❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Patch kabliky

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
superweb

Patch kabliky

Příspěvekod superweb » 13 years ago

Nevite nekdo kde se daji sehnat kratke patch kabliky, treba na porpojeni switche a poe panelu v racku, kdzy jsou hned pod sebou? Kdysi jsem ve 100mega kupoval cca 10cm kabliky, ted nemuzu nikde najit nic pod 25cm.
0 x

ocior

Příspěvekod ocior » 13 years ago

superweb píše:Nevite nekdo kde se daji sehnat kratke patch kabliky, treba na porpojeni switche a poe panelu v racku, kdzy jsou hned pod sebou? Kdysi jsem ve 100mega kupoval cca 10cm kabliky, ted nemuzu nikde najit nic pod 25cm.

To nebude snadne s ohledem na minimalni povoleny polomer ohybu. Intelek nebo BelStewart by to mohl vyrobit na zakazku.
0 x

Rudolf Dvořák
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rudolf Dvořák » 13 years ago

Zajdi na prvni IT skolu v okoli domluv se a dones jim kabel a konektory a pridej jim patery kleste a konektory a z bedny kabelu ti udelaj 3000 patch kabliku. A kdyz jim das tester tak ti to i vyzkousej. Jenom jestli se to vyplati.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

To by si mohl nacvakat sám, ne? Já mám taky radši vyrobené, podstatně líp to vypadá, drží, a taky s tím není žádná práce. Navíc si je můžeš barevně odlišit.
Zatím jsem vždycky vyšel s 25cm a delšími, kratší jsem ani nikde neviděl :)
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

v KRT jsem kupoval 15cm, ale je to asi rok
0 x

Rudolf Dvořák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rudolf Dvořák » 13 years ago

Leeonek píše:To by si mohl nacvakat sám, ne? Já mám taky radši vyrobené, podstatně líp to vypadá, drží, a taky s tím není žádná práce. Navíc si je můžeš barevně odlišit.

Mě napadlo jenom, že se mu je nechce cvakat. Je pravda, že vyrobené jsou super. Osobně jsem snad neměl jediný vadný patch kabel, co se pamatuju. Co barviček týče, tak se prodávaj krabice kabelů různých barev. Ale jak jsem psal dříve, je to blbost. .)
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

Ona je také omezená minimální délka mezi aktivními prvky. Je to myslím půl metru, ale nevím jestli to neplatí pro gigo a pro stovku to není méně.
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 13 years ago

no v racku je to opicarna, kdyz je to zbytecne dlouhy.. a cvakat treba 100ks se mi nechce. Navic jak uz nekdo psal, koupene vypadaji lepe a jsou bytelnejsi :)
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

v jednom racku tady ve fabrice jsem potkal patche, co měli asi 10cm a byly z plochýho káble, krásně se s nima dělalo, ty 15cm co jsem měl v ruce byly normálního káble a občas byla pakárna je někam naohýbat, aby se nelámaly, to jsem radši sáhnul po delších a prohnal je vyvazovákem
0 x

josefp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod josefp » 13 years ago

Mam tu dve krabice 10 a 15 cm patchcordu, koupily jsme je od dellu, prodavaji je jako prislusenstvi k switchum :) zkuste je poptat uz je to par let, co jsme je objednavali.

/josef
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 13 years ago

Leeonek píše:To by si mohl nacvakat sám, ne? Já mám taky radši vyrobené, podstatně líp to vypadá, drží, a taky s tím není žádná práce. Navíc si je můžeš barevně odlišit.

nevím, jakým způsobem děláš kabely, ale ty z továrny které jsou zalité, vypadají bytelně a lépe, tak nevím jestli na to máš nějakou průmyslovou cvakačku :)
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

okoun: teď se dívám že to co jsem napsal, vyznělo uplně jinak než jsem to myslel :) Samozřejmě mám radši kupované, bez práce ;)
0 x

milan.zelina

Příspěvekod milan.zelina » 13 years ago

Já kupuji u www.techdata.cz. Mají 7 různých barev délky 25 cm měká licna, cena 11,96/ks bez DPH. Prodávají to pod značkou LYNX Cabling system.
0 x

mimicko

Příspěvekod mimicko » 13 years ago

Alebo z ebay.com tam maju 20cm Cat5E cca 2,5 dolaru za 2 kusi
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 13 years ago

Necháváme si vyrábět na míru, včetně kombinací barev kabelů/konektorů u TEICON v Táboře, někdy i v pár kusových sériích, kde každý druhý kabel je jiný. Ale asi lacino to nebude, faktury jsem nikdy neviděl/neřešil. :-)
http://teicon.cz/
0 x