❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Pomozte s výběrem stožárku

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
mikyx

Pomozte s výběrem stožárku

Příspěvekod mikyx » 13 years ago

Poradte prosím jaký používáte stožár? Příhradový nepřipadá v úvahu.

Chtěl bych tenhle http://www.omko.cz/stozar-3-3m-zarovy-zinek/ ,ale nevím jestli je dostačující.
Bude ukotvenej zhruba do těch 3 m stožárovou patkou a 3 držákama.
Horší je, že na něj potřebuju umístit RR spoj s 90cm anténou a to co nejvíš.

Poradte prosím jestli to není nesmysl. Pokud jo tak poradte kde kupujete silnější stožáry.

Díky

Miky
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

Nejblizsi zamecnictvi a trubka 80 nebo 100 mm tlustostěnná. Určitě i zařídí pozink. Lidi, existují i jiné věci než eshopy ;)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

mikyx

To máš pravdu, to bude asi nejrozumější :o)))
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

vůbec nepřemejšlej nad tou trubkou z eshopu a už vůbec ne pokud chceš dát nahoru 90cm parabolu. Máme tu 60cm parabolu na 70mm trubce a při větru se to neskutečně klepe. Jak píše soooc, 80 a vejš a hlavně tlustostěnná. I tak se to bude na délce 3m klepat ale bude to podstatně tužší než cokoliv menšího.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

mam tu v sklade zbytočný kompletný cca 13m priehradový stožiar aj s konštrukciou do betónu ;), samostatne truby su nahovno. Mám nerv že sa mi na 4m trasie aj priehradový....obyčajná trubka to je strach a hrôza.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

midnight_man jasne ale on psal, ze tam prihradu dat nemuze :) ... tak resi samostatnou trubku ... tudiz jasne, ze co nejvetsi prumer, tlustostenou a pokud mozno treba na spicu tri oka a stahnout lanama :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

sakra no ešte som slepý zarána....tak tým pádom čo najširšiu ruru a možno kotvenie? Fakt to vie pri lepšom vetre robiť zle.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

pro tu trubku se vydej do nejbližší pobočky ferony, koupíš tam už rovnou pozinkovanou (podstatně kvalitněji než když to dělá dodatečně nějaká zinkovna a je to i levnější)

s tou tlustostěností to zase nesmíš přehnat, 89x4 se mrská ve větru podstatně víc než 89x2 ale zase se líp zlomí, mě to vždycky počítá tatík podle toho co na tom bude, všechno to jde vyčíst ze strojnických tabulek
0 x

mikyx

Nakonec jsem si místo rr spoje nechal připojit optiku až domů, která vedla o 200 dál, ale řeším teď další věc. Potřebuju se na stožáru dostat o něco víš. Zajímal by mě váš názor a nejlíp i nějaké fotografie z vašich stožárů.
Chci na střechu dát dvoudílný stožár spodní 6M nějakých 80mm a horní 4m 70mm s ukotvením v betoně pak ve 3 m střecha a tak v 8m 4kotevní lana. Na stožáru bude 5ks 29 jirous.

Není to hloupost ? Příhrada zatím nepřipadá v úvahu.

Nějaké fotky z vašich stožárů pro příklad?

Díky
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

5x 29 Jirous na takovým párátku??? To se bude kroutit jak žížala..
0 x

mikyx

Samuzřejmě, že všechny Jirousky nebudou uplně nahoře. Tam by byly jen 2. Zbytek níže.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

za mě říkám že je to kravina. Jak píše repkins, bude se to kroutit. Musel by si tam dát ještě jedny lana někam mezi. I tak je to dost děsný tyhle trubky na tu vejšku. Kdysi jsme to chtěly taky udělat ale žádná trubka neni tak pevná aby se to moc nehejbalo. Nakonec jsme tam koupili příhradu a je naprostej klid. Dá se po ní líst bez obav, lehce se zajistíš tím že to prortahneš mezi příčkama, relativně dobře se na tom stojí a pokud to nebudeš kupovat na nějakym známim eshopu tak to neni ani moc drahý. Nás vyšla jedna část příhrady na cca 3 tisíce což je slušná cena. Taky jsme přemejšlely o nějakým stožáru pro drážní světla. Maji stupačky, jsou silný a pevný. No ale pak jsme se koukly na cenovku a radši jsme šli do příhrady která se i líp staví. Nepotřebuješ k tomu nějakou techniku která to zvedne.

Obrázek
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Repkins

Ten drážní stožár se stupačkama je vcelku tuhej.. Ono je to taky pořádná trubka, v nejtenším místě to je cca 10-11 cm na průměru. Minulej týden jsem na jeden takovej stožár klientovi montoval jirouse 29. Klient je dost daleko od AP a navíc v lese, takže jsme se potřebovali dostat nad stromy. Klient si sehnal z likvidované fabriky, která měla železniční vlečku, ten sloup na osvětlení. Bez té vrchní zahnuté části to má něco kolem 12ti metrů. Jeřábem to zapích do střechy baráku, takže to koukalo přes 6 metrů ze střechy. Ukotvil to k nosnýmu trámu a dole navařil na ocelovou plotnu přišroubovanou do podlahy. To se ani nehne. Akorát je k tomu potřeba mít anténní konzoly s patřičným úchytem na větší průměr. Foto bohužel nemám, ale na baráku to vypadá impozantně.. :)
0 x

Repkins

mikyx píše:Samuzřejmě, že všechny Jirousky nebudou uplně nahoře. Tam by byly jen 2. Zbytek níže.

Ono se to bude kroutit v ose stožáru, takže kotvení lanama bude nanic. Ty antény mají velkou plochu a za větru se budou snažit tím stožárem pootočit. Měl jsem něco podobnýho na jednom páteřním sajtu. Jednak se na to děsně blbě lezlo, druhak to bylo málo tuhý. Hodil jsem tam příhradu a je klid. Hromada místa na antény, pohodlný lezení, kdykoliv se to dá jednoduše nadstavit dalším kusem příhrady, prostě pohodička. Kde můžu, dávám příhradu.
0 x

thanui.linux

Příspěvekod thanui.linux » 13 years ago

To Hapi:
Hádam, že je to kotvené na chemické kotvy - M12 závitovka zapuštěna min 130mm, zeď cihla? Ptám se jen kvůli zatížení - stavíme podobnou příhradu.
0 x
-----------------------------------------------------------
RBcka i UBNT mají své přednosti - využívám obojí