❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

velke prostupy na kabely

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
lolacek
antispam: Ano

velke prostupy na kabely

Příspěvekod lolacek » 14 years ago

Zdravím,
nedávno jsem se ocitl před problémem na hromadných rozvodech, kdy jsme se rozhodli udelat prostup formou trubky, do které se vejde několik chrániček tl. 25 ... Sháněl jsem vrták či něco čim by se dalo vrtat 30-45 cm zed... bohužel jsem nic takoveho co by se hodilo nenašel zatím jsme to delali sekáčem, což není moc vhodny... , tak se ptam zda delate takove prostupy a čím?

děkuji za radu :)
0 x
Svět je binární. Buď jste jednička nebo nula.

soooc

Příspěvekod soooc » 14 years ago

lolacek píše:Zdravím,
nedávno jsem se ocitl před problémem na hromadných rozvodech, kdy jsme se rozhodli udelat prostup formou trubky, do které se vejde několik chrániček tl. 25 ... Sháněl jsem vrták či něco čim by se dalo vrtat 30-45 cm zed... bohužel jsem nic takoveho co by se hodilo nenašel zatím jsme to delali sekáčem, což není moc vhodny... , tak se ptam zda delate takove prostupy a čím?

děkuji za radu :)

Delala nam to nejaka firma - prijela s rezackou, prikotvila si ji ke stene a vyrezali (vykrouzila) diru podle prani. Takze shanej nejakou stavebni firmu, co by to mela ;)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

velkou korunkou by to slo v pohode ne?
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 14 years ago

MY si vzdycky pujcem v pujcovne naradi korunkovej vrtak na SDS-MAX, maji ho do velikosti 120mm. Zatim jsme vrtali pouze cihlove domy, ale 60cm v pohode.

Ale to co pises by sel i klasickej SDS-MAX vrtak.
0 x

baz

Příspěvekod baz » 14 years ago

taky jsme si to nechavali v panelu vykruzovat, prumer 210mm, do toho pak 8 trubek 40mm. elektricka rezacka, chlazena vodou, duta korunka. cena 1000 za diru.
je to sice drahy, ale vypada to perfektne, je to uplne hladky ty steny pruvrtu a armatury to taky bez problemu projizdi.
zalezi odkud jsi, mozna by to u vas mohla mit nejaka pujcovna stavebnich stroju nebo nekdo takovy.
0 x

Petr79

Příspěvekod Petr79 » 11 years ago

Zdravim, co se prostupů pro kabely týká, tak jsme si je do baráku nechali vyrobit a dodat od firmy Gerotop a naprostá spokojenost. Mají typizovaná řešení a navíc jsou schpni vyrobit i zakázkově. Stránky mají tady http://www.prostupy.cz
0 x

halamicek

Příspěvekod halamicek » 11 years ago

Prostupy do domů pro HDPE 40 mm se dělají normálně vrtákem s větší korunkou, takže stačí zajít do půjčovny a půjčit :)
0 x
Halamíček Jakub

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 11 years ago

Petr79 píše:Zdravim, co se prostupů pro kabely týká, tak jsme si je do baráku nechali vyrobit a dodat od firmy Gerotop a naprostá spokojenost. Mají typizovaná řešení a navíc jsou schpni vyrobit i zakázkově. Stránky mají tady http://www.prostupy.cz
zase reklama, zmoderujte to

Odesláno z mého B15 pomocí Tapatalk
0 x
Nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!

astec

Příspěvekod astec » 11 years ago

Říka je tomu jádrové vrtání. Problém je akorát s vodou, která je nutná pro chlazení a někam musí odtéct.
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 11 years ago

halamicek píše:Prostupy do domů pro HDPE 40 mm se dělají normálně vrtákem s větší korunkou, takže stačí zajít do půjčovny a půjčit :)

Akorát nesmíš narazit na železo. Jádrový vrtání je jediný rozumný řešení. Vrtáme si díry 60 nebo 100mm do 1,5m. Základ je to pořádně upevnit, jak se trochu stojan hne, je to problém.
0 x

astec

Příspěvekod astec » 11 years ago

hafieror píše:
halamicek píše:Prostupy do domů pro HDPE 40 mm se dělají normálně vrtákem s větší korunkou, takže stačí zajít do půjčovny a půjčit :)

Akorát nesmíš narazit na železo. Jádrový vrtání je jediný rozumný řešení. Vrtáme si díry 60 nebo 100mm do 1,5m. Základ je to pořádně upevnit, jak se trochu stojan hne, je to problém.

Jádrovka veme i koleje ... jen se musí více než pořádně upevnit na zeď...
0 x

OFF

Příspěvekod OFF » 11 years ago

Jádrově lze vrtat i z ruky, a i na sucho, ale je to něco za něco. Z ruky jdou menší průměry a do měkčích materiálů a né moc dlouhé díry (pak se to skřípne a zasekne). Takže řekněme 160mm do cihly a délky do 50cm lze. Beton a kámen jsem před pár dny vrtal z ruky 110mm tak 25cm hluboko a v pohodě. Chce to hodně tlačit a mít cit. Rozhodně bych to nedoporučoval někomu kdo to drží poprvé v ruce. Ale to radši ani ze stojanu.
Na sucho lze také (do některých materiálů), ale žádná firma, která to dělá na kšeft do toho nepůjde. Vrtáky jdou do háje neskutečným tempem a málokdo to zaplatí. Samozřejmě se musí odsávat a postup je mnohem pomalejší.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 8 years ago

Resime podobny problem a mame u domu dovedeno nekolik AROTek 75mm 90mm ve kterych budou pak zatazeny mikrotrubky. Resime nejaky univerzalni zpusob prostupu do budovy. Dale je mozne ze trubky budeme postupne pridavat. Libi se mi reseni vyvrtani diry bud treba 3x50mm pro trubku 40mm a do ni kdyztak dat ty mikrace a nasledne 40 trubku zatesnit http://www.ofacom.cz/catalogs/81_1_2_03 ... -eza-t.pdf

Nevim si rady jak zatesnit prostup kolem te 40 trubky. Pocitam ze bych diru zafoukal stud. penou a oba konce obmazal ergelitem.

Děkuji za napady.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 8 years ago

tmelili jsme to sikaflexem, je to hydroizolace a zároveň lepidlo
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 8 years ago

Hm pisou tam ze nepouzivat na plasty, ale nevim jestli by pod to melo spadat HDPE. Nicmene to vypada super... prave i treba resime vstupy u RD do sklepu atd a pena je vetsinou na jedno pouziti...

jeste prosim te, jak to tmelis? Vezmu pripad ze mam 20 vrtak a davam do nej 10 mikrotrubicku, tak to natlacis do prostupu z obou stran? nebo jenom u tech vchodu?

A jenom jak se resi ty trysky? Pouzivas jednu nejak znovu, nebo po kazdym pouzitim je treba novou? Pocitam ze to z toho moc nepujde dostat, jako z trubicky od peny..

diky
0 x