❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Aplikacni rate polovicni nez realna network rate

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Walkeer
antispam: Ano

Aplikacni rate polovicni nez realna network rate

Příspěvekod Walkeer » 14 years ago

Prave resim divny problem na kompu moji pritelkyne. Ma relativne cerstve W7 x64 a at dam stahovat cokoli v cemkoli (firefox, chrome), skutecna rychlost stahovani reportovana aplikaci je presne polovicni oproti rychlosti, kterou ukazuje mikrotik pres ktery to jede ale i nez windows Taskbar. Proste taskbar ukazuje vyuziti site na 24%, mirkotik ukazuje 24Mb, ale aplikace vytrrvale ukazuje presne 12Mb a vic ani tuk. Jakmile stopnu stahovani, obe rychlosti spadnou na nulu, tedy nic jeho to nebrzdi. Antivir tam ma Aviru a nijak jinak podezele se komp nechova, takze bude zreme cisty. Muj dalsi komp v siti se chova normalne. Chape to nekdo?
0 x

Walkeer

Nikdo nic? Ja vim ze to je uchylny, ale fakt nevim co s tim..
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

napojeno pres lan ? zkus pres wifi router a notebookackou wifinu,jestli stejny nebo ne...to vypada spis na hlod s driverem :lol:

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

hlod v driverech, vůbec bych si s tím nelámal řepu, např. včera jsem měl v ruce netbook HP, takovej bílej kulatej holčičí hnus, měl ve winech naruby ty počítadla přijatých a odeslaných paketů
0 x

Walkeer

je to desktop pripojenej pres LAN, zkusim novy driver, dobry napad, ale obavam se ze je posledni (myslim ze Gb realtek).
0 x

Walkeer

tak dirverem to nebylo,dal jsem tam posledni relatek driver a dela to porad...nejaky dalsi napady? je to nove nainstalovanej komp, nechce se mi ho zase preinstalovavat..
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 14 years ago

strc tam obycejnou realtek sitovku do pci
0 x

Walkeer

to urcite muzu zkusit, ale stejne si mylim ze to bude SW problem, protoze to ukazuje ten task manager..
0 x

gsmsoft
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gsmsoft » 14 years ago

Podla mna mas poskodeny bufer.To znamena ze pretekaju pakety mimo , vimen sietovku a pojde to normalne
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 14 years ago

No jo ale Tik mu ukazuje že to tam teče . Tzn. že síťovka potvrzuje pakety. jako že došly OK. Kdyby přetékalo cokoliv, pakety by se zahazovaly a uměle by to snižovalo rate už přes Tika ne?

To by bylo pěkně v prdeli kdyby to bylo síťovkou. Představa že mají někteří klioši vadnou síťovku, která sníží rychlost na polovinu a mě by se to jevilo na portu že tam teče co má, to by byla mela.
0 x

Walkeer

soucez píše:No jo ale Tik mu ukazuje že to tam teče . Tzn. že síťovka potvrzuje pakety. jako že došly OK. Kdyby přetékalo cokoliv, pakety by se zahazovaly a uměle by to snižovalo rate už přes Tika ne?

To by bylo pěkně v prdeli kdyby to bylo síťovkou. Představa že mají někteří klioši vadnou síťovku, která sníží rychlost na polovinu a mě by se to jevilo na portu že tam teče co má, to by byla mela.

No jako kdyby se ty packety musely retransmitovat tak by se to takto chovalo, jenomze by se podstatne snizila rychlost i na linkove urovni, coz se tady nedeje, jede to naplno (24Mb). aplikace ukazuje 12 presne. Pripada mi ze to je jako kdyby ta aplikace stahovala treba dvema vlaknama a data z jednoho vlakna zahazovala, jenomze to dela chrome, firefox i IE :(
zkusim tam nahodit livecd linuxu a ukaze se, zda to je HW nebo neni (typuji ze neni).
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 14 years ago

Walkeer píše:
soucez píše:No jo ale Tik mu ukazuje že to tam teče . Tzn. že síťovka potvrzuje pakety. jako že došly OK. Kdyby přetékalo cokoliv, pakety by se zahazovaly a uměle by to snižovalo rate už přes Tika ne?

No jako kdyby se ty packety musely retransmitovat tak by se to takto chovalo, jenomze by se podstatne snizila rychlost i na linkove urovni, coz se tady nedeje, jede to naplno (24Mb). aplikace ukazuje 12 presne. Pripada mi ze to je jako kdyby ta aplikace stahovala treba dvema vlaknama a data z jednoho vlakna zahazovala, jenomze to dela chrome, firefox i IE :(
zkusim tam nahodit livecd linuxu a ukaze se, zda to je HW nebo neni (typuji ze neni).

Jo a nemáš tam shaping kterej teče přes EoIP tunel?
0 x

Walkeer

nemam :) mam rb711 s NAT a FW v Nku + nv2 pripojeny k providerovi, doma LAN, zadny konflikt wokna nehlasi. vubec tomu nerozumim
0 x

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 12 years ago

Vcera jsem konecne zprovoznil optiku (FTTH) a problem se objevil znovu. Mikrotik ukazuje 33Mb jak v interfaces, tak v torchi, windows task manager take ukazuje cca 33Mb, ale chrome ukazuje cca 1700kB a bohuzel nekeca, vazne to stahuje touto rychlosti. Zadne jine stahovani nebezi. Jak je toto kurva mozny? Dela mi to na dvou ruznych pocitacich, oba jsou pripojeny do RB2011, kde take konci optika v SFP. Nemam tam zadny QOS, jen obyc maskaradu a firewall. Vice na prilozenem screenshotu.
Přílohy
speed.png
speed.png (132.74 KiB) Zobrazeno 2890 x
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

ty voe, zapni v tom task amnageru normální čísla a ne procenta.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků