❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Podmínky pronájmů prostor na komínech

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Star_Gate

Podmínky pronájmů prostor na komínech

Příspěvekod Star_Gate » 14 years ago

Zdravím Vás.

Zajímalo by mne, jaké máte zkušenosti s pronájmy prostor pro antény na továrních komínech. Řeším zrovna s jednou společností finanční podmínky a zajímá mne, jak se pohybují ceny u Vás. Po mě požadují 5000 bez DPH za směrovou parabolu 38cm a 3 sektory 5GHz, což se mi zdá poměrně víc, než dost.

Díky za odpovědi. Předem se omlouvám, pokud se to tu již řešilo, ale nepodařilo se mi to najít.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

jeden máme za 20k ročně, neřeší se co tam je a kolik, ani elektrika
další 1200 měsíčně, elektrika se neřeší
další 2 jen za elektriku a jeden v JZD za jejich bezplatné připojení, elektrika se neřeší
0 x

Star_Gate

No tak to je síla. po nás chcou 60k ročně za 1 parabolu a 3 sektory a za další anténu prej příplatek 10-15k ročně. Sice na špici komína, ale i tak. Někdo další má zkušenosti?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

no a t-mobile chceš za anténu do 120cm něco kolem 80k ročně.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

Mobilní operátory nemůžeš srovnávat s nějakou fabrikou kde je komín. Podívej se kolik mobilní operátoři platí za nájem kdekoli. U nás na škole si hodili jeden sektor, připojené to mají přes adsl (takže žádná další parabola) a platí za to 2800 měsíčně + elektriku. Na baráku v Brně jsme měli retranslačku, jen dva 30cm eriky, a dávali za to 6000 měsíčně + elektriku. Prostě si to pak berou podle vlastních měřítek a střílejí takovéto nehorázné sumy.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

no já vim, jenom jsem chtěl naznačit že ty ceny nejsou přemrštěný za defakto 4 antény v prvnim příspěvku. Jo neplatil bych to ani náhodou a našel si jiný místo ale cena to nenormální neni.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

u nas na skole je VF a O2 , oba plati cca 100k rocne + elektriku .
My tam platime 12tis rocne + inet pro skolu gratis
mame ta servrovnu + k dispozici celou strechu i s pudou, elektriku neresime
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

jen pro doplnení info, CRA chce za 40cm limcovou antenu na svym TVP cca 35000,- bez DPH rocne, za sito cca 1/3. Na vetsich objektech se snazi provadet "celorocni akci", takze celkem rozumny litr bez dane za 40cm limcovou antenu nebo sito. Pred 2 roky,kdyz sem po jednom jejich vysilaci silhal chteli za limcovku cca 2500,sito cca 15kil...

na mem hlavnim bodu, kde konektivitu rozesilam do okoli platime jednotne 5000/mesic vc. energie, anten tam mame asi 6 a no problem. Bouzel asi se to zvedne, potrebuju tam dostat 90tku 11Ghz :lol:

jinak me 5000 za 3 sektory a 1 smerovku neprijde nejaka nelidska suma, je li to misto az tak lukrativni...tak tam svihni jeste neco navic,pokud se cena zvedne treba uz jen o málo...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Repkins

Příspěvekod Repkins » 14 years ago

Snad jen na dvou bodech platíme víc než 1000 měsíčně, jinak do litru, nebo za net. Elektrika se většinou neřeší. Než se cpát na komín za drahý love, tak rači v okolí najdu 2 slušný místa za litr, který mě pokryjou stejnou oblast s vyšší kapacitou na anténách. Zvýšený náklady na HW se mě do roka vrátí na ušetřeným nájemným. A dost často se nám stává, že majitel nemovitosti nám sám dohazuje klienty, protože je spokojenej. Toto se u pronájmu na komíně většinou neděje. Pro nás by komín měl význam jedině na páteřní uzel kdyby už nebylo jinde zbytí.
0 x

Peyrak

o jakejch výškách se vlastně bavíme? u nás od 30m do 110m
0 x

Star_Gate

V mojem případě 110m.

To hapi: hlavně T-Mobile a podobní ti to daj vždycky zadraho, protože vlastně podporujou konkurenci.
0 x

Star_Gate

Ještě mi řekněte, jaké výložníky je vhodné v takovýhle podmínkách použít? bylo nám řečeno že už neni dostatek místa pro další antény na zábradlí, tak si tam máme dát vlastní výložníky.

Ještě by mě zajímalo, jakou nástěnou skřň nahoru umístit, do které bude vytažená elektřina, PoEčka od zařízení a switch. Hlavně něco co dobře těsní, protože ten vítr nahoře bude asi dost velkej :D
0 x

Peyrak

používáme tyhle konzole a mezi ně 2m stožáry průměr buď 4,8 nebo 6cm

akorát na kulatej komín ty konzole tuníme, aby to šlo ukotvit, prostě tu nohu nastavíme jeklem a na konec dáváme vratovej pant, ten pak zohneš podle komína a ukotvíš, samozřejmě na chemii

ty konzole maj velký vyložení, takže si za to můžeš sednout nebo stoupnout při montáži

na jednom komíně to takhle máme podvěšený pod lávkou, protože na lávku a na zábradlí nás nepustili

rozvaděč, to je těžký, dřív jsme tam cpali ty laminátový arie od sarelu, na jednom komíně máme plecháč od spálovského, a teď dáváme od prostor-designu
0 x

Star_Gate

Jasně no, tak ta konzole se nějak vymyslí snad.

S tou bednou to je horší no. Na aspě maj sice nějaký plastovky, ale nemyslím že by zrovna to bylo vhodný.

http://wifi.aspa.cz/krabice-ip56-380x30 ... ek-z45139/
0 x

Peyrak

když už gewissku, tak tu největší GW44211, má 46x38cm, tam už se vejde leccos, ale to otvírání nic moc komfort, koukni na http://www.ems-elektro.cz/soubory/20080422091227.pdf strana 8
0 x