❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

konkurenční boj (fyzický)

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
okoun
antispam: Ano

konkurenční boj (fyzický)

Příspěvekod okoun » 14 years ago

Nedávno mi konkurence zničila celý sajt na sídlišti na paneláku. Nikdo jiný tam není než já a ta konkurence, takže je mi jasné kdo to byl. Incident se stal večer když byla tma, někdo přišel ucvaknul mi utpčko a odnesl si groove který jsem tam měl jako záložní spoj, celá škoda cca za 1200 Kč, to je defacto zanebatelný. Jde o to že jak štípnul kabel tak se mi vyzkratoval poe napáječ který je v hlavním rozvaděči a nikam nešla vůbec elektřina, tedy ups byla k ničemu a naše síť neměla konekt ve městě cca na 2 hodiny, než jsem tam dorazil a hodil provizorní věcičky, celý incident jsem samozřejmě nahlásil na policii jako sabotáž veřejné tel. Sítě s neznámým pachatel a podezřením na konkurenci, jelikož tam zůstali drahé věci, tak se obyčejný zloděj může vyloučit.
Tato zkušenost mi trochu vzala chuť cokoli někam dávat a dělat kvalitní práci, když přijde nějaký magor, který aby než zvednul úroveň svých služeb Vám půjde zničit raději zařízení.

Co by jste dělali?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

volal policiu, poskodenie verejneho telekomunikačneho zariadenia je strestny cin. Spravca ma vediet kto vsetko ma kluce a pristup na strechu!
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 14 years ago

To je nemilý :-( Nerozumím těmto lidem. Zaplať pánBůh, že ze skoro většinou konkurence vycházíme dobře, ne-li ještě spolupracujeme.
Ja být na Tvým místě, vše budu řešit officiální cestou. Chápu, že v ten okamžik má člověk chuť udělat to samý / a zažil jsem to/, ale tím docílíš jedině toho, že se snížíš na jejich úroveň..
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

okoun

no právě, nerad bych to řešil stejným způsobem, nejraději bych tam dal kameru, ale nevím jak to udělat aby ji někdo nevyřadil
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Ladik

Příspěvekod Ladik » 14 years ago

Tak to je sila. Usekat ruce jako ve stredoveku.
Predpokladam ze jsi jim neco nezarusil :-), ale i to by nebylo na strihani, ale na dohodu.
Myslim ze to byl nejaky jejich zakaznik, aby meli ciste ruce.

Ahoj Lada
0 x

okoun

no nic jsem jim nezarušil dle mého názoru se to stalo v době kdy domlouváme s médii reklamu a oni nás chtějí hned na začátku zničit protože vědí že je to jejich konec, když mají na 10Mb linku 100 userů...
0 x