❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

10Gbit switch

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
soooc

10Gbit switch

Příspěvekod soooc » 13 years ago

Zdravim,

zrizujeme linku na 10G do Prahy a shanime reference. Potrebujeme switch, co má 4x 10G (idealne SFP +), počet 1Gbit portu je vcelku ukradeny, idealne vic jak 8 :)

Nemate nekdo nejake tipy?

Jeden z favoritu http://h30094.www3.hp.com/product.asp?s ... agemode=ca
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

ocior

Příspěvekod ocior » 13 years ago

soooc píše:Zdravim,
zrizujeme linku na 10G do Prahy a shanime reference. Potrebujeme switch, co má 4x 10G (idealne SFP +), počet 1Gbit portu je vcelku ukradeny, idealne vic jak 8 :)

Juniper EX3300 pokud ti staci 1Gbps jako metalika. Co od toho switche potrebujes? Nam slo hlavne o overene reseni MPLS.
O te HP5800 jsme premysleli pred dvema lety, nakonec jsme sli do Juniperu EX4200. Tehdy mela ta 5800 zcela bezkonkurencni portove osazeni.

Kód: Vybrat vše

12:31AM  up 671 days,  5:36, 2 users, load averages: 0.01, 0.04, 0.02
0 x
Dan Skoupý

lvacek

Příspěvekod lvacek » 13 years ago

Zkusil bych poptat něco tady: http://www.proficomms.cz/
0 x

soooc

ocior píše:

Juniper EX3300 pokud ti staci 1Gbps jako metalika. Co od toho switche potrebujes? Nam slo hlavne o overene reseni MPLS.
O te HP5800 jsme premysleli pred dvema lety, nakonec jsme sli do Juniperu EX4200. Tehdy mela ta 5800 zcela bezkonkurencni portove osazeni.

Kód: Vybrat vše

12:31AM  up 671 days,  5:36, 2 users, load averages: 0.01, 0.04, 0.02

Okouknem, dik za referenci.

Od switche chceme akorat obyc vlan, jinak nic :) Bude to switch, do ktereho prijde lajna z prahy, budou do nej strcene BGP stroje a skoro nic vic :) A pak druhy pod nim na lokal ,servery a pojitka, kteryma to vypalime do okoli :))
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

nebo www.alternetivo.cz a switche DCN.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

soooc

ludvik píše:nebo http://www.alternetivo.cz a switche DCN.

Nejaky konkretni ozkouseny?
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

kdavid

Příspěvekod kdavid » 13 years ago

Nemate nekdo nejake tipy?

Jeden z favoritu http://h30094.www3.hp.com/product.asp?s ... agemode=ca

Sel bych do cisca 3560x s rozsirovanim modulem. Mame to v siti. Pekna masinka s moznosti rozsireni na L3
0 x
David Kratochvil

ludvik

Z hlediska 10G (tedy vyšších řad) bohužel nemohu sloužit.

soooc píše:
ludvik píše:nebo http://www.alternetivo.cz a switche DCN.

Nejaky konkretni ozkouseny?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 13 years ago

HP není špatná volba, pokud chcete jen L2 a VLAN je 5800 kanon na vrabce, stačí HP 5500 (nebo 3COM 4800G, nebo H3C 5500EI, to jsou vicemene identicke switche) s moduly. Pokud chcete mít klidné spaní, tak na doporučované čínské krabičky od Acctonu zapomeňte (ať už se prodávají pod jakýmkoli brandem - DCN, EdgeCore, ...)
Alternativa je Brocade, dá se sehnat za +/- stejnou cenu. Juniper a Cisco už budou dražší, ale vedle taky nešlápnete.

Pokud chcete šetřit, pak Dlink 3627G, ale ten umí jen 3x10G.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

lvacek

Příspěvekod lvacek » 13 years ago

stepan.benes píše:HP není špatná volba, pokud chcete jen L2 a VLAN je 5800 kanon na vrabce, stačí HP 5500 (nebo 3COM 4800G, nebo H3C 5500EI, to jsou vicemene identicke switche) s moduly. Pokud chcete mít klidné spaní, tak na doporučované čínské krabičky od Acctonu zapomeňte (ať už se prodávají pod jakýmkoli brandem - DCN, EdgeCore, ...)
Alternativa je Brocade, dá se sehnat za +/- stejnou cenu. Juniper a Cisco už budou dražší, ale vedle taky nešlápnete.

Pokud chcete šetřit, pak Dlink 3627G, ale ten umí jen 3x10G.

No konkrétně na EdgeCore nedám dopustit, ale chápu že na 10G scháníš asi jinou ligu. V tom profficoms jsem měl v tomto případě na mysli právě zmiňovaný Brocade. Zavrhnout EdgeCore doporučit Dlink mi přijde docela úlet. Po zkušenostech z minulosti bych si od Dlinku nekoupil ani SOHO hloupej switch, ale třeba se zlepšily.
0 x

ludvik

Tak zrovna DCN není Accton ...

A pokud potřebuje fakt jenom switching a VLAN, tak mi uniká důvod, proč tam cpát nějakého Junipera nebo Cisco. Osobně radši koupím dvě DCN a druhé budu mít jako hotspare kdyby se něco po ... Službu to udělá stejnou. Za cenu HP 5800 koupí dva DCN řady 57xx nebo 59xx.

Proti H3C nic nemám. Ale jsou dražší. Oproti tomu vrazit tam Dlinka bych si asi netroufnul. To už radši PCčko a 10G karty napřímo.
0 x

josefp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod josefp » 13 years ago

Ahojda,

koukni na test dellu viz zde:

http://datacentrum.wedos.com/a/168/test ... -dell.html
0 x
/josef

Přímý dovozce FTTx komponentů pro optické sítě
http://www.centel.cz
Internet bez omezení

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 13 years ago

Jak jsem psal je na uvedený účel 5800 zbytečně silná, stačí na to 5500, kterou koupím za plus/mínus stejný peníze jak to odpovídající DCN. A když si mám vybrat za stejný peníz mezi Dacii a BMW, je celkem jasný po čem šáhnu. Problému s EdgeCorem, DCN a dalšími obdobnými výrobci jsme se u zákazníků nařešili celkem dost, ale pokud si to chce někdo užívat, pak je to jeho volba ...
K tomu D-Linku - tahle řada mě celkem překvapila, prošla bez problému testy i reálným nasazením jako agregační switch v naší síti (standadně na agregaci 3COM 4800G, H3C/HP 5500 a 5820). Ale masivně ho nasazený nemáme, rozdíl v ceně je cca 20%.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

lukas

Příspěvekod lukas » 13 years ago

DCN, Edge-Core, D-link, SMC a podobne krabice s totoznou deskou, jen jinym SW bych na takovy projekt nedal ani omylem :)
Zkus poptat treba Cisco 3750E, je to stackovatelny, takze 2x3750E splni pozadovany 4x10GE, pripadne C3750X-12S ve stejne konfiguraci. Mohl by byt docela zajimavy i Juniper EX4200, zase 2 kusy ve stacku. Osobne bych se drzel toho stacku kluvi garanci dostupnosti. Oba switche maji modularni zdroje a podporuji redundanci, nabizi i DC variantu.

Tu 3750E tady mame, je to fakt stroj, ale v pozadovane konfiguraci to bude dost drahy. Juniper levnejsi o moc nebude, ale zase za ty prachy bude asi vic muziky. Chystam ted jeden projekt pro zakaznika, kde chceme zkusit ten Juniper, vysel nam cenove vyrazne lepe jak Cisco. Poptaval jsem to u ComSource, udelali mi docela dobrou cenu a pristup byl fakt dobrej. Za to Cisco, resp. AT Comp o nas evidentne moc zajem nemel. Kseft za pul mega je pro ne asi moc malo. Na Juniperu maji postavenou celou "novou" pater CRa a jede to fakt pekne. Taky delaji 2xEX4200 ve stacku, akorat 1G uplink do MX960 a pak az 10G.

H3C / 3com jsme tu meli a uzili jsme si s tim sve. Prvni dva roky uplne bez problemu, ale pak to zacalo. Nesneslo se to s cimkoli jinym. Takovy duchariny, co jsme tu zazili, to uz fakt nikdy... S HP zkusenosti nemam vubec zadny.
0 x
Lukas Kristek

ocior

Příspěvekod ocior » 13 years ago

lukas píše:AT Comp o nas evidentne moc zajem nemel. Kseft za pul mega je pro ne asi moc malo.
Na Juniperu maji postavenou celou "novou" pater CRa a jede to fakt pekne. Taky delaji 2xEX4200 ve stacku, akorat 1G uplink do MX960 a pak az 10G.

Poptavat cisco u ATcomp se mi jako moc dobrej napad nezda.

Se stackem maji CRa problemy, ale to rikaji i o DC zdrojich, ktere nam slapou v pohode. 2xEX4200 je dost prehnane na to co potrebuje, zvlast kdyz to bude jen zaloha procesoru, rezim linecard umi az od 3 ve stacku (JUNOS 10.4). Na tyhle veci maji CRa spis EX3200, ktery nema stack, sfp verzi a ma jen jeden zdroj.

Zasadni otazkou je, co od toho switche ocekavaji. Poridit si 10Gbps okruh a oddelovat provoz vlanou se mi zda nestastny. Ta EX3300 by mela stat podle velikosti projektu hadam cca 30-40K, coz je cca stejne jako EX3200 a uplink modul nebo o vic nez 30K min nez EX4200 s uplinkem. Ale treba jsou potreba sfp porty a pak je vsechno spatne :-(

HP jsme nikdy na testech nemeli, ta 5800 ma super portove osazeni. Koupis C verzi, pridas do sachty 16x sfp, coz obvykle staci a ses o 30-50% pod konkurenci za F verze. Ale co jedna pani povidala, tak se vsechno hrozne lepi a podle toho vypada reseni pripadnych problemu.

Testovali jsme kdysi Allied Telesis x900 a vsechno bylo krasny, az na vykonnostni problemy s PIMem. Treba by se mohla libit nova rada x610, ProFiber to sveho casu rad pujcoval na testy.

Extreme Networks ma zajimave switche, genialni napady, bohuzel misty zdaleka ne dotazene k realite. Meli jsme tu cca tri roky zpet X450a, od te doby je v XOSu otevrenych nekolik chyb s multicastem, PIMem a MVR. Mazala po trech mesicich cekani na opravy chyb zpet.

K tem ciscum, z C3750G jsme prave pred dvema lety presli na EX4200.
0 x
Dan Skoupý