❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

online odpočet spotřeby proudu

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
tom-tom

online odpočet spotřeby proudu

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

Mám na většině AP vlastní jistič s digitálním odpočtem kWh, podle kterého jednou ročně provedu odpočet proudu, abych mohl zaplatit pronájmy+spotřebu.
Ale už mě nebaví to objíždět osobně, tak mě zajímá, jestli používáte něco, co bych připojil na přívod před UPSku, připojil to na sériový port routerboardu nebo přímo do LAN a mohl to grafovat a odečítat vzdáleně.
0 x

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 13 years ago

Zalezi jaky tam mas hodiny, ale ty digitalni mivaji S0 vystup a to lze propojit s nize uvedenou deskou a odecitat si to ...

http://wifi.aspa.cz/ip-smart-board-ip-teplomer-z103651/
0 x

cup

Příspěvekod cup » 13 years ago

0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

To je temer totozne mno .... :mrgreen:
0 x

tom-tom

mno, tohle jsem našel taky, ale myslel jsem spíš něco víc "easy", pro podružný odpočet, nezávisle na už namontovaném elektroměru. Jako třeba to fíčko s displejem co montujeme, jenom navíc s dataloggerem uvnitř a nějakým rozhraním pro přístup.
Prostě když to řeknu jednoduše, abych rozstříhnul drát s přívodem proudu, nasvorkoval mezi konce "krabičku" co bude počítat kilowatty a propojím to třeba s LAN na routeru a mám vystaráno.
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Vzdyt tohle reseni je jeste vic elegantni, muze autonome odesilat data a ty mas jednoduse dostupny v databazi a tim to vadne = zadne problemy s pameti toho zarizeni, nebo ze se s tim neco stane - data mas u sebe v centrale (idealne zalohovany) ...
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

sežeň si nabušenej elektroměr s ethernetem jestli ti ten teploměr nestačí.
0 x

tom-tom

nj, hapi.. klasika, ale dobře mi tak, chytrému napověz, blbého kopni :) To už bych tam mohl dát ip kameru a odečítat to přes OCR, s tím už jsem si v linuxu hrál :)

Nějak jsem prvně nepochopil odpověď lwq, pořád jsem měl za to, že mluví o digitálním elektroměru, co teď energetici dávají. Proto mi bylo proti srsti připojovat něco do něj. Navíc, ne všude ho mají. Ale pak jsem se pořádně podíval na fotky posledního odpočtu, co že to tam ten náš zkrat vlastně montuje. Je to jednofázový digitální elektroměr a má výstup s 1000i/kWh, takže to půjde snadno připojit.
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Ale dej bacha, zda je mozne tam neco pripojovat, kdyz to neni tvuj elektromer. :!:
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

Nevim proc, ale ja jsem to precetl jako:

tom-tom píše:..., chytrému napověz, hapiho kopni :)...

:-D
0 x

tom-tom

nene, to je na mě. Protože ikdyž hapi neporadí a napíše blbost, tak většinou nasere tak, že se člověk má tendenci nad sebou i trochu zamyslet a pak to někdy teprve docvakne :)
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 13 years ago

To me zajima, ja chci take nakopnout. Ten udaj 1000i/kWh to je 1000 impulzu na jeden kilowat ?
Cim se to da pak nacitat abych si prenesl data po siti ?
Treba nejaky jednosmerny datovy prenos v pasmu pod 1Ghz ? By me to zajimalo jako nahrada za fyzicky odpocet. mam tucha ze neco takoveho by mohlo existovat. Neco jako automaticky samoodecet, ale to bych spise musel zaklepat dvere dodavatele energie nebo na premerni.cz

tom-tom píše:nj, hapi.. klasika, ale dobře mi tak, chytrému napověz, blbého kopni :) To už bych tam mohl dát ip kameru a odečítat to přes OCR, s tím už jsem si v linuxu hrál :)

Nějak jsem prvně nepochopil odpověď lwq, pořád jsem měl za to, že mluví o digitálním elektroměru, co teď energetici dávají. Proto mi bylo proti srsti připojovat něco do něj. Navíc, ne všude ho mají. Ale pak jsem se pořádně podíval na fotky posledního odpočtu, co že to tam ten náš zkrat vlastně montuje. Je to jednofázový digitální elektroměr a má výstup s 1000i/kWh, takže to půjde snadno připojit.
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

zubodravec: no je to tak, ze mas tech 1000 impulzu (obdelniku) na 1kWh, tedy muzes merit az na 1Wh teoreticky ... Pocita to modul co ma vstup na tyhle impulzy, tedy vyse uvedene (existuji i jine modulky), to je pripojene do bezne site (ETH) a pocet impulzu si pravidelne system nacita na server, kde z toho pak spocitas spotrebu a pripadne dalsi statistiky, grafy, ... :wink:

EDIT: premereni.cz, tam ma taky opticky odecitani - 10k imp/kWh ... http://www.premereni.cz/odecty-meridel/ ... erech.html
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

Neví někdo, kolik max. impulsů za minutu na dig. vstupu je ten smart board schopný rozlišit?
0 x
T-T

DrWiza

Příspěvekod DrWiza » 12 years ago

u nas pouzivame tohle http://www.coronis.com/en/metering_telemetry_RFID.html
ale je to spis pro vetsi aplikace nez pro jeden elektromer.
ma to v sobe pamet takze pri vypadku "serveru" ci casti site se nic nedeje.
0 x