❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

redukce CF->SATA

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
dagus

redukce CF->SATA

Příspěvekod dagus » 13 years ago

Chtěl bych se zeptat jestli někdo už takovou redukci provozuje. Zkoušel jsem instalovat MKčko na to CF, v biosu všechno vidí, instalace vše okey, po rebootu nenaběhne MK vypíše to chybu. Vliv nastavení biosu není. Provozuji to na desce supermicro tak jsme myslel jestli není problem jinde, ale není na normal hdd nainstaluju, na cfko v redukci na usb také. Jediné co jsem rozběhal na této redukci bylo ROS 4.17. Nechápu proč verze 5.0 a vyšší nejedou. Redukce je to konkrétní do pci záslepky z penty (http://www.penta.cz/redukce-sata-compac ... 46024.html). Výrobce udává, že nejsou potřeba žádné drivery atd. Když jsem zkoušel nainstalovat debian skončil jsem také s chybou(při zavádění grupu). Nejsem v tom až takový odborník, třeba by to šlo v linuxu nějak odladit ručně. Nemáte někdo s tímto zkušenost? Byl bych rád za každou radu. Díky.
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 13 years ago

Moje zkusenosti s IDE redukci, sata redukci proc? viz odkazy dole, snad jen kdyby jsi mel na CF licenci o kterou nechces prijit.
Ne kazda CF funguje v kazde redukci. Me treba ani nejeli transcend, A-data, kingston v jedne redukci a v druhe jeli.Musis zkouset.Dokonce i zalezi na kombinaci ZD+redukce+CF. Silne doporucuji nepouzivat me tuhl router a po roce jsem vymenil za ssd disk a nevim o nem. CF jsem uz opustil. Dej tam http://www.pixmania.cz/cz/cz/10872313/art/kingston/interni-ssd-disk-ssdnow-s.html?srcid=9479&Partenaire=zbozi&CodePromo=oui
Budes koukat jak rychle mikrotik nabehne a to nemluvim o rychlosti upgrade firmware.
CF uz mam jen v Alixech a tam jedou bez problemu.

Muzes experimentovat s USB http://interlink.tsbohemia.cz/transcend-1gb-usb-flash-module-vertical_d72433.html
nebo sata http://interlink.tsbohemia.cz/transcend-1gb-sata-flash-module_d90995.html
0 x

dagus

řeším cf pro průmyslová nasazení, která mají mít SLC čipy a životnost se prodlouží. Jelikož nám teďka odešli dvě CF obyč, ADATA a Kingstone, a právě problém vzniká s licencí která zaniká s mrtvým médiem. Teďka to testuju s pretecem 2g.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

on někdo vyrábí CFky s SCL chipy?

SCL chip neznamená okamžitě průmyslové použití.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

SLC: http://pc.itek.cz/pametove-karty-multim ... 12MB-Ultra
http://www.transcend-info.com/industry/ ... &Func1No=1 (i když: asi to není úplně to, co na iteku)

Dokonce tam je i wear-leveling. Což bych u těch obyč neřekl, že je.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

hapi

wear leveling by měl bejt na všech CFkách od jakživa ale kdo ví.
0 x

dagus

Ano vyrábí, je to od firmy InnoDisk. Označení iCF píšou na ní industrial CF card model to je iCF4000 2gb. Už jsme to rozdejchal, bylo nutné instalovat ne z media ale přes netinstall a to ještě pouze přes síť.
0 x

ikk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ikk » 13 years ago

Ahoj, tu to redukci používám, spolu s klasickou deskou D945GSEJT a musím se přiznat, že jsem měl taky ze začátku problémy. Nakonec se ukázalo, že na vině není redukce ale CF. Mikrotik s CF od Pretecu se prostě neměl rád, odzkoušeno i s redukci CF-IDE. Za to stařičká CF 2GB od SanDisk šlape zcela bez problému a to jak CF-SATA tak i CF-IDE.
0 x
Síť není jen internet ...

dagus

No to jsem nezkoušel jelikož na desce nemám ide, ale už všechno chodí jak má. Kdyby někdo měl problém jak jsem psal, stačí instalovat po eth přes netinstall.
0 x

Walkeer
antispam: Ano

Příspěvekod Walkeer » 13 years ago

hapi píše:wear leveling by měl bejt na všech CFkách od jakživa ale kdo ví.
wear leveling maji samozrejme vsechny flash pameti, jinak by odesly po zapsani par set souboru, protoze by umrel blok, kam se neustale zapisuji vsechny zmeny ve FAT tabulce (pro FAT format). Spravna otazka je tedy podobna, jako v pripade korupce v CR: nejde o to, jesli ano, nebo ne, ale kolik (a komu) :)
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

No - vždyť to skoro tak je :-) Proč systémy s flashkou jsou obecně ramdiskové a na disk zapisují, jen když ukládá admin konfiguraci? Proč existují speciální filesystémy? A proč mi většina USB flashek nevydrží? Protože to tam nebude ... Netvrdím, že je to dogma, ale ve většině případů budu mít pravdu.
Walkeer píše:
hapi píše:wear leveling by měl bejt na všech CFkách od jakživa ale kdo ví.
wear leveling maji samozrejme vsechny flash pameti, jinak by odesly po zapsani par set souboru, protoze by umrel blok, kam se neustale zapisuji vsechny zmeny ve FAT tabulce (pro FAT format). Spravna otazka je tedy podobna, jako v pripade korupce v CR: nejde o to, jesli ano, nebo ne, ale kolik (a komu) :)
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

hapi

pokud vim tak nic kromě CF wear leveling nemá.
0 x

Walkeer

ludvik píše:No - vždyť to skoro tak je :-) Proč systémy s flashkou jsou obecně ramdiskové a na disk zapisují, jen když ukládá admin konfiguraci? Proč existují speciální filesystémy? A proč mi většina USB flashek nevydrží? Protože to tam nebude ... Netvrdím, že je to dogma, ale ve většině případů budu mít pravdu.

Tobe odesla nejaka flashka tim zpusobem, ze se tam udelal badsector, tedy ze umrel nejaky blok? To se priznam jsem jeste nevidel...kdyz mi umre nejakaflashka, tak vzdycky tak, ze umre uplne. Krome toho, ty specialni FS se v realu zas tak moc nepouzivaji, protoze jsou nepouzitelne pro vesti kapacity (JFFS2).
0 x

Walkeer

hapi píše:pokud vim tak nic kromě CF wear leveling nemá.

dobre, tak si bez koupit nejaku beznou flashku, at uz SD, nebo USB, udelej si v bashi loop, kterej zapise nejaky soubor a zase ho vymaze a delej to dokola. Pokud nema WL, umre po cca 3000-5000 cyklech, protoze umre budto block FATtabulky, nebo to misto, kam se zapisuje ten soubor. Vsadim se, ze timto zpusobem neznicis zadnou bezne prodavanou flasku drive nez po statisicich cyklech..
0 x

hapi

no hele neni to tak dávno co se na trh uvedly rychlý USB flash disky s výslovným uvedením chipu pro wear leveling. Obyč flashky to nemaji a často odcházeji. Běžná praxe.
0 x