❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ostrovní systém trochu jinak

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
pfadmin
antispam: Ano

ostrovní systém trochu jinak

Příspěvekod pfadmin » 13 years ago

Vím, že je to na pomezí crazy nápadu, ale napadlo někoho mikrotik na kopci napájet jako staří egypťané? (tj. pyramidou na zemský magnetismus)
Zkoušel to někdo? že to dává celkem málo šťávy by nemuselo vadit, egypťané taky stavěli Gizelín hned o 3 blocích.

http://www.youtube.com/watch?v=pMbHswNo ... re=related
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 13 years ago

Jak bych to řekl... Zkoušeli jsme to, ale mělo to potíže napájet Atmelovej jednočip (navíc brutálně osekaný na všem co se dalo), RBčko (ani pitomou RB133c) ani náhodou. Je to velmi měkký zdroj (s proudem napětí EXTRÉMNĚ rychle klesá) a zvlnění jak prase, ale to už bylo spíš chytáním rádiového šumu na ten kov. To už spíše chytat rozdíl potenciálů, ale jeden blesk v okolí a jsi v prdeli.
Taky jsme zkoušeli miniaturní spalovací motor na líh, ale pak to chtělo jezdit tam co týden s kanystrem, nehledě na rizika spojená se skladováním několika litrů hořlaviny na takovém místě, takže místo toho tam šel větrník. Později si tam kdosi přitáhl elektřinu odkudsi, takže potřeba řešit ostrov pominula.

Jestli ti můžu radit, zkus něco běžnějšího (solár/vítr) a tohle testuj doma...
0 x

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 13 years ago

Chapu to spravne, ze mluvite o perpetum-mobile? A ze navic tvrdite, ze to fungovalo? Muzu poprosit o vice podrobnosti? Jen tak mimochodem: to by bylo na nobelovku :)
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

Vysvetli nekdo princip? Pokud to dava volty, tak pri pouziti MPPT neni problem :)
0 x

Myghael

Walkeer píše:Chapu to spravne, ze mluvite o perpetum-mobile? A ze navic tvrdite, ze to fungovalo? Muzu poprosit o vice podrobnosti? Jen tak mimochodem: to by bylo na nobelovku :)

Ne, perpetuum mobile to skutečně není a to ani prvního druhu. Spousta lidí ti řekne různé principy proč to funguje, jako nejpravděpodobnější mi přijde využití indukce magnetického pole Země (tudíž by to na Marsu nemělo fungovat), něco jako divné dynamo. Ale nejsem fyzik, asi kecám. Každopádně to určitě není perpetuum mobile, kdybych ho měl tak letím na patentový úřad místo abych to vypisoval někam do fóra. :D
Za tím, že se to dalo použít (byť blbě) jako napájecí zdroj (ale velmi slabý), si stojím. Napětí to mělo, ale ne ve V, nýbrž v mV. Dvě hodiny jsme nábojovou pumpou sbírali mikrocoulomby do kondíků a ten atmel to stejně vyžral za pár minut. Možná je to celé kravina, nebo jsem to blbě postavil, ale pro napájení nějakého bodu to zatím není ani omylem. Vím o maníkovi který s tím jel 1,1V 1W, ale víc ani ťuk.

pfadmin píše:že to dává celkem málo šťávy by nemuselo vadit, egypťané taky stavěli Gizelín hned o 3 blocích

Myslím, že pokud tam nechceš postavit obrovskou pyramidu, tak se s tím fakt rozluč, protože s malou ti to nepojede a velká tě vyjde dráž než natáhnout tam síť a nainstalovat pořádnou UPSku.
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 13 years ago

Nápad je to velmi zajímavej, ale při dnešních cenách fv panelů a větrných el. už není problém vybudovat zajímavý a samostatný systém. Je fakt, že když postavíš pyramidu, tak ušetříš za stožár :) Pokud by bylo účelem napájet jen jedno RBčko, tak stačí jedno menší solárko a dostatečná baterka.
0 x

Myghael

Nápad je to zajímavý, ale než by vyvinul pyramidu dost výkonnou na napájení toho RBčka, tak dřív vydělá na panel, možná i na ten stožár. :D A už úplně vidím jak mu dají stavební povolení na kopii Chufevovy pyramidy. :D
0 x

zdenek.svarc
Administrator

Příspěvekod zdenek.svarc » 13 years ago

http://peswiki.com/index.php/Directory:Pyramid_Power:Thomas_Trawoger

Nezkoumal jsem podrobně, ale úplně laicky takhle, když tedy připustím, že nejde o vizuální podvrh:

1) Nevzniká tam proud na základě EM indukce, jež chytá někde z okolí?
2) Jaký vliv na ten generátor/induktor/nazvěmetojakkoliv má pyramidový jehlan? Nezdá se, že by byl umístěn v 1/3 výšky pyramidy, což je obecně výška pro umístění předmětu, na které má pyramida působit (Drbalovo ostření žiletek apod). Takže otázka zní, zda by stejně tak dobře nefungoval i bez pyramidy.
3) Jakou roli v tom experimentu hraje gravitační síla?

Co se týká Gizelína, mimochodem parádní slovo :-), kde se o tom můžu dozvědět víc? Já zatím narazil pouze na pojednání o tom, že by pyramidy mohly být jednou velkou vibrující ladičkou. Ale žádný jiný, než okultní smysl mi to nedává.
0 x

Walkeer

Myghael píše:Ne, perpetuum mobile to skutečně není a to ani prvního druhu. Spousta lidí ti řekne různé principy proč to funguje, jako nejpravděpodobnější mi přijde využití indukce magnetického pole Země (tudíž by to na Marsu nemělo fungovat), něco jako divné dynamo.

To bohuzel neni mozne, jelikoz indukce nasi planety je casove nemenna. Aby se do civky indukovalo napeti, musi se menit s casem indukcni magneticky tok prochazejici plochou civky, tedy U (napeti)= delta magnetickeho toku / delta casu. Jelikoz je zmena magentickeho toku nulova, melo byt i napeti nulove. Leda by to napeti generovala nejaka nova neznama sila a pak plati to tvrzeni o te nobelovce :)
Myghael píše: Ale nejsem fyzik, asi kecám. Každopádně to určitě není perpetuum mobile, kdybych ho měl tak letím na patentový úřad místo abych to vypisoval někam do fóra. :D
Za tím, že se to dalo použít (byť blbě) jako napájecí zdroj (ale velmi slabý), si stojím. Napětí to mělo, ale ne ve V, nýbrž v mV. Dvě hodiny jsme nábojovou pumpou sbírali mikrocoulomby do kondíků a ten atmel to stejně vyžral za pár minut. Možná je to celé kravina, nebo jsem to blbě postavil, ale pro napájení nějakého bodu to zatím není ani omylem. Vím o maníkovi který s tím jel 1,1V 1W, ale víc ani ťuk.
Sice jsem studoval fyziku na MFF jen 5 let, ale neznam zadny fyzikalni zakon, ktery by vysvetloval to napeti, ktere jsi tam nameril. Jeste dodam, ze fyzikalni zakony, ktere zrejme souvisi s timto jevem ,patentovat nastesti nejdou :)
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 13 years ago

prosím o vysvětlení proč zrovna pyramida, proč ne třeba normální krychle, jehlan. děkuji
0 x

Myghael

Walkeer píše:
Myghael píše:Ne, perpetuum mobile to skutečně není a to ani prvního druhu. Spousta lidí ti řekne různé principy proč to funguje, jako nejpravděpodobnější mi přijde využití indukce magnetického pole Země (tudíž by to na Marsu nemělo fungovat), něco jako divné dynamo.

To bohuzel neni mozne, jelikoz indukce nasi planety je casove nemenna. Aby se do civky indukovalo napeti, musi se menit s casem indukcni magneticky tok prochazejici plochou civky, tedy U (napeti)= delta magnetickeho toku / delta casu. Jelikoz je zmena magentickeho toku nulova, melo byt i napeti nulove. Leda by to napeti generovala nejaka nova neznama sila a pak plati to tvrzeni o te nobelovce :)
Myghael píše: Ale nejsem fyzik, asi kecám. Každopádně to určitě není perpetuum mobile, kdybych ho měl tak letím na patentový úřad místo abych to vypisoval někam do fóra. :D
Sice jsem studoval fyziku na MFF jen 5 let, ale neznam zadny fyzikalni zakon, ktery by vysvetloval to napeti, ktere jsi tam nameril. Jeste dodam, ze fyzikalni zakony, ktere zrejme souvisi s timto jevem ,patentovat nastesti nejdou :)

Vždyť říkám že nejsem fyzik tudíž asi kecám. :D Ale jestli víš o fyzikálních zákonech na tohle se vztahující, sem s nimi.

okoun píše:prosím o vysvětlení proč zrovna pyramida, proč ne třeba normální krychle, jehlan. děkuji

Nemůžu sloužit. Třeba ti poradí Walkeer. :D

Zdeněk Švarc píše:http://peswiki.com/index.php/Directory:Pyramid_Power:Thomas_Trawoger

Nezkoumal jsem podrobně, ale úplně laicky takhle, když tedy připustím, že nejde o vizuální podvrh:

1) Nevzniká tam proud na základě EM indukce, jež chytá někde z okolí?
2) Jaký vliv na ten generátor/induktor/nazvěmetojakkoliv má pyramidový jehlan? Nezdá se, že by byl umístěn v 1/3 výšky pyramidy, což je obecně výška pro umístění předmětu, na které má pyramida působit (Drbalovo ostření žiletek apod). Takže otázka zní, zda by stejně tak dobře nefungoval i bez pyramidy.
3) Jakou roli v tom experimentu hraje gravitační síla?

Co se týká Gizelína, mimochodem parádní slovo :-), kde se o tom můžu dozvědět víc? Já zatím narazil pouze na pojednání o tom, že by pyramidy mohly být jednou velkou vibrující ladičkou. Ale žádný jiný, než okultní smysl mi to nedává.

Zase, netuším. S tím ostřením žiletek a podobnými spíše okultními věcmi to nemá nic společného. Co se chytání EM týče, ano, na ty kovové desky to něco chytá (já na to chytl vysílačku, ale opravdu dost blbě), ale určitě ne dost na vysvětlení toho jevu.

Přes to všechno si stojím za tím, že z toho něco lezlo, ale pro klid to znovu sestavím a naměřím. :-D
0 x

Walkeer

Myghael píše:Přes to všechno si stojím za tím, že z toho něco lezlo, ale pro klid to znovu sestavím a naměřím. :-D
To by bylo super, posles podle jakeho navodu jsi to postavil? Delsi dobu se totiz k necemu podobnemu take chystam, protoze mi kamarad co dela reiki rikal o pyramidach dost zajimave veci :)
0 x

Myghael

Teď na to asi nebude čas, snad někdy v blízké době.
0 x