Mate nekdo zkusenost s napajenim cca 5ks RB (30W) zdrojem AD-155A popr. jinym se zalohovaci funkci?
Jaky pouzivate kabel? Dvoulinku, CYKY nebo UTP?
Podle vypoctu by melo stacit UTP pri zapojeni:
2 pary +
2 pary -
Je to uz dost na hrane a nerad bych RBcka poskodil podpetim (RB chce nejmene 8V nebo 9V podle modelu).
Predem diky za zkusenosti.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Napajeni RB na 50m zdrojem AD-155A apod. (ubytek napeti)
Napajeni RB na 50m zdrojem AD-155A apod. (ubytek napeti)
Naposledy upravil(a) RaMa dne 15 Sep 2011 22:02, celkem upraveno 1 x.
0 x
-
a co tak pouzit 24 verziu, vacsina RB funguje az do 28V.
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk
http://www.citicom.sk
Mam tady i AD-155B (24V), ale:
- moc rad bych se vyhl dvema baterii v serii
- radeji natahnu kabel s vetsim prurezem
- radsi bych pouzil zdroj s trafem a ne spinany
konkretne tento: pokud s nim ma nekdo zkusenost, sem s ni
Diky
- moc rad bych se vyhl dvema baterii v serii
- radeji natahnu kabel s vetsim prurezem
- radsi bych pouzil zdroj s trafem a ne spinany
konkretne tento: pokud s nim ma nekdo zkusenost, sem s ni

Diky
- Přílohy
-
- Zdroj
- zdroj.jpg (47.67 KiB) Zobrazeno 3161 x
0 x
já má dráty zakopané v zemi cca na 170m, pouštím tam střídavinu s 8A 30V toroidu, na sajtu to potom usměrním a vyfiltruji a stabilizuji a jede mi tam 5 RBček, úbytek asi 2V
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
okoun píše:já má dráty zakopané v zemi cca na 170m, pouštím tam střídavinu s 8A 30V toroidu, na sajtu to potom usměrním a vyfiltruji a stabilizuji a jede mi tam 5 RBček, úbytek asi 2V
co tam máš za kabel?
0 x
asi 130m klasický kabel na 230V do země a ostatní jde UTP 4 a 4 páry
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
jejda to je odpověď, kabely do země totiž vyrábí pouze jeden výrobce na svědě a to ještě jen jeden typ :)))
Chtěl po Tobě typ a hlavně průřez kabelu, jestli jsi to nepochopil ;)
Chtěl po Tobě typ a hlavně průřez kabelu, jestli jsi to nepochopil ;)
0 x
ale jo pochopil, jen už si přesně nepamatuji ten průřez, nic extra to nebylo, trochu takový standard 

0 x
okoun píše:ale jo pochopil, jen už si přesně nepamatuji ten průřez, nic extra to nebylo, trochu takový standard

0 x
5 rbcek to by slo i pres Utp po 2x2 parech s 30V na vstupu
Jinakm myslel asi nejakou cykynu 1.5mm2, 2,5 uz je drazsi to asi nedal 

0 x
9 prispevku, z toho ani jeden k veci.
Okoun se ukazal jako elektrikar odbornik (doufam, ze nema 50ku, pokud ano, radeji mu ji seberte).
Zdroj dava 12V a vy mi radite 30V.
Pokud bych chtel pouzit zdroj s 15 nebo vice volty, tak toto tema vubec nezakladam - s 15ti Volty by to jelo absolutne bez problemu.
Jde mi jen o to, ze zdroj ma odpojovaci napeti cca 11V a min. pro RB je 9V, coz je dost blizko.
Mojim cilem je mit na siti pokud mozno co nejmene prvku, ktere se muzou pokazit.
Okoun se ukazal jako elektrikar odbornik (doufam, ze nema 50ku, pokud ano, radeji mu ji seberte).

Zdroj dava 12V a vy mi radite 30V.
Pokud bych chtel pouzit zdroj s 15 nebo vice volty, tak toto tema vubec nezakladam - s 15ti Volty by to jelo absolutne bez problemu.
Jde mi jen o to, ze zdroj ma odpojovaci napeti cca 11V a min. pro RB je 9V, coz je dost blizko.
Mojim cilem je mit na siti pokud mozno co nejmene prvku, ktere se muzou pokazit.
0 x
tak prvně mě už pěkně točíš! když jsem psal že si nepamatuji co tam je tak si to nepamatuji, mám jako kvůli tobě doject na místo a vzít si šupléru a změřit průřez nebo co jako?????? safra každej, kdo dělá něco s elektřinou tak ví že normal je okolo těch 1,5
promiň mě zase přijde směšný tam pouštět 12ctku na takovou dálku a taky si z tebe srandičky nedělám
promiň mě zase přijde směšný tam pouštět 12ctku na takovou dálku a taky si z tebe srandičky nedělám

0 x
kdyz tam das cyky 2.5mm2 tak si tam muzes poustet klidne i 12v jestli mate zajem muzu tady vzit 100m klubo 1,5 nebo 2,5 a zmerit ubytek pri 1-10A
0 x
jasný, ale cena je trochu jinde, právě proto to řešíme větším napětím a je pokoj
navíc za nedlouho zrušíme ten kus na kterém bylo UTP a dáme tam prověs, tedy kabel ve kterém je lanko+UV odolnost a bude pokoj a rovnou nahoru 230V...
ale to už je opravdu odbočení od tématu, více už nemám co bych dodal k tomuto tématu
navíc za nedlouho zrušíme ten kus na kterém bylo UTP a dáme tam prověs, tedy kabel ve kterém je lanko+UV odolnost a bude pokoj a rovnou nahoru 230V...
ale to už je opravdu odbočení od tématu, více už nemám co bych dodal k tomuto tématu
0 x