V rámci programu je stále volných 60 + 60 +30 minut, které je možné doplnit nějakým dalším tématem. Zatím zaznívají tyto návrhy:
* Jak zvládnout desetitisícovou síť.
* Pasivní optická infrastruktura.
* Jak na netflow svépomocí a s využitím opensource?
* IPv6 v přístupové síti.
* Nějaký další battle?
Máte-li další nápady, tím líp, pokud byste je i sami chtěli odprezentovat, sem s nimi!
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Návrhy na neobsazená témata - uzavřeno (aktuálně offtopic)
- zdenek.svarc
- Administrator
- antispam: Ano
Navrhuji téma spíše diskusní: MIMO, TDMA: UBNT x MIKROTIK a jak nabízet klientovi 30M reálná ukázka bez porušení norem. Možná dobré téma pro Hapiho, který nabízí 30M za 290Kč 

0 x
závidíš? co takhle kouzelný slůvko až? co takhle mimo 2x2 pro klienty? to nedá 30Mbit? Jo přesně pro takový jako seš ty jsou určený ty tři dny kde si potřebuješ dokazovat jestli sis vybral dobře že jedou na mikrotiku nebo na ubntu a jestli maji investovat do MIMO + TDMA... 

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
- zdenek.svarc
- Administrator
- antispam: Ano
hapi píše:závidíš? co takhle kouzelný slůvko až? co takhle mimo 2x2 pro klienty? to nedá 30Mbit? Jo přesně pro takový jako seš ty jsou určený ty tři dny kde si potřebuješ dokazovat jestli sis vybral dobře že jedou na mikrotiku nebo na ubntu a jestli maji investovat do MIMO + TDMA...
Cítíš se jako velký King? Protože podle tvého příspěvku jen ty si chytrý, všechno víš a ostatní jsou blbci! Promiň, neber si to osobně, ale s tebou bych ty tři dny nechtěl strávit! Už si mi nepříjemný jen po fóru!!
0 x
Jo hochu, tady na jihu jsou trochu drnější podmínky a nabízet 8Mbit za 560,- je smrt a rozcupování konkurencí. Kdo tu nenabízí aspoň 10Mbit, nežije. Jo a co takhle 100Mbit za 75kč? Líbí? Ne? Mě taky ne ale u konkurence běžná praxe. Jinak už tu máme 2 roky 802.11n na kterym běžne UBNTáři dělaji slušný rychlosti ale v limitech to teda neni ale neni to žádný scifi tak jak si myslíš ty.
Jo realita bolí a ty to evidentně neustojíš.
Víš, já se můžu cejtit jak chci protože já ty vědomosti mám, ty nikoliv.
0 x
hapi píše:Jo hochu, tady na jihu jsou trochu drnější podmínky a nabízet 8Mbit za 560,- je smrt a rozcupování konkurencí. Kdo tu nenabízí aspoň 10Mbit, nežije. Jo a co takhle 100Mbit za 75kč? Líbí? Ne? Mě taky ne ale u konkurence běžná praxe. Jinak už tu máme 2 roky 802.11n na kterym běžne UBNTáři dělaji slušný rychlosti ale v limitech to teda neni ale neni to žádný scifi tak jak si myslíš ty.
Zase si hraješ na chytráka

0 x
joo, hele jedna otázka? máš tam nějakou konkurencí? z tajnýho zdroje vim že nemáš žádnou konkurenci kam dohlídneš, je to tak? Jasně že je, takže nějakej chytrák co si hraje na vlastnim písečku a nic ho netrápí mi tady nebude vykládat něco takovýho. Tenhle tvůj přístup "že máme nízký ceny za velký rychlosti" a "že se nedíváme kolem sebe" ti dojde až se začne konkurence dívat po tvojí lokalitě a budou ti klesat stavy zákazníků. Pak totiž začneš poslouchat lidi a zjistíš že oni chtěji vidět na papíře 100Mbit za 100kč a kvalita je nezajímá a férovost svého poskytovatele je jim úplně u zadku. Oni prostě jdou za levnějšim konektem a je jim to jedno. No ale až ty to poznáš, tedy až někdo bude chtít tvoje zákazníky a někdo vstoupí do tvojí oblasti jako že se to jednou stane, budeš valit voči a radši tu síť prodáš než to vláčet dál a upgradovat lidem technologii na lepší aby jsi jim dotahnu víc než konkurence. Už se těšim až bude chodit konkurence od baráku k baráku a říkat lidem jak stojíš za prd a že do půl roku skončíš a budou je přemlouvat aby přešli k nim na půl roku zdarma. Jo fakt se na to těšim.
0 x
hapi píše:joo, hele jedna otázka? máš tam nějakou konkurencí? z tajnýho zdroje vim že nemáš žádnou konkurenci kam dohlídneš, je to tak? Jasně že je, takže nějakej chytrák co si hraje na vlastnim písečku a nic ho netrápí mi tady nebude vykládat něco takovýho. Tenhle tvůj přístup "že máme nízký ceny za velký rychlosti" a "že se nedíváme kolem sebe" ti dojde až se začne konkurence dívat po tvojí lokalitě a budou ti klesat stavy zákazníků. Pak totiž začneš poslouchat lidi a zjistíš že oni chtěji vidět na papíře 100Mbit za 100kč a kvalita je nezajímá a férovost svého poskytovatele je jim úplně u zadku. Oni prostě jdou za levnějšim konektem a je jim to jedno. No ale až ty to poznáš, tedy až někdo bude chtít tvoje zákazníky a někdo vstoupí do tvojí oblasti jako že se to jednou stane, budeš valit voči a radši tu síť prodáš než to vláčet dál a upgradovat lidem technologii na lepší aby jsi jim dotahnu víc než konkurence. Už se těšim až bude chodit konkurence od baráku k baráku a říkat lidem jak stojíš za prd a že do půl roku skončíš a budou je přemlouvat aby přešli k nim na půl roku zdarma. Jo fakt se na to těšim.
Tak to si trefil hlavičku na hřebíček. Mám tu asi 4 konkurenty někde 5, když nepočítám O2. A jsou to vesnice o kolo 300domů, takže nic velkého! Máš asi špatné informace!! Někteří taky nabízí 16M za 350Kč současně! Ceník už mám docela starý, takže úpravy se za chvilku dočká! Ale nic extra to nebude! Konkurence mi po klientech chodí! Jedna konkurence chodí taky dost pravidelně a vykládá, jak stojím za prd,..! Ale už od lidí párkrát dostala nadáno takže to omezila! Valím oči, pokaždé když jsem někdo vleze a nasadí ceny,.. Jinak asi u nás lidí trochu jinač uvažují. Porovnávají cenu to určitě ale taky hledí na kvalitu a na jednání! Jinak už to nemusíme řešit! Nemá to cenu po fóru! Velká ztráta času! PS:nedělám ze sebe chytráka! Chytrák je ten kdo všechno ví a ten se co ten se …

0 x