Nasel jsem napriklad zde http://www.extraobchod.cz/i28160-asus-at3iont-i/
luxusni desku ASUS AT3IONT-I
Desku s integrovanym Atomem. Libi se mi ze ma PCI-E 16x
takze bych do ni dal ohybac a treba 4x portovku od supermicro
napriklad 4-port Glan karta UG-i4.
A byl by na svete peti portovy router.
Ma s ni nekdo zkusenosti jako router ?
Do metro site ?
Dynamicke routovani, iptables, dhcp server, odroutovat na paternim portu alespon 300 mbps fdx.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nadupaný mini router AT3IONT-I
-
- Kontaktovat uživatele:
tezko, a kdyz tak si vem desku od supermicro s ipmi modulem na sobe a 1.8ghz. kazdopadne jestli pouzijes jediny pravidlo tak se 300mbit nejspis nedockas.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
zubodravec: prosímtě, na 300Mbit si kup normální desku a ne tady nějaký aušus. Tady to nedávné měření chybovosti kde se testovalo hafo desek a chipsetů sme dělali jen tak ze srandy, nebo co? Já nechápu proč když potřebuješ propasovat takovou rychlost, se snažíš ušetřit 1500kč, fakt tomu nerozumím.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Radeji uvedu situaci na pravou miru.
Jsem limutovany velikosti racku. mam k dipozici 1U a hloubku 200mm. Proto zurive shanim neco maleho, ale vykonneho.
Neco jako Alix ale alespon 2x vykonejsi.
Zagoogluju a zkusim najit ty testy ktery zminujes. V jake sekci to je ?
Jsem limutovany velikosti racku. mam k dipozici 1U a hloubku 200mm. Proto zurive shanim neco maleho, ale vykonneho.
Neco jako Alix ale alespon 2x vykonejsi.
Zagoogluju a zkusim najit ty testy ktery zminujes. V jake sekci to je ?
Leeonek píše:zubodravec: prosímtě, na 300Mbit si kup normální desku a ne tady nějaký aušus. Tady to nedávné měření chybovosti kde se testovalo hafo desek a chipsetů sme dělali jen tak ze srandy, nebo co? Já nechápu proč když potřebuješ propasovat takovou rychlost, se snažíš ušetřit 1500kč, fakt tomu nerozumím.
0 x
tak to si aspoň kup atoma od supermicro jak jsem říkal. Je to taky miniITX ale 300Mbit? pokud to nebude mikrotik tak to kousne ale pokud to bude... 300Mbit pouze čistej forwarding a žádný kraviny kolem.
To je jako že na testu doma RB450G dá 800Mbit a v realnym nasazení co 1Mbit to jedno procento CPUčka dolu. Jo 100Mbit forwarding roznorodýho datovýho toku mu ukáže s čim má tu čest a CPUčko nestíhá ani prd.
To je jako že na testu doma RB450G dá 800Mbit a v realnym nasazení co 1Mbit to jedno procento CPUčka dolu. Jo 100Mbit forwarding roznorodýho datovýho toku mu ukáže s čim má tu čest a CPUčko nestíhá ani prd.
0 x
zubodravec : ten tvuj objeveny kus je HTPC ready ideal, tech je jak maku...zajimavy, ze na hafo dat lidi obcas hledat to nejmensi zelezo a jeste s Atom CPU on board
nejde si nerypnout, ze jeste se starym typem 3xx. Atom je cpu delany na spotrebu, ne na vykon, nejak na to lidi moc zapominaj...
PW

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak diky za info,
vidim to na dalsi skrin rezervovanou jen pro router. Dam tam Supermicro.
A ted na odroutovani patere 80 mbps do tri vetvi, DHCP relay,
to by snad slo ? Ten AT3ION nebo Alix , Alixe uz v siti mame, ale v casti kde je malej provoz do 30 mbps (100 klientu) takze nevim kde ma hranic vykonui?
Jen jsem vytahnul z kapsy dalsi misto kde musime upgrejdovat.
vidim to na dalsi skrin rezervovanou jen pro router. Dam tam Supermicro.
A ted na odroutovani patere 80 mbps do tri vetvi, DHCP relay,
to by snad slo ? Ten AT3ION nebo Alix , Alixe uz v siti mame, ale v casti kde je malej provoz do 30 mbps (100 klientu) takze nevim kde ma hranic vykonui?
Jen jsem vytahnul z kapsy dalsi misto kde musime upgrejdovat.
pcwifi píše:zubodravec : ten tvuj objeveny kus je HTPC ready ideal, tech je jak maku...zajimavy, ze na hafo dat lidi obcas hledat to nejmensi zelezo a jeste s Atom CPU on boardnejde si nerypnout, ze jeste se starym typem 3xx. Atom je cpu delany na spotrebu, ne na vykon, nejak na to lidi moc zapominaj...
PW
0 x
Tak to bych alixe neriskoval. Máme tu RB450G jak jsem psal vejš a alix o tolik zase moc výkonější neni a hlavně nemá ani gigový porty takže žádná rezerva. Bejt tebou tak se na atoma od asuse pěkně z vejšky vytentuju. Fakt jdi do supermicra. Aspoň má dva ethernety na desce a od intelu a třetí můžeš dát do PCIe bez bolestí. Navíc maji D525 tedy 1.8GHz atoma. No a hlavně k tomu maji třeba i šásko do racku který těch 200mm hloubky snad i má.
0 x
Podle benchmarku AMD E350 vs. atom, kde AMD dava skoro 2sx vyssi vykon, bych tipoval, ze pro sitovani bude to AMD take o dost vykonnejsi nez zastaraly atom. Bohuzel bude potreba pockat, az vyjde nejaka serverova deska.
http://www.phoronix.com/scan.php?page=a ... e350&num=7
http://www.phoronix.com/scan.php?page=a ... e350&num=7
0 x
a to je zajímavý, já viděl testy kde zacate vs. atom podávaly +- stejný výsledky. Jedno výtězilo tady, druhý támhle. Výsledek byl že výkon to má stejnej.
0 x
hapi píše:a to je zajímavý, já viděl testy kde zacate vs. atom podávaly +- stejný výsledky. Jedno výtězilo tady, druhý támhle. Výsledek byl že výkon to má stejnej.
Zapomnel jsem tam dopsat, ze 2x vetsi vykon je v NAS bechmarku, coz sice neni routing jako takovy, ale k sitovani to ma asi ze vsechn benchmarku nejbliz. Koukni na ten odkaz, ten rozdil je propastny.
0 x
ale no tak. Myslíš že ICH9 neutahne 100MB/s provoz? To asi těžko. Navíc co si budeme povídat, to že výrobce tak nějak slepí severní můstek s cpučkem nijak výkon nezvýší. To dělaji jenom kvůli úspoře nákladů při výrobě a odbourávaji tak nutnost používat konkurenční chipsety. (v případě IONu kdy se začal chipset nahrazovat nvidiackym chipsetem což intela docela nasralo) A pokud se nepletu, chip Hudson u zacate je jenom odlehčená a upravená verze staršího jižního můstku. Navíc minulej tejden jsem tlačil skrz diskový pole připojený na jižmí můstek AMD SB700 rovných 500MB/s a to jistě nebyl strop zběrnice. Freebone tlačí skrz cpu a celou čipovou sadu až do jižního můstku 500Mbit datovýho provozu. Nevěřim že sítovka připojená na jižní můstek potažmo chipset u atomu bude pomalejší. Když kouknu na benchmarky zacate vs. atomu tak právě ve věcech jako třeba propustnost pamětí zacate dost prohrává ale celkově to je +- vyrovnaný.
0 x
hapi píše:ale no tak. Myslíš že ICH9 neutahne 100MB/s provoz? To asi těžko. Navíc co si budeme povídat, to že výrobce tak nějak slepí severní můstek s cpučkem nijak výkon nezvýší. To dělaji jenom kvůli úspoře nákladů při výrobě a odbourávaji tak nutnost používat konkurenční chipsety. (v případě IONu kdy se začal chipset nahrazovat nvidiackym chipsetem což intela docela nasralo) A pokud se nepletu, chip Hudson u zacate je jenom odlehčená a upravená verze staršího jižního můstku. Navíc minulej tejden jsem tlačil skrz diskový pole připojený na jižmí můstek AMD SB700 rovných 500MB/s a to jistě nebyl strop zběrnice. Freebone tlačí skrz cpu a celou čipovou sadu až do jižního můstku 500Mbit datovýho provozu. Nevěřim že sítovka připojená na jižní můstek potažmo chipset u atomu bude pomalejší. Když kouknu na benchmarky zacate vs. atomu tak právě ve věcech jako třeba propustnost pamětí zacate dost prohrává ale celkově to je +- vyrovnaný.
to tvrzeni chipsetu jsem vzal zpet, protoze to neni pravda. 2x vetsi NAS vykon na phoronixu je ale fakt a to dost ocividny
0 x
máš někde link?
0 x
http://www.phoronix.com/scan.php?page=a ... e350&num=7 to je ten co jsem sem uz jednou daval
0 x