http://www.rsti.cz
Jde o soukromou iniciativu financovanou z operačního programu podnikání a inovace. Mám přirozenou nedůvěru na podobné počiny. Tím víc, když vám pošlou přihlašovací jméno a heslo a doplňte své zájmové území, nikde žádná smlouva, žádné jasné deklarování komu data patří a podle čeho a jak s nimi bude nakládáno. Jen logo Ministerstva průmyslu a obchodu, které má snad navozovat punc oficiality.
Váš názor?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Registr subjektů technické infrastruktury RSTI
- zdenek.svarc
- Administrator
- antispam: Ano
Ty loga tam jsou podle me jen z duvodu dodrzeni publicity projektu - prijemce dotace je povinnen informovat verejnost o tom, ze projekt (zde registr subjektu TI) byl financovan z verejnych zdroju.
Vypada to na klasicky tunel. Typek premysli jak sehnat prachy, napise zadost o dotaci na nejaky registr subjektu, kterych uz tu jsou stovky, nikomu to ale nevadi. Dostane 10 a vice melounu, za 100 tisic udela aplikaci, najme pracovni silu na DPP, pani obvola par firem, naplni databazi aby se nereklo, a vsichni jsou spokojeni.
Vypada to na klasicky tunel. Typek premysli jak sehnat prachy, napise zadost o dotaci na nejaky registr subjektu, kterych uz tu jsou stovky, nikomu to ale nevadi. Dostane 10 a vice melounu, za 100 tisic udela aplikaci, najme pracovni silu na DPP, pani obvola par firem, naplni databazi aby se nereklo, a vsichni jsou spokojeni.
0 x
- zdenek.svarc
- Administrator
- antispam: Ano
Děkuju, že jsi na plnou hubu řekl to, co se mi taky honí v hlavě. Registr inženýrských sítí, resp. zájmových území by byl třeba, to ví všichni. Doposud se tak děje ad-hoc decentralizovaně a není to úplně ono. Měl jej však zastřešovat státní subjekt, nejspíš MMR.
0 x
Je fakt, že ta myšlenka je dobrá a takovou databázi potřebujeme jak prase drbání, ale tento způsob provedení je fakt bídné dojení dotací alá Slávek Boura 

0 x
No jenze to dopadne jako projekty pred tim. Nebude zajistena zadna udrzitelnost projektu (i kdyz se k tomu zcela jiste v projektove zadosti zavazali min. na 5 let - vymahatelnost v tomto state nulova).
Tim ten registr sice na webu nejakou dobu bude, dokud pobezi domena a hosting, ale data nebudou aktualni.
Bohuzel.
Tim ten registr sice na webu nejakou dobu bude, dokud pobezi domena a hosting, ale data nebudou aktualni.
Bohuzel.
0 x
Dnes mi to také přišlo....
takže není to povinné? Můžu to rovnou vyhodit do koše?
0 x
teo píše:Dnes mi to také přišlo....
Přkládám se k tomuto dotazu.Nikde se tam nepíše že by to bylo povinné.Dokonce ani žádné výhružky ve formě milionových pokut

0 x
Volal jsem teď na ČTÚ jestli o tom něco ví, říkali že o tom ještě neslyšeli.
Když jsem zkoušel volat na ten telefon uvedený v dopisu 251 618 456 tak to tam nikdo nebere, nebo se hovor spojí, ale nejde nic slyšet.
Opravdu nikdo neví jestli na to vůbec reágovat?
Když jsem zkoušel volat na ten telefon uvedený v dopisu 251 618 456 tak to tam nikdo nebere, nebo se hovor spojí, ale nejde nic slyšet.
Opravdu nikdo neví jestli na to vůbec reágovat?
0 x
hodte to do kose a mate klid , oni se kdyztak ozvou
0 x
Třeba to je zas nějakej vykuk jako Topinternet s.r.o. kterej nejdřív nabízí něco zdarma a po půl roce pošle fakturu na pár litrů...
Takových už tady bylo..

0 x
Ahojda,
prislo nam to take, na CTU mi rekli ze na zaklade zakona o poskytovani informaci je seznam ISP dostupny kazdemu. Firma je ciste soukroma asi to bude nejaky dalsi podfuk.
/Josef
prislo nam to take, na CTU mi rekli ze na zaklade zakona o poskytovani informaci je seznam ISP dostupny kazdemu. Firma je ciste soukroma asi to bude nejaky dalsi podfuk.
/Josef
0 x
Tento dopis jsme naformátovali ve skartovačce hned jak přišel a prošel skrz stejně hladce jako všechny ty faktury z Rejstříku Obchodu a Živnosti 

0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Sem jedinej vul ?
Ja to vyplnil, sem myslel ze je to je doplneni do existujiciho softu kterej maj na stavebnim uradu. A ta aplikace se mi libi (na stavebnim urade). Hrdlicka je mi take povedome,
mam cekat za pul roku faktur
)
Ja to vyplnil, sem myslel ze je to je doplneni do existujiciho softu kterej maj na stavebnim uradu. A ta aplikace se mi libi (na stavebnim urade). Hrdlicka je mi take povedome,
mam cekat za pul roku faktur

tom-tom píše:Tento dopis jsme naformátovali ve skartovačce hned jak přišel a prošel skrz stejně hladce jako všechny ty faktury z Rejstříku Obchodu a Živnosti
0 x
Dopis mi došel, nevěnoval jsem tomu pozornost, pač se to tu probíralo. Jenže když sem si dnes v klidu stavěl další přístupák (tj. nasranej lítal po špinavé půdě), zazvonil mobil a nějaká ženská jestli jsem dostal dopis a zda se zaregistruji. Moje reakce byla:
Je to ze zákona povinné?
Není, ale... .
Promiňte na tohle opravdu nemám čas
Ale máte nějakou infrastrukturu...
Nemám čas, ostatní provideři to probírali a házejí to rovnou do koše, mějte se hezky nashledanou.
Je to ze zákona povinné?
Není, ale... .
Promiňte na tohle opravdu nemám čas
Ale máte nějakou infrastrukturu...
Nemám čas, ostatní provideři to probírali a házejí to rovnou do koše, mějte se hezky nashledanou.
0 x
David2006:Takovyhle kokoti mi volají pořád, věčně nějaké statistiky apod. , člověk jim slušně sdělí ,že nemá čas ani zájem a oni jsou ještě drzý. Takže už se s nimi vůbec nevybavuji a rovnou pokládám po té co se ozve ,,měl by jste chvilku na vyplnění dotazníku?" , tuhle jsem málem omylem poslal do řiti i nového zájemce o připojení. Ya posledních 1/4 roku mi volalo podobných organizací asi 6 a z toho asi polovina po cca měsící znovu ač jsem jim jasně řekl, že jim nic poskytovat nebudem
0 x