❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Wifi škodí stromům

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Wifi škodí stromům

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 14 years ago

Kód: Vybrat vše

http://www.novinky.cz/veda-skoly/217630-bezdratove-site-wi-fi-maji-skodlivy-vliv-na-stromy-zjistili-vedci.html

sem zvedavej co nastane az si tohle precte nekdo ze strany zelených :D
0 x
Bývalý ISP...

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

Nastesti strana zelenych je uz mimo hru, takze si muzou cist co chteji :)
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 14 years ago

ten článek je holej nesmysl....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

No zas tak nesmysl to nejni , kdyz udelas dost velkej vykon tak stromy zezloutnou ale bavime se o vykonu o dvoumistnem cisle ve watech ne to co poustime do anten , i kdyz nekteri strelci a jejcih talire ....
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

Urovne vykonu na wifi jsou smesny, kdyz to srovnas s mobilnimi BTS nebo vysilaci televize tak tam jsou vykony radove jinde, vliv to jiste nejaky ma, ale to nikdo neresi, to patri k dnesni dobe..
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

Ono jde asi o to, ze pasmo 2,4GHz je kousicek od frekvence mikrovlnky. A proc asi ma mikrovlnka takovou frekvenci? :)
Ale rozhodne to nebude tak zhave, jako to popisuji v tom clanku.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

To "stesti" uz sem mel a na barak bych si to dat nechtel ani omylem :? kdyz sem stal presne pred antenama tak sem to kua cejtil ze to bezi :mrgreen:
0 x

okoun

ano, dalo by se říci že čím větší frekvence třeba 80 GHz už i s menším výkonem třeba 10W by mohlo být problematické
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 14 years ago

Kdysi sem si udelal testik ... Do PCI slotu sveho pocitace dal XI626, k ni pripojil na metrovem kabelu dlouhou yagi (17dBi myslim) a tim se pripojil pres strop a pudu na vsesmerku na strese. ... A serfoval ... Vydrzel sem serfovat asi 20minut, pak sem s bolestmi hlavy jak po opici urval pocitac z napajeni ... A pak ze to nejni cejtit ... Kdyz vezmu ze vetsina mikrovlnek jede na 2450MHz a proc ? Protoze to je myslim harmonicka molekul vody, ktery takto rozkmita = zahraje jidlo ...

[url]http://cs.wikipedia.org/wiki/Mikrovlnná_trouba[/url]

EDIT: Stromy to ovlivnuje, videl sem par pripadu kdyz na kratko jisty "ISP" pomoci dvou velkych 2,4GHz sit "propaloval" listnaty strom ... Chudak strom v mistech spoje zezloutnul a opadal ... :cry:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

Repkins

Příspěvekod Repkins » 14 years ago

Taky jsem viděl v jedné lokalitě škodlivý vliv wifi sítě na strom. Jeden den tam strom byl a druhej den už nebyl. Buďto se vypařil po nasazení RocketDish na nedalekou střechu nebo ho někdo sejmul, protože i Rocket Dish měl problém jeho košatou korunu prosvítit. Přikláním se k druhé variantě, protože po něm zbyl pařez a hromada pilin. Podotýkám, že "raketa" nebyla moje ale jedné firmy, která se na svým webu camrá tím, že používá pouze licenční frekvence.. Já bych si nikdy nic takovýho do sítě nepustil.. (Doufám, že jsem tímto nerozpoutal další slovní bitvu mezi příznivci a odpůrci UBNT) :)
0 x

okoun

tak já nevím jestli to je škodlivý vliv oproti tomu když někde zrušejí celý les kvůli nějaké dementní sjezdovce či něčemu podobnému...
někde to halt prostě nejde než uříznout strom, nedá se nic dělat, to je to samé jako když se stavěl ropovod a tam padlo X krát více stromů... :D
0 x

David Liška
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod David Liška » 14 years ago

To, že někdo tvrdí, že cítí ten směšnej výkon BTS ( desítky W ), mi připadá na 99.9% jako sugesce. Podobnej pacient a radio-puritán je i moje matka, která mě léta buzerovala za každou anténu a vysílač, žejak jí to škodí a že to cejtí jak je jí prej z toho špatně, ale dinvý bylo, že 1kW na 2GHz s ní nic nedělalo, jestliže o tom nevěděla. Ten kilowatt je na 2.4GHz už docela znát, tím spíš, když to moduluju nějakým pulsním signálem.

Ve vzdálenosti několik desítek metrů od antény na wifi je už tak malá intenzita signálu, že se v témže místě prakticky vyrovná intenzitě např. DVB-T vysílače, vzdáleného několik km.

Tímto článkem od serveru novinky.cz jsem se přesvšdčil, že ztrácejí na objektivitě informací a jestli to takto půjde dál, dopadnou jako deník blesk.

NETVRDÍM, ŽE EXPOZICE ORGANISMU EXTRÉMNÍ INTENZITĚ TOHOTO DRUHU ENERGIE NENÍ ŠKODLIVÁ, ALE AŤ SI DOPRDELE NEBEROU DO HUBY WIFI. TO JE VIDĚT, ŽE DEMENT SI NĚKDE NĚCO PŘEČETL, NĚCO O TOM BEZMYŠLENKOVITĚ VYPUBLIKOVAL A DALŠÍ ŠTRŮDL DEMENTŮ TO ZKRESLIL DO STÁVAJÍCÍ PODOBY, JAK JE TO NA SEZNAMU.

NEJŠKODLIVĚJŠÍ JSOU HLAVNĚ NAŠI BIG OPERÁTOŘI SAMI, PROTOŽE JEJICH SPROSTÉ CHOVÁNÍ VYVOLÁVÁ U ZÁKAZNÍKŮ STRES, BĚHEM NĚHOŽ DOCHÁZÍ K VNITŘNÍ INTOXIKACI ADRENALÍNEM.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

lwq píše:Kdysi sem si udelal testik ... Do PCI slotu sveho pocitace dal XI626, k ni pripojil na metrovem kabelu dlouhou yagi (17dBi myslim) a tim se pripojil pres strop a pudu na vsesmerku na strese. ... A serfoval ... Vydrzel sem serfovat asi 20minut, pak sem s bolestmi hlavy jak po opici urval pocitac z napajeni ... A pak ze to nejni cejtit ... Kdyz vezmu ze vetsina mikrovlnek jede na 2450MHz a proc ? Protoze to je myslim harmonicka molekul vody, ktery takto rozkmita = zahraje jidlo ...

[url]http://cs.wikipedia.org/wiki/Mikrovlnná_trouba[/url]

EDIT: Stromy to ovlivnuje, videl sem par pripadu kdyz na kratko jisty "ISP" pomoci dvou velkych 2,4GHz sit "propaloval" listnaty strom ... Chudak strom v mistech spoje zezloutnul a opadal ... :cry:

a zreguloval sis výkon? Pak to přece neni horší než pendrek. Spíš ještě lepší když yagina je směrová.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

hapi

David Liška píše:To, že někdo tvrdí, že cítí ten směšnej výkon BTS ( desítky W ), mi připadá na 99.9% jako sugesce. Podobnej pacient a radio-puritán je i moje matka, která mě léta buzerovala za každou anténu a vysílač, žejak jí to škodí a že to cejtí jak je jí prej z toho špatně, ale dinvý bylo, že 1kW na 2GHz s ní nic nedělalo, jestliže o tom nevěděla. Ten kilowatt je na 2.4GHz už docela znát, tím spíš, když to moduluju nějakým pulsním signálem.

Ve vzdálenosti několik desítek metrů od antény na wifi je už tak malá intenzita signálu, že se v témže místě prakticky vyrovná intenzitě např. DVB-T vysílače, vzdáleného několik km.

ty sis doma pustil 1kW generátor na 2GHz? nebyl to na 2.4GHz? I tak ti nevěřim.

A jaksi DVB-T vysílače nejedou na 2.4GHz která je v tomhle případě nutná.
0 x

hapi

jo byl jsem před BTSkou asi tak 20cm a nic závažnýho jsem necítil. Asi nějaká vsugerovaná myšlenka od těch co tam byly. Asi vám došlo jaký výkony tam tečou a mozek zapracoval.

No ale o čem se to tu bavíme? Víme že jakýkoliv elektromagnetický rušení způsobuje problemy ale přestaneme používat mobili že? Stejně tak jako nepřestaneme používat bezdrátový hračky doma.
0 x