❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

5GHz a ochranné pásmo

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
David2006

5GHz a ochranné pásmo

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Někdo v Luhačkách nakousnul něco ve smyslu ochranného pásma v 5GHz. Prý se to dá na ČTU nějak vyřídit. Chápu to tak že si řeknu hopla tady je konkurence a ruší mě nebo by mě mohla rušit. Tak si udělám věcné břemeno na ten svůj POPík a napíšu lejstro na ČTU s žádostí o zřízení ochranného pásma v okolí a teď 200-2000m ? Kdoví... každopádně slyšely jste o tom někdo něco? Pokud se tohle uděluje tak ohání se tím někdo někde ve vašem okolí? By mě zajímalo jak se pak řeší již dříve uvedené stanice do provozu a VO to asi neporušuje pokud je k tomu papír od ČTU... . Tak já jen aby řeč přes léto nestála:) .
0 x

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

Dobrej ftip. Na nas se ctu (podana stiznost od sloanu) vyprdla na 10G. Proc by resili 5G?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

David2006

Jde jen o to jestli to je vtip nebo není. A potažmo jak moc by jsi to pak chtěl hrotit pokud nejsi s nečinností ČTU spokojen.... .
0 x

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

Sme moc mali pani na to neco hrotit.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 14 years ago

to tedy nevím jak by se řešilo u takového starnetu, když má na střeše 6 nebo kolik starboxů, to by prostě bylo v každé lokalitě kde je starnet zakázáno celé venkovní pásmo 5G :D
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

David2006

On jede Starnet na věcná břemena aby to mohl dělat? Tak to pak smekám... .

Každopádně možná ta možnost tu nějak je, jen ji de facto nikdo nevyužívá a nebo to byla mylná informace což jsem si zde chtěl ověřit.

Reset:
A malí/nemalí věř že pokud by si někdo na ČTU takové pásmo vymohl tak Tě to štvát pokud do toho spadneš bude... .
0 x

David2006

Na každém šprochu je pravdy trochu:

http://www.ctu.cz/ctu-informuje/jak-pos ... ikaci.html

Tedy dokážu si představit že si někdo přiohne tu "stavbu" nového vysílače konkurence jakožto zdroj rušení a valí s tím na stavební úřad aby to dotyčný odstranil.
Není to tedy přesně o co jsem měl na mysli (a nejspíše neuspěje), ale v nějaké situaci (třebas pokud víte že vás má zastínit věžák) se to může s tím věcným břemenem a ochranným pásmem hodit.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

hmm to jo ale to musíš mít ten spoj někde zaregistovanej. V nějakých mapách jsou některý spoje zakreslený a tam se nesmí nic postavit.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

Ochrane pasmo NENI na frekvenci, ale na to, ze ti do cesty nikdo nepostavi mrakodrap, nwbo kdyz tam vyroste strom, tak se musi orezat. A je upne jedno, zda je to 5, 10GHz nebo nejaky licenc. Ale co jsem tak zjistoval, tak je to vyrizovani na hodne dlouho.
0 x