Dobrý den,
dneska nám doma instalovali nový UPC internet, mám tam nějaký modem od Motoroly, když se připojím přímo na něho tak mi internet jede full speedem (25mb/s). Koupil jsem si wifi router TP-Link (http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 72Z90UBSO1) , má Gbit porty. Když jsem ho připojil tak se všechno nastavilo automaticky. Ale nastal problém, když jsem měřil připojení tak jsem naměřil jen 2mb/s. Na wifi i na kabelu. Uvažoval jsem že by to mohlo být kabelem, tak jsem si nakrimpoval Gbit kabel ale ani tohle nepomohlo. Muze nekdo pomoct?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Problém s Giga Ethernetem.
Se ty dvě zařízení neshodly. Podobně jsem to zažil s ovislinkem 5460 a nějakou gygabyte deskou (typ síťovky si nepamatuji). Pokud nemáš šanci tomu routeru vypnout gigabit (poladěním parametrů autonegace) tak máš možná problém. Případně je možnost obě strany nastavit natvrdo na 100Mbit, nebo zkusit naopak kabel nakrimpovat jenom stomegově (tedy jen 2 páry drátů).
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Tak mezi ne jsem dal jeste jede wifi router co se mi doma valel a najednou to funguje ... zvlastni 

0 x
Ani ne. Potvrzuje to moji teorii 

Panda410 píše:Tak mezi ne jsem dal jeste jede wifi router co se mi doma valel a najednou to funguje ... zvlastni
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Panda410 píše:Tak mezi ne jsem dal jeste jede wifi router co se mi doma valel a najednou to funguje ... zvlastni :D
no a tplinka s gbit portama cos koupil můžeš zase prodat :)
0 x
Včera to chvilku jelo ale pak se to zničeho nic kouslo a úplně to mezi sebou přestalo komunikovat ... Dneska ještě zkusím koupit nějaký kabely cat. 6 a uvidím ... v nejhorším ho pujdu vratit a koupím nějaký jiný... Máte nějaký typy na slušný domácí router? Jde mi hlavně o sdílení velkých dat mezi uživateli.
0 x
no tak na kabely bych to videl tak z 1% max, spise proste nekompatibilita zarizeni tj. jak ti radili vyse, nacvakni si jen 4 dratovej 100M kabel, moznost nastaveni portu rucne tam asi neni tj. pak jedine vymenit router za neco co funguje 

0 x
předevčírem jsem čet že 80% hotových noname kabelů je špatně udělaných.
Pokud na gigových portech zapojíš jenom dva páry, je tu velká šance, že se to nespojí vůbec.
Pokud na gigových portech zapojíš jenom dva páry, je tu velká šance, že se to nespojí vůbec.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Pokud na gigovém portu zapojíš jen dva páry, tak autonegace nikdy nezvolí gigabit. A ještě jsem neviděl ethernet port, který by byl gigabit-only (kromě optických, ty tak bývají).
0 x
ne neviděl ale taky jsi to nezkusil. Autonegotation právě chce gigo když obě stran to umí. Pokud jsou porty gigový, chtěji gigo a snaží se na tom ject i když ví že se na fast domluví. Měl jsem tu gigovej switch a gigovej ethernet a připojil jsem tam omylem pouze dvoupárovej kabel co se dává k ovislinkův a nebyli schopný se domluvit. Link up down up down...
0 x
Tak pak je něco shnilého ve tvých zařízeních ... edgecore proti 3com se zachová správně.
0 x
tak to je vadný asi skoro všude mezi switchem a integrovanym realtekem na deskách.
0 x
Tak tohle jsem zpackal ... zapnutá funkce bandwith control a omezení na 2mb
Ach jo a stravil jsem nad tím tolik času :-/

0 x
hapi píše:tak to je vadný asi skoro všude mezi switchem a integrovanym realtekem na deskách.
he? A mel jsi nekdy ten integrovany realtek v ruce? Evidentne ne...
0 x
co tim myslíš?
0 x