Stanislav Hrncir píše:Jenže u většiny drzžstevních bytů či spoluvlastnictví ti takový debil řekne, že je vlastníkem ideálního podílu např střechy jako společných prostor a na svém majetku tě nestrpí, případně na tě bude volat policii při každém přiblížení jakožto omezení jeho vlastnického práva, vstup na soukromý majetek.. a protože je to všechnov v ideálních podílech těžko mu popřeš, že třeba tenco cm2 neni právě jeho..
přece když jednáš se SVJ tak jednáš s jejich výborem, aspoň já to tak dělám, tam bývá 5-7 obyvatel domu, kteří o tom hlasují, když si nejsou jistí, podstoupí to valné hromadě, či jak tomu říkají, pak o tom hlasují všichni majitelé jednotek, ve stanovách mají hlasovací řád, kterým se to řídí, výstřiky blbosti jednotlivců Ti pak mohou být ukradené, i když si výbor může stanovovat podmínky. Vždy mi to odhlasovali, i v domě kde bylo 85% zabedněných důchodců, jen jednou jsem se setkal s požadavkem na statický posudek výtahové strojovny, kde měli být osazeny 3 stožáry, ale to nebyl problém. Kdo se ptá na záření apod, kontruji mobilem a MW troubou, ale to už jsme tu řešili