Zdravím,
chci se zeptat, jestli a jaký platíte nájem na panelácích. Nejde mi teď o případy, kdy z toho pak na střeše máte hnízdo do všech směrů, ale vyloženě jen o zařízení, které dělá společný příjem a kabelový rozvod pro konkrétní panelák. Byl jsem zvyklý, že se domluvím na financování spotřeby elektriky a tím to hasne. Teď po mě chce jeden panelák 9 tis. za rok a to mi přijde dost. Zvláště když má jen 24 bytů. Co si myslíte?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nájemné na paneláku
pokud je to jen pro prijem netu bez jakekoliv distribuce kamkoliv dale, tak bys se za to nemelo platit nic - maximalne jak rikas spotrebovanou elektrinu. Zeptej se jich, jestli jim plati taky O2 ci UPC nejaky pronajem a paklize ne, pak proc bys mel platit ty?
0 x
Neřešit a vzít si elektriku od toho kdo chce internet. Nemám s tím problémy. A nemusím se dohadovat se sousedama, kteří nemají internet.
Souhlas s net.workem
Souhlas s net.workem
0 x
Psal jsem to vcera v jinym vlakne, ze se lidi zblaznili, chteji supr sluzby, rychlost min. 25 mega za max 250 kacek, platit najem prijimaci anteny, elektriku, a jeste se vztekaj, kdyz tam lezu pripojit nekoho novyho.
0 x
a kdyz mate elektrinu od nekoho z najemniku - resite nejake povoleni na vybudovani vnitrni site?
0 x
Já mám smlouvu s městem, že můžu dávat svoji síť na všechny jejich bytovky a mám po problémech. A dvě bytovky jsou v OV a tam jsou lidi v pohodě.
0 x
No tak jestli je to obecní, tak to bude horší. Jde o to proč Ti ho dát nechtějí? Ještě bych zkusil se domluvit s klientem, jestli by se na obci nezeptal zda si tam může dát anténu pro příjem internetu. Pokud mu to odsouhlasí a on to bude mít na papíru, tak bych to tam udělal a víc neřešil.
0 x
Antena neni treba uz - mam na vedlejsim dome optiku a ty baraky sou jakoby propojene, pres takovy prizemni pruchod...
Je pravda ze mi nechteli povolit antenu, ted co tam prisla ta optika tak sem to jeste nemel cas resit, tak zkusim prepracovat ten projekt a predlozit jim to znova.
Je pravda ze mi nechteli povolit antenu, ted co tam prisla ta optika tak sem to jeste nemel cas resit, tak zkusim prepracovat ten projekt a predlozit jim to znova.
0 x
DarkLogic píše:Zdravím,
chci se zeptat, jestli a jaký platíte nájem na panelácích. Nejde mi teď o případy, kdy z toho pak na střeše máte hnízdo do všech směrů, ale vyloženě jen o zařízení, které dělá společný příjem a kabelový rozvod pro konkrétní panelák. Byl jsem zvyklý, že se domluvím na financování spotřeby elektriky a tím to hasne. Teď po mě chce jeden panelák 9 tis. za rok a to mi přijde dost. Zvláště když má jen 24 bytů. Co si myslíte?
A kolik bytů využívá internet? Ten jim určitě nedáváš zadarmo, tak bys měl být schopný si vypočítat roční výnos minus náklady na provoz tohoto místa, takže hnedle zjistíš, jestli ti pokrytí takového nájmu tito zákoši zaplatí za jeden měsíc, nebo za půl roku a jestli se to vyplatí nebo ne. Ale jinak je to docela nechutná suma na obyčejný panelák.., my platíme ročně 13k + proud na jednom kostele, který dělá retranslační uzel pro víc než polovinu města.
0 x
DarkLogic píše:Zdravím,
Hmm dejme tomu ze bys mel pripojenou polovinu bytů. cena treba internet za 400kc/mesic.Takze 12x400x12=57600-9000=48000. Tech 9000 bych jim klidne dal.
0 x
KoZLiCeK píše:DarkLogic píše:Zdravím,
Hmm dejme tomu ze bys mel pripojenou polovinu bytů. cena treba internet za 400kc/mesic.Takze 12x400x12=57600-9000=48000. Tech 9000 bych jim klidne dal.
Bacha na to - oni si to ti domovnici reknou mezi sebou a na kazdem baraku to pak budou chtit.
U nas tohle zkousely baraky, co maji vlastni rozvody - tak jsme se domluvili na pronajmu tech rozvodu, coz dela nejakych 100 Kc rocne. Ale platit jen tak za to, ze jim vybuduju rozvod pro klienty, to ani nahodou.
0 x
Přesně tak, na to by jsem přistoupil až v krajním případě a např. u mě to docela dlouho trvá, než připojím půlku lidí z bytovky, hodně je tam pevná a ještě jedna konkurence.
0 x
KoZLiCeK píše:DarkLogic píše:Zdravím,
no to je vypocet jak cip... za prve - malo kdy mas 50% penetraci a za druhe 400kc/mesic je taky moc (ne ze bych nemel takove tarify, ale v prumeru urcite 400 na byt nemam)....
0 x