Jake mate zkusenosti s IP telefony? Mate nekdo nejaky tip na neco levneho, co nedela problemy?
Ty moje:
Linksys PAP2T - spolehlive, levne, pri spravne konfiguraci pres to jedou bez problemu FAXy a alarmy, zadne reklamace
Linksys SPA921 - obcas strasne spatne slysi potistrana, asi nejaka automaticka regulace echa, zlobi presmerovani hovoru ustrednou, po restartu vzdy OK
Siemens Gigaset A580 - zatim uplne bez problemu, zadne reklamace
Huawei Aolynk EP201P - u nekterych kusu ostresna kvalita zvuku a seka se integrovany switch, nulova podpora vyrobce, hodne levne, mel by umet PoE (nezkousel jsem)
Grandstream GPX280 (verze bez PoE) - hodne dobre zpracovani, prijemne menu, kdyz je delsi dobu odpojena linka, tak se znovu nepripoji k operatorovi, musi se restartovat, nebo se uplne sekne (zatim jen 2ks, jeste budu zkouset FW)
ruzne Welly (takovy ty co vypadaji jako ufo a 3195) - casem proste neco zdechne, zlobi kvalita zvuku, kupodivu nejsou problemy s routerem
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
IP telefony
Ja pouzivam vyhradne jen PAP2T a maximalni spokojenost.. provozovano vice nez 4 roky a bez problemu. Pak nekteri klienti maji jeste i jine Linksysy - taktez vicemene OK.
Katastrofa jsou produkty Well - porad nejake problemy.
Katastrofa jsou produkty Well - porad nejake problemy.
0 x
Jan Ptáček
souhlas, welly jsou katastrofální. Ono to funguje ale za několik hodin se to tak nějak rozsype a nebo se na to nedá dovolat.
nabízíme pouze siemense gigaset jak tu černobílou tak barevnou verzi a doma máme na jednu základnu na 5 ruček, každá svoje číslo a masivní spokojenost. Defakto jsme všem zákošům vyměnily zařízka za siemensy.
nabízíme pouze siemense gigaset jak tu černobílou tak barevnou verzi a doma máme na jednu základnu na 5 ruček, každá svoje číslo a masivní spokojenost. Defakto jsme všem zákošům vyměnily zařízka za siemensy.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
to jsem rad, ze nejsem jedinej, kdo ma na well averzi. Jeste ty jejich Well PAPKy funguji dobre, na to jsem taky nemel reklamace a ma to relativne schopny router vevnitr.
Jeste jsem zapomnel na SPA2102 - to je PAPka routerem od Linksysu, je to dobre, ale je to pomale (cca 8/4mbit, vic to neprotlaci). V popisu maji, ze to ma 10M ethernet, me to prislo normalne 100Mbit, nebo se tak alespon switch tvaril, ale stejne to bylo hodne slabe.
Jeste jsem zapomnel na SPA2102 - to je PAPka routerem od Linksysu, je to dobre, ale je to pomale (cca 8/4mbit, vic to neprotlaci). V popisu maji, ze to ma 10M ethernet, me to prislo normalne 100Mbit, nebo se tak alespon switch tvaril, ale stejne to bylo hodne slabe.
0 x
Lukas Kristek
Tak to jsem nezkousel, kupoval jsem to kvuli tomu NATu. Chtel jsem to pro typicke kancly, kde maji jeden telefon a jeden stolni komp, tak at si nemusi kupovat router a k tomu PAPku.
0 x
Lukas Kristek