❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
5GHz a ochranné pásmo
5GHz a ochranné pásmo
Někdo v Luhačkách nakousnul něco ve smyslu ochranného pásma v 5GHz. Prý se to dá na ČTU nějak vyřídit. Chápu to tak že si řeknu hopla tady je konkurence a ruší mě nebo by mě mohla rušit. Tak si udělám věcné břemeno na ten svůj POPík a napíšu lejstro na ČTU s žádostí o zřízení ochranného pásma v okolí a teď 200-2000m ? Kdoví... každopádně slyšely jste o tom někdo něco? Pokud se tohle uděluje tak ohání se tím někdo někde ve vašem okolí? By mě zajímalo jak se pak řeší již dříve uvedené stanice do provozu a VO to asi neporušuje pokud je k tomu papír od ČTU... . Tak já jen aby řeč přes léto nestála:) .
0 x
Dobrej ftip. Na nas se ctu (podana stiznost od sloanu) vyprdla na 10G. Proc by resili 5G?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
Jde jen o to jestli to je vtip nebo není. A potažmo jak moc by jsi to pak chtěl hrotit pokud nejsi s nečinností ČTU spokojen.... .
0 x
Sme moc mali pani na to neco hrotit.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
to tedy nevím jak by se řešilo u takového starnetu, když má na střeše 6 nebo kolik starboxů, to by prostě bylo v každé lokalitě kde je starnet zakázáno celé venkovní pásmo 5G 

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
On jede Starnet na věcná břemena aby to mohl dělat? Tak to pak smekám... .
Každopádně možná ta možnost tu nějak je, jen ji de facto nikdo nevyužívá a nebo to byla mylná informace což jsem si zde chtěl ověřit.
Reset:
A malí/nemalí věř že pokud by si někdo na ČTU takové pásmo vymohl tak Tě to štvát pokud do toho spadneš bude... .
Každopádně možná ta možnost tu nějak je, jen ji de facto nikdo nevyužívá a nebo to byla mylná informace což jsem si zde chtěl ověřit.
Reset:
A malí/nemalí věř že pokud by si někdo na ČTU takové pásmo vymohl tak Tě to štvát pokud do toho spadneš bude... .
0 x
Na každém šprochu je pravdy trochu:
http://www.ctu.cz/ctu-informuje/jak-pos ... ikaci.html
Tedy dokážu si představit že si někdo přiohne tu "stavbu" nového vysílače konkurence jakožto zdroj rušení a valí s tím na stavební úřad aby to dotyčný odstranil.
Není to tedy přesně o co jsem měl na mysli (a nejspíše neuspěje), ale v nějaké situaci (třebas pokud víte že vás má zastínit věžák) se to může s tím věcným břemenem a ochranným pásmem hodit.
http://www.ctu.cz/ctu-informuje/jak-pos ... ikaci.html
Tedy dokážu si představit že si někdo přiohne tu "stavbu" nového vysílače konkurence jakožto zdroj rušení a valí s tím na stavební úřad aby to dotyčný odstranil.
Není to tedy přesně o co jsem měl na mysli (a nejspíše neuspěje), ale v nějaké situaci (třebas pokud víte že vás má zastínit věžák) se to může s tím věcným břemenem a ochranným pásmem hodit.
0 x
hmm to jo ale to musíš mít ten spoj někde zaregistovanej. V nějakých mapách jsou některý spoje zakreslený a tam se nesmí nic postavit.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Ochrane pasmo NENI na frekvenci, ale na to, ze ti do cesty nikdo nepostavi mrakodrap, nwbo kdyz tam vyroste strom, tak se musi orezat. A je upne jedno, zda je to 5, 10GHz nebo nejaky licenc. Ale co jsem tak zjistoval, tak je to vyrizovani na hodne dlouho.
0 x