❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ministerstvo přihrálo ČP miliony z rozpočtů poskytovateů...

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
zdenek.svarc
Administrator
antispam: Ano

Ministerstvo přihrálo ČP miliony z rozpočtů poskytovateů...

Příspěvekod zdenek.svarc » 13 years ago

Nepochybuju o tom, že se v souvislosti s Českou poštou začíná psát nová korupční éra. Doporučuji k přečtení:

http://www.lupa.cz/clanky/ministerstvo-prihralo-ceske-poste-miliony-z-rozpoctu-poskytovatelu-internetu
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

jo jo, to jsem čet, docela pěkný počteníčko. Jako jde vo houby, pouze 2 miliony ročně. Každej den utíká miliarda, tohle je jenom prd ve výřivce. Nicméně každý rok někde vyroste někomu rodinnej barák za naše prachy.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

cele je to malicko uchylne ... ale prispeju svou zkusenosti do mlyna ... jakoz to vystavba datovych siti, stavime take par spoju v ramci tohoto uzasneho projektu ... no pri kontaktu na prvnim financaku, co jsem byl delat obhlidku se me informatik pta : a jak rychlou, ze to budeme mit linku ? ... ja kouknu do papiru a rikam no mate tady napsane 4 Mbps ... nic moc co ? ... a borec me rika : neee naopak to je parada ... ted mame 2 Mbps, to si vlastne polepsime ...

:D nevim zda se mam smat nebo brecet .. barak velky jako krava a cca 300 uredniku ... no a jedou na "dvou megu" ? dost uchylne ne ? ...
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

Dyt oni ten net na nic nepotrebuji! Maji tam za nase pracha makat ne surfovat po facebooku. Staci to, ze pul pracovni doby stravi pendlovanim s kafickem z jedne nakcelare do druhe(toho jsem byl sam svedkem, kdyz jsem tam hodinu cekal na nejake potvrzeni).
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

nedavno jsem mluvil s technikem od dialu a říkal mi o tom tendru na poskytování konektivity pro úřady a tak nebo co to bylo. Řekněme že stát zaplatí několikanásobně víc než kdokoliv z nás za stejnou konektivitu a to ne že by jim to dial takhle nabídnul ale oni to tak chtějí sami platit a řeknou že tolik budou platit nezávisle na nabídce.
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 13 years ago

Nechapu na co petrebujou vlastni peering od kohokoliv. Bylo by podle me daleko efektivnejsi a levnejsi, kdyby pozadavkem na dodavatele statni sprave bylo pripojeni v min. 2 bodech do NIXu. Zaroven by to prospelo rozvoji a spolehlivosti siti i pro nestatni klientelu danych ISP.. Asi jsou zodpovedni lide nazoru, ze Ceska Posta dokaze postavit spolehlivejsi infrastrukturu nez sdruzeni, ktere se tim zabyva nejakych 20 let..
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 13 years ago

superweb: jenze jim nejde aktualne vubec o to usetrit ci dostat co nejlepsi/nejvyhodnejsi sluzbu za nejaky prachy ... to ti z soucasneho stavu neni jasny ? ...bohuzel ... :roll:
0 x

zdenek.svarc
Administrator

Příspěvekod zdenek.svarc » 13 years ago

Bohužel, přesně tak. V politice má racionalita specifický význam, který je neslučitelný s pravým smyslem toho slova.
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 13 years ago

lwq: jasne ze je to jasny, ale je to skoro na to resit to stiznosti na uohs a/nebo EK..vzhledem k tomu ze se aktualne o statni zakazky neuchazime a v nejblizsi dobe to neplanujeme, cas do toho vkladat nebudu. Ale nedivil bych se kdyby se nekdo ze zainteresovanych k aktivite odhodlal
0 x

knedlik

Příspěvekod knedlik » 13 years ago

hapi píše:nedavno jsem mluvil s technikem od dialu a říkal mi o tom tendru na poskytování konektivity pro úřady a tak nebo co to bylo. Řekněme že stát zaplatí několikanásobně víc než kdokoliv z nás za stejnou konektivitu a to ne že by jim to dial takhle nabídnul ale oni to tak chtějí sami platit a řeknou že tolik budou platit nezávisle na nabídce.

Já se vůbec nedivím, když vidím, kolik se platí za připojení u nás ve firmě. Já do své wifi sítě mám 100Mbit linku vč. 11GHz spoje a platím za ni míň než oni za "pouhé" 14Mbit připojení do MPLS sítě. A dále zvlášť se platí propojení do sítě internet + další penízky cinkají za datový objem přenesených dat. Takže suma sumárum dost slušná horda peněz.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

njn, tak operator se nabali na statni zakazce a pak to muze zase jinemu prodat levneji ..
0 x