❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Registr subjektů technické infrastruktury RSTI

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
zdenek.svarc
Administrator
antispam: Ano

Registr subjektů technické infrastruktury RSTI

Příspěvekod zdenek.svarc » 13 years ago

http://www.rsti.cz

Jde o soukromou iniciativu financovanou z operačního programu podnikání a inovace. Mám přirozenou nedůvěru na podobné počiny. Tím víc, když vám pošlou přihlašovací jméno a heslo a doplňte své zájmové území, nikde žádná smlouva, žádné jasné deklarování komu data patří a podle čeho a jak s nimi bude nakládáno. Jen logo Ministerstva průmyslu a obchodu, které má snad navozovat punc oficiality.

Váš názor?
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

Ty loga tam jsou podle me jen z duvodu dodrzeni publicity projektu - prijemce dotace je povinnen informovat verejnost o tom, ze projekt (zde registr subjektu TI) byl financovan z verejnych zdroju.
Vypada to na klasicky tunel. Typek premysli jak sehnat prachy, napise zadost o dotaci na nejaky registr subjektu, kterych uz tu jsou stovky, nikomu to ale nevadi. Dostane 10 a vice melounu, za 100 tisic udela aplikaci, najme pracovni silu na DPP, pani obvola par firem, naplni databazi aby se nereklo, a vsichni jsou spokojeni.
0 x

zdenek.svarc
Administrator

Příspěvekod zdenek.svarc » 13 years ago

Děkuju, že jsi na plnou hubu řekl to, co se mi taky honí v hlavě. Registr inženýrských sítí, resp. zájmových území by byl třeba, to ví všichni. Doposud se tak děje ad-hoc decentralizovaně a není to úplně ono. Měl jej však zastřešovat státní subjekt, nejspíš MMR.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

Je fakt, že ta myšlenka je dobrá a takovou databázi potřebujeme jak prase drbání, ale tento způsob provedení je fakt bídné dojení dotací alá Slávek Boura :(
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

No jenze to dopadne jako projekty pred tim. Nebude zajistena zadna udrzitelnost projektu (i kdyz se k tomu zcela jiste v projektove zadosti zavazali min. na 5 let - vymahatelnost v tomto state nulova).
Tim ten registr sice na webu nejakou dobu bude, dokud pobezi domena a hosting, ale data nebudou aktualni.
Bohuzel.
0 x

teo

Příspěvekod teo » 13 years ago

Dnes mi to také přišlo....

takže není to povinné? Můžu to rovnou vyhodit do koše?
0 x

Robotvor

Příspěvekod Robotvor » 13 years ago

teo píše:Dnes mi to také přišlo....

takže není to povinné? Můžu to rovnou vyhodit do koše?

Přkládám se k tomuto dotazu.Nikde se tam nepíše že by to bylo povinné.Dokonce ani žádné výhružky ve formě milionových pokut :mrgreen:
0 x

teo

Příspěvekod teo » 13 years ago

Volal jsem teď na ČTÚ jestli o tom něco ví, říkali že o tom ještě neslyšeli.

Když jsem zkoušel volat na ten telefon uvedený v dopisu 251 618 456 tak to tam nikdo nebere, nebo se hovor spojí, ale nejde nic slyšet.

Opravdu nikdo neví jestli na to vůbec reágovat?
0 x

reset

Příspěvekod reset » 13 years ago

hodte to do kose a mate klid , oni se kdyztak ozvou
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

Třeba to je zas nějakej vykuk jako Topinternet s.r.o. kterej nejdřív nabízí něco zdarma a po půl roce pošle fakturu na pár litrů... :twisted: Takových už tady bylo..
0 x

josefp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod josefp » 13 years ago

Ahojda,

prislo nam to take, na CTU mi rekli ze na zaklade zakona o poskytovani informaci je seznam ISP dostupny kazdemu. Firma je ciste soukroma asi to bude nejaky dalsi podfuk.

/Josef
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

Tento dopis jsme naformátovali ve skartovačce hned jak přišel a prošel skrz stejně hladce jako všechny ty faktury z Rejstříku Obchodu a Živnosti :D
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 13 years ago

Sem jedinej vul ?

Ja to vyplnil, sem myslel ze je to je doplneni do existujiciho softu kterej maj na stavebnim uradu. A ta aplikace se mi libi (na stavebnim urade). Hrdlicka je mi take povedome,

mam cekat za pul roku faktur :-))

tom-tom píše:Tento dopis jsme naformátovali ve skartovačce hned jak přišel a prošel skrz stejně hladce jako všechny ty faktury z Rejstříku Obchodu a Živnosti :D
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 13 years ago

Dopis mi došel, nevěnoval jsem tomu pozornost, pač se to tu probíralo. Jenže když sem si dnes v klidu stavěl další přístupák (tj. nasranej lítal po špinavé půdě), zazvonil mobil a nějaká ženská jestli jsem dostal dopis a zda se zaregistruji. Moje reakce byla:
Je to ze zákona povinné?
Není, ale... .
Promiňte na tohle opravdu nemám čas
Ale máte nějakou infrastrukturu...
Nemám čas, ostatní provideři to probírali a házejí to rovnou do koše, mějte se hezky nashledanou.
0 x

6host

Příspěvekod 6host » 13 years ago

David2006:Takovyhle kokoti mi volají pořád, věčně nějaké statistiky apod. , člověk jim slušně sdělí ,že nemá čas ani zájem a oni jsou ještě drzý. Takže už se s nimi vůbec nevybavuji a rovnou pokládám po té co se ozve ,,měl by jste chvilku na vyplnění dotazníku?" , tuhle jsem málem omylem poslal do řiti i nového zájemce o připojení. Ya posledních 1/4 roku mi volalo podobných organizací asi 6 a z toho asi polovina po cca měsící znovu ač jsem jim jasně řekl, že jim nic poskytovat nebudem
0 x