Samsung nedávno spustil docela povedenou flashovou prezentaci SmartTV:
http://www.samsung.com/cz/experience/tv/smarttv/
Jako nástin konceptu super, k rozumné použitelnosti tomu ještě pár věcí schází. Každopádně jsme na dobré cestě.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Prezentace SmartTV od Samsungu
- zdenek.svarc
- Administrator
- antispam: Ano
a co tě na tom tak fascinuje? vždyť jsem tam neviděl nic novýho nebo nic co by se aktuálně nedalo koupit.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
- zdenek.svarc
- Administrator
Koupit něco, a koupit něco použitelného, je rozdíl. Stejně tak je rozdíl v tom, co chápe jako použitelné early adopter, a co chápe, a především kupuje, majorita. SmartTV zatím není druhý případ. Nemůžeš vidět svět pouze v jedničkách a nulách.
0 x
já ti do toho nechci kecat ale kdyby do toho daly pouze slušnej prohlížeč a slušnej přehrávač videí a pevnej disk, tak nemuseji nic řešit. Nějaký přímý linky na FB nebo Youtube jsou zbytečný když se tam dostaneš přes webovej prohlížeč. Sám vim že když youtube něco upraví, musí výrobce vydat novej firmware aby o zase začlo fungovat. U něčeho jako je FB kdy se každej měsíc něco mění seš závislej na výrobci TVa řekněme si na rovinu, od těch je podpora tak nějak rychlá jenom první rok.
No a abych tě usadil, tak brácha má u TV krabičku od WDčka a ty serepetičky co ukazuje samsung tam jsou taky + navíc to umí sambu kde máme několik terabajtů filmů takže pohoda klídek z gauče jedeš což z tý televize od samsungu nepřehraješ protože nebude podporovat tu tunu formátů. Jo prohlížeč to nemá ale to ani neni důležitý. Na to máš netbooka na klíně a nemusíš zírat na stránky 3m od televize. No a vlastně co tu řešíme, třeba philips nebo lg to v televizích má taky atd....
Nicméně ještě neukázaly spotřebu takový televize která bude jistě převišovat spotřebu normální TV + IONa nebo Fusion vedle toho s uplně jinejma možnostma a jak už to tak bejvá, i cena bude podstatně nižší.
No a abych tě usadil, tak brácha má u TV krabičku od WDčka a ty serepetičky co ukazuje samsung tam jsou taky + navíc to umí sambu kde máme několik terabajtů filmů takže pohoda klídek z gauče jedeš což z tý televize od samsungu nepřehraješ protože nebude podporovat tu tunu formátů. Jo prohlížeč to nemá ale to ani neni důležitý. Na to máš netbooka na klíně a nemusíš zírat na stránky 3m od televize. No a vlastně co tu řešíme, třeba philips nebo lg to v televizích má taky atd....
Nicméně ještě neukázaly spotřebu takový televize která bude jistě převišovat spotřebu normální TV + IONa nebo Fusion vedle toho s uplně jinejma možnostma a jak už to tak bejvá, i cena bude podstatně nižší.
0 x
- zdenek.svarc
- Administrator
Stando, to o čem mluvíš je normální digital media player. Běžná věc. A je jedno, jestli je to WD u tvého bráchy nebo ATV2/XBMC u mě doma. To, o čem se bavíme, je celková změna pojetí toho, jak lidé vnímají televizi. Tedy na jedné straně ústup lineární televize. A na druhé straně hledání způsobu, jak zajistit podmíněný přístup na IP vrstvě, resp. jak monetizovat video obsah šířený po IP vrtvě, jak jej dostat ke koncovému spotřebiteli, co na to tradiční mediální a broadcastový magnáti atd atd atd. O tomto je SmartTV, víš.
0 x
no a neni to jedno jestli je media player venku nebo vevnitř když umí to samí? Brácha tam má v klidu youtube jen to hvízdne i když na PC je to nesrovnatelně rychlejší. Já nevim, na mě to nijak nepůsobí, odjakživa máme TV připojenou k PC takže mě to nic novýho neříká.
Já tě chápu ale myslíš si že si lidi koupí TV za 30k aby si psaly na FB, koukaly na Youtube atd... s ovladačem v ruce? to je hračka tak na první měsíc. Raději si koupí netbook kde to maji taky když už to je na IP vrstvě a maji k tomu i svoje soukromí.
Prostě to žádná novinka neni, samsung chce pouze konceptem na sebe upozornit. Ve 3D televizích to projel na celí čáře protože ten bastl nikdo nekupuje. A zase, tohle nabízí i ostatní výrobci.
Napadá mě že se budeme zase rozdělovat na dvě kategorie. Jako jsou PC useři a useři konzolí, tak tady to dopadne stejně.
Já tě chápu ale myslíš si že si lidi koupí TV za 30k aby si psaly na FB, koukaly na Youtube atd... s ovladačem v ruce? to je hračka tak na první měsíc. Raději si koupí netbook kde to maji taky když už to je na IP vrstvě a maji k tomu i svoje soukromí.
Prostě to žádná novinka neni, samsung chce pouze konceptem na sebe upozornit. Ve 3D televizích to projel na celí čáře protože ten bastl nikdo nekupuje. A zase, tohle nabízí i ostatní výrobci.
Napadá mě že se budeme zase rozdělovat na dvě kategorie. Jako jsou PC useři a useři konzolí, tak tady to dopadne stejně.
0 x
Zdeněk Švarc píše:Samsung nedávno spustil docela povedenou flashovou prezentaci SmartTV:
http://www.samsung.com/cz/experience/tv/smarttv/
Jako nástin konceptu super, k rozumné použitelnosti tomu ještě pár věcí schází. Každopádně jsme na dobré cestě.
LOL
tohle vyviji jeden z mych firemnich zakazniku

Mala perlicka - nedavno mi prave volal, ze uz 2dny se z te RC verze televize nemuze pripojit na net a ze nemuze prijit na to, proc mu to nejde - tak se me ptal jestli jsme na brane neudelali nejakou proxynu - ze pry se to s proxy moc nekamaradi... Jestli to vyresil - to nevim, ale vypada ze asi jo

0 x
Jan Ptáček