❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ethernet 230V, edimax HP-8502 a TP-LINK TL-PA111

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
okoun
antispam: Ano

ethernet 230V, edimax HP-8502 a TP-LINK TL-PA111

Příspěvekod okoun » 14 years ago

nemá někdo zkušenosti jestli tyto rozdílné značky budou komunikovat? oba mají 85Mb, oba mají stejné standardy IEEE802.3 (10Base-T), IEEE802.3u (100Base-T)

bohužel HP-8502 které mám rozmístěné v bytovce už nedělají a tak nevím jak to řešit, když potřebuji připojit dalšího človíčka, kabely tahat nemohu.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

HP jsem v ruce neměl, ale jinak se to všechno dorozumělo (TP-Link, Edimax,Wodaplug, ...)
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 14 years ago

Dotaz trochu bokem: A ono Vám to fakt v reálu někde funguje? Já jsem kdysi zkousil Wodaplug 200CN. Po elektrice jsem se nechytil nikde, po TV koaxu mi to běží doteďka v jedné bytovce, ale nadšený z toho teda nejsem.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

já to používám jen v situacích kdy si lidi nechtěj nechat tahat po bytě/domě UTP, ale viděl jsem tu konkurenta, co po tom pouštěl ze střechy internet do 7mi patrovýho paneláku, chodilo to asi do 500kbit a ještě jen když se tomu chtělo :lol: ale od lidí za to bral 450Kč :roll:

jinak jsem taky viděl, že se tomu rozpadlo spojení po zapnutí staršího PC, po vypnutí se to zase spojilo
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 14 years ago

to já dělám také a chodí mi to úplně ok, barák má 3 patra a dole to chodí 10Mb
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...