❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

UMTS modem a pripojeni k RB

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
pcwifi
antispam: Ano

UMTS modem a pripojeni k RB

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

Zdravim

znamy pouziva sluzebne 3G net, ktery plati zamestanavatel, takze neresi net na doma jinou cestou. Obcas jezdi na weekendy na chalupu nedaleko, kdy v mistnosti neni po 3G ani vidu ani slechu, ale vyleze li na pudu, je 3G dostupne a jede obstojne. Da se nejaky 3G modem - Huawei 1750,3765 apod. pripojit napr, na RB411 s USB (RB411U) a pustit do PC pres Wifi nebo LAN kabel ? Ma nekdo prakticke zkusenosti ?

Thx

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

soooc

Příspěvekod soooc » 14 years ago

Mam a funguje mi to. 1750 modem, operator O2. verze 5rc11
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 14 years ago

Ja sem tak pripojenej uz tri mesice a celkem pohode ... Celkem romantika :lol: RB411U - HUA E1750 - O2 SIM ... :wink:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

Majklik

Příspěvekod Majklik » 14 years ago

Jo, v pohodě, používám jako záložní konektivitu na RB433UAH nebo někdy na cestách i jako primární. :-)
3G USB krámy v pohodě, ať Huhla 1550, 1750 nebo to červené vodafone.
Poblém mi dělá jen CDMA modem, tn jede, ale když spadne spojení, tak už se to nerozjede bez rebootu RBčka. :-(
Zkoušel jsem i s RB493G, ale tam mi to na USB nic nenašlo. Nevím, zda vadný kus nebo vlastnost (jo, externí napájení jsem tam měl pro USB posláno).
Jedině škoda, že nejsou podporované Wimax USB dongly, to by bylo jiné kafíčko (aspoň v Rusku, kde velká města mají mobilní Wimax pokrytí za pár šupů).
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 14 years ago

Podporu dalsi USB veci muze klukm z MK poslat na support@mikrotik.com - posli co je to za HW, linuxove ovladace ci odkaz a oni to snad casem pridaji do ROS.

CDMA modem mam taky - AnyData 100 (ten modrej) a jede to jak vinko - i za jizdy vlakem se muzu koukat na stremovane video :wink:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

mac0112
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mac0112 » 14 years ago

soooc píše:Mam a funguje mi to. 1750 modem, operator O2. verze 5rc11

Mohu se zeptat co mate za verzi resp. fw v tom E1750 ? Ja jsem vyzkousel ROS verze od 5 az po posledni a ve vsech mi to dela to same, PPP-client stale dokola inicializuje modem tak dlouho az cely MK jde do resetu.Po 2 dnech laborace jsem si vsiml ve Windows s dodanym softwarem, nez se objevi napis providera se signalem a typem protokolu, tak to trva od 20 az 180s,pak to naskoci.Prevazuje registrace spis do minuty.Mel jsem pujceny dva modemy E1750 a chovaji se stejne.Kdyz jsem tedy pripojil do USB RB411 E1750 s deaktivovanym clientem PPP, pockal jsem az dioda na modemu prestane blikat v rezimu dvoublik za sekundu a kdyz modem zacal blikat jednou za sekundu(podle manualu znamena,ze se registroval do site) aktivoval jsem PPP clienta.Pripojeni je dilem okamziku.Muj poznatek je,ze PPP client musim pustit az kdyz je modem registrovany do site. Mohu se vas zeptat jak vam dlouho trva registrace do site O2,pokud v CR to trva mene nez naskoci MK, tak to chapu,ze vam to chodi.Mne v Chorvatsku u T-Mobile registraceu trva dele nez mi naskoci MK.Jeste uvazuji u E1750 o zmene fw.Nyni mam
Hardware Test
Device Name: E1750
Application Port: COM9
Serial Number: H94CAA1072007048
Firmware Version: 11.126.03.01.55
Hardware Version: CD6ATCPU
IMEI Number:
IMSI Number:
Driver Version: 3.9.0.0
ByteClient Version: 4.1.0.3031
Messages in SIM: 0 / 30
Contacts in SIM: 0 / 230
Phone Number: +385996712448
Operational Test
PIN Code Status: Ready
Network Name: T-Mobile HR
Network Selection Mode: Auto
Signal Strength: 22,99
Network Settings
CS Network Registration: Registered
PS Network Registration: Registered
PS Network Attachment: Detached
Current APN: web.htgprs
IP Address: 192.168.56.1
0 x

Warcz

Příspěvekod Warcz » 14 years ago

Dobrý den,

Mohu se zeptat jak jste rozjeli ten modem E1750 ? Mam Mikrotika. Dostanu se do Winboxu ale v Resources - USB mam jenom RB400...

Diky moc
0 x

pcwifi

jaky mas RBcko ? paradoxne je par modelu, treba 411UAH, ktery maj USB ale nemaj na nem +5V...blazinec :?

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Warcz

To je ONO !!!!!!!!! Proč mi to ve Wifishopu neřekli... Waaaa grrrr DIKY !
0 x

Warcz

Tak už se mi všechny modemy rozblikají ale v Resources - USB není žádný :o(((

Modemy jsou
K3520-Z ( Vodafone )
E1750 ( O2 )
E160 ( O2 )
0 x

pcwifi

a v jakem RB jsi ho rozlej ? mas posledni verzi RoS ?

PW
0 x

Warcz

Jj mam. Už jsem skoro doma. Mam nastave spojeni. i je všechny vytočeno. Jede mi ping i DNS z mikrotiku ale nemužu to proroutovat :-/

Na co jsem zapomněl. Zatím Ethernet -> 3G modem
Přílohy
3G.png
3G.png (55.51 KiB) Zobrazeno 2740 x
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

maškarádu tam nemáš
0 x

Warcz

Kde přesně ? v adress listu ? Ja to tam pravě nikde nemužu najit. Mam starší mikrotik a v address listu mam Address, Network, Broadcast, Interface a tady jenom tohle...
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

ip/firewall/nat uděláš nové pravidlo chain/srcnat, out-interface/USB modem, src address/192.168.0.0/16, action/masquerade
0 x