❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Napajeni RB na 50m zdrojem AD-155A apod. (ubytek napeti)

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
RaMa

Napajeni RB na 50m zdrojem AD-155A apod. (ubytek napeti)

Příspěvekod RaMa » 14 years ago

Mate nekdo zkusenost s napajenim cca 5ks RB (30W) zdrojem AD-155A popr. jinym se zalohovaci funkci?
Jaky pouzivate kabel? Dvoulinku, CYKY nebo UTP?
Podle vypoctu by melo stacit UTP pri zapojeni:
2 pary +
2 pary -
Je to uz dost na hrane a nerad bych RBcka poskodil podpetim (RB chce nejmene 8V nebo 9V podle modelu).

Predem diky za zkusenosti.
Naposledy upravil(a) RaMa dne 15 Sep 2011 22:02, celkem upraveno 1 x.
0 x

andreas4all

Příspěvekod andreas4all » 14 years ago

a co tak pouzit 24 verziu, vacsina RB funguje az do 28V.
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk

RaMa

Mam tady i AD-155B (24V), ale:
- moc rad bych se vyhl dvema baterii v serii
- radeji natahnu kabel s vetsim prurezem
- radsi bych pouzil zdroj s trafem a ne spinany

konkretne tento: pokud s nim ma nekdo zkusenost, sem s ni :-)
Diky
Přílohy
zdroj.jpg
Zdroj
zdroj.jpg (47.67 KiB) Zobrazeno 3161 x
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 14 years ago

já má dráty zakopané v zemi cca na 170m, pouštím tam střídavinu s 8A 30V toroidu, na sajtu to potom usměrním a vyfiltruji a stabilizuji a jede mi tam 5 RBček, úbytek asi 2V
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

okoun píše:já má dráty zakopané v zemi cca na 170m, pouštím tam střídavinu s 8A 30V toroidu, na sajtu to potom usměrním a vyfiltruji a stabilizuji a jede mi tam 5 RBček, úbytek asi 2V

co tam máš za kabel?
0 x

okoun

asi 130m klasický kabel na 230V do země a ostatní jde UTP 4 a 4 páry
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

jejda to je odpověď, kabely do země totiž vyrábí pouze jeden výrobce na svědě a to ještě jen jeden typ :)))
Chtěl po Tobě typ a hlavně průřez kabelu, jestli jsi to nepochopil ;)
0 x

okoun

ale jo pochopil, jen už si přesně nepamatuji ten průřez, nic extra to nebylo, trochu takový standard :)
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

okoun píše:ale jo pochopil, jen už si přesně nepamatuji ten průřez, nic extra to nebylo, trochu takový standard :)

:lol:
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

okoun: :D
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

5 rbcek to by slo i pres Utp po 2x2 parech s 30V na vstupu :) Jinakm myslel asi nejakou cykynu 1.5mm2, 2,5 uz je drazsi to asi nedal :)
0 x

RaMa

9 prispevku, z toho ani jeden k veci.

Okoun se ukazal jako elektrikar odbornik (doufam, ze nema 50ku, pokud ano, radeji mu ji seberte). :-)

Zdroj dava 12V a vy mi radite 30V.
Pokud bych chtel pouzit zdroj s 15 nebo vice volty, tak toto tema vubec nezakladam - s 15ti Volty by to jelo absolutne bez problemu.
Jde mi jen o to, ze zdroj ma odpojovaci napeti cca 11V a min. pro RB je 9V, coz je dost blizko.

Mojim cilem je mit na siti pokud mozno co nejmene prvku, ktere se muzou pokazit.
0 x

okoun

tak prvně mě už pěkně točíš! když jsem psal že si nepamatuji co tam je tak si to nepamatuji, mám jako kvůli tobě doject na místo a vzít si šupléru a změřit průřez nebo co jako?????? safra každej, kdo dělá něco s elektřinou tak ví že normal je okolo těch 1,5

promiň mě zase přijde směšný tam pouštět 12ctku na takovou dálku a taky si z tebe srandičky nedělám :x
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

kdyz tam das cyky 2.5mm2 tak si tam muzes poustet klidne i 12v jestli mate zajem muzu tady vzit 100m klubo 1,5 nebo 2,5 a zmerit ubytek pri 1-10A
0 x

okoun

jasný, ale cena je trochu jinde, právě proto to řešíme větším napětím a je pokoj
navíc za nedlouho zrušíme ten kus na kterém bylo UTP a dáme tam prověs, tedy kabel ve kterém je lanko+UV odolnost a bude pokoj a rovnou nahoru 230V...
ale to už je opravdu odbočení od tématu, více už nemám co bych dodal k tomuto tématu
0 x