❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

rychly intenret na idnes.cz

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Besito

rychly intenret na idnes.cz

Příspěvekod Besito » 14 years ago

0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

rychlý internet, to je asi nějaká nová jednotka :D
0 x

Besito

Leeonek píše:rychlý internet, to je asi nějaká nová jednotka :D

to je měrná jednotka :-)
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 14 years ago

to je zase nějaká zajímavá zakázka pro nějakého kamarádíčka, Česko je jeden z evropských států, kde není o rychlí internet nouze, to je opravdu vrchol
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

no po kabelu nouze neni..upc,netboks apod :lol:

dyt pry obecne to frci v CR dost rychle, bacha aby nas EU nezregulovala na evropsky prumer, aby jsme nebyli az moc vyjimecni...hlavne v mobilnim netu pres radoby 3G, co kryje par % CR :evil: by me zajimalo, jak moc je vubec 3G povazovano na mobilni pripojeni, sednu do knajpy 400m od BTS a i tak jedu na EDGE.
u O2 donedavna dokonce s GPRS na vetsine uzemi, to byl fofr...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Besito

okoun píše:to je zase nějaká zajímavá zakázka pro nějakého kamarádíčka, Česko je jeden z evropských států, kde není o rychlí internet nouze, to je opravdu vrchol

To každopádně... Jsem již týden ve Frankfurtu a mohu říct, že zlatý náš internet... je tu 20% packet loss... a ještě s tím dělají vědu...
Ale myslím si, že u hotelu za 100E za noc by neměl být problém s netem bez PL... :-/

Itálie je ještě horší...

V ČR bych dávno zkrachoval, kdybych měl takové služby :-D
0 x

Leeonek

pcwifi: v hospodě se chlastá a kecá. U netu sedím doma, eště si budu tahat prácu do hospody, ne? kde to žiješ :)

Přes mobil se připojuju pouze v krajním případě a je mi jedno jestli je to 3G nebo gprs, stejně u toho vždycky prskám a snažím se co nejrychlejc odpojit, protože je to pokaždé katasrofálně pomalé. O "rychlosti" u mobilního internetu nelze v žádném případě mluvit.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

ale lze. nějak nechápu co na edge nefrčí. Občas to používám a občas přes to instaluju i nějkaý aplikace z marketu a nějak neni problem vytahnout až 2Mbit což docela stačí. Dokud člověk nepřekročí datovej limit je to ok. Pak to stačí leda tak na nějaký messengery.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

okoun

Besito píše:
okoun píše:to je zase nějaká zajímavá zakázka pro nějakého kamarádíčka, Česko je jeden z evropských států, kde není o rychlí internet nouze, to je opravdu vrchol

To každopádně... Jsem již týden ve Frankfurtu a mohu říct, že zlatý náš internet... je tu 20% packet loss... a ještě s tím dělají vědu...
Ale myslím si, že u hotelu za 100E za noc by neměl být problém s netem bez PL... :-/

Itálie je ještě horší...

V ČR bych dávno zkrachoval, kdybych měl takové služby :-D

o Itálii mi povídejte, umět italsky tak jsem asi milionář, tam nikde internet není a pokud je tak šíleně drahej a pomalej a na střechách ani jedna wifi anténa. zajímalo jak to tam mají s pásmem. když přijedu z Itálie do čr tak je to jako skok do jiného století a oni tady budou kecat něco o rychlém internetu, to je škandál
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

okoun

hapi píše:ale lze. nějak nechápu co na edge nefrčí. Občas to používám a občas přes to instaluju i nějkaý aplikace z marketu a nějak neni problem vytahnout až 2Mbit což docela stačí. Dokud člověk nepřekročí datovej limit je to ok. Pak to stačí leda tak na nějaký messengery.

hmm to používám tak na nalazení spoje, či k úpravě konfigurace když se nemohu dostat na jinou stranu, někde to šlape parádně ale někde víc v civilizaci je to katastrofa
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

Leeonek : pracu si do hospy fakt netaham :lol: ale clovek obcas neco pohleda na netu apod...

hapi : pojdme si ujasnit cisla..EDGE = v ceskych podminkach max 237kbit, 3G = max. v mobilu dle operatora, v mem pripade 3M. Ja muzu vylezt pred hospu a ty 3M z toho vymacknu taky :D Jooo jak neni teplo a clovek nemuze zevlovat na zahradce, tak je to na prt... uz jsem smirenej.

A kdyz se ma clovek podivat na neco a je k mani hole EDGE (a pritom 3G je k mani o 20M vedle) , tak je to proste vopruz. Jeste ze aspon bezne GSM je staveno na 900Mhz, ktere se proklube i za tlusty zdi :?

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

jo tak občas se mi tu přepne na 3g protože 15km vzdálená btska 3g už má :-D
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

routerboardista

Příspěvekod routerboardista » 14 years ago

Mě spíš zajímá, jestli budu mít přes to IEEE 802.22 (norma se v článku neuvádí!) taky zadarmo internet jako to mám přes všechny Wi-Fi sítě co mi svítí na barák.
0 x
Nic není v síti horšího, než vytočený znalec Linuxu. :-)
Jaký Vánoční dárek pro školáka ? no přeci WiFi Jammer
¡¡¡ ıʇıs ʌ ɔǝןǝɹʇǝʌ ıpɐʌ ıʇ pnʞod 'uǝʇuɐ ɥɔʎɯ po ןɐp ǝs zɹp

Leeonek

hapi: říkej si co chceš, zatím vše co jsem zkoušel, bylo katastrofální. Na co je ti 2Mbit který dosáhneš v pouze v nějakém optimálním případě? Navíc téměř pokaždé jsem měl pingy 200-800ms a při decentním zatížení, ztrátovost klidně i 20%. Ano, na fakt něco průserového se to dá se zaťatými zuby použít, jo, ale jinak děkuji, nechci ani zadarmo :) Trpím to jen kvůli tomu, že to prostě čas od času potřebuju, ale jak to jen trošku de, snažím se tomu vyhnout.
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 14 years ago

tak to prrrrr... tady se musím Standy zastat :lol:
V Olomouci u T-Mobile 3G v pohode 2 - 3Mbit, latence kolem 80-100ms. Žádný stovkový cifry jako kdysi na GPRS. I na EDGE je latence "prijatelna" k aplikaci, kterou na smartphone používáte (mail, browser, aktualizace statusu pičkoidních síti (FB, Twitter apod), IRC, messengery.
Na tohle vše 3G stačí.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..