❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

umisteni na beznem komine, kontroly kominikem

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
pcwifi
antispam: Ano

umisteni na beznem komine, kontroly kominikem

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

zdravim

resim problem, kdy jedine umisteni budouci 90cm 11Ghz spoje je na starsim ale stavove dobrem komine (rozmer cca. 240x40x30cm) na byvale vojenske vezi. Nikde jinde se o solidnim uchyceni neda mluvit,zabradli je z cajovych trubek (resp 90tku antenu bych na nej nedal) a zbylí prostor zaplnuje konstrukce stavajiciho dodavatele dat, ktery nechce o umisteni spoje jine firmy na svem zeleze ani slyset a kdyz uz - coz se rovna zazraku - tak za love az beda... Zajimalo by me jak je na tom pripadna kontrola komina, bo podle obce, ktere vez patri se jednou za cas musi (pokud sem tomu porozumel spravne) vycistit nebo podobne zrevidovat at se pouziva nebo ne. A v tom komine se aktivne netopilo uz takovych 15let,ale to nehraje roli, kontrola je nutna tak ci tak...kdyz v nem povedou koaxy, mohlo by to prinest nejake problemy,tak to chapu ja.

ma s timto nekdo nejake zkusenosti ?

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 14 years ago

teda nevim, ale logicky, pokud jde o revizi komina, aby nahodou nekde neco nechytlo, tak to dela komenik, ale kdyz se v nem netopi a ani topit nebude, pak asi neni duvod bat se toho ze to bude horet nebo ze se to ucpe atd. takze tam asi obec zadnyho kominika posilat nemusi. pokud je ten komin velikej (jako ze vysokej / dlouhej) tak bych jeste cekal nejaky revize od statika aby to nespadlo, ale tomu jsou nejaky koaxy uvnitr suma fuk.

na kazdy komin musi byt revize, ale podle me to je na KOMIN KTERY SE POUZIVA K PUVODNIMU UCELU, protoze si nedovedu predstavit, jak chodi kominik na vsechny ty zaslespene, ubourane a nepouzivane kominy :-)

zeptal bych se prvne samotneho kominika v miste bydliste a nebo okoli, ten ti to povi nejlepe a fundovane.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

no tak podle kominika co sem se ptal by se mel komin zaslepit a vse by melo byt ok,kdyz neni pouzivan k puvodnimu ucelu...

taq snad ok no...pri dnesni birokracii kdovi co na mne zas vybafne za bubaka...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

astec

Příspěvekod astec » 14 years ago

http://www.skcr.cz/?page=vyhlaska
3. U nepoužívaného komína, který je v ústí zabezpečen proti vnikání dešťové vody a je v místech připojení spotřebiče paliv řádně označen tabulkou s nápisem „Mimo provoz“ nebo jiným vhodným způsobem, se kontrola a čištění neprovádí.
0 x