http://www.lupa.cz/clanky/wedos-stavi-d ... m-prenosu/
http://datacentrum.wedos.com/
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jak stavíme datové centrum - wedos
Jak stavíme datové centrum - wedos
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
za tim stojis ty ?
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
nee, dal jsem to sem jenom tak pro zajímavost aby i ostatní mohly nahlédnout do datových center. Ale je to jenom asi 15km od místa mého bydliště. Asi využiji den otevřených dveří.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
jasne, zaujala me cena, protoze to se me vyplati nez drzet vlastni masinu.
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
jojo to taky, záleží jak moc si můžeš konfigurovat software na tom serveru ale asi nejspíš totálně.
0 x
píšou (plný administrátorský (root) přístup ke svému stroji, včetně KVM over IP) takže totálně jak píše hapi
0 x
Mě se to dost líbí a uvažuji, že jejich služby využiji... 
Je to mnohem lepší, než držet svůj stroj...

Je to mnohem lepší, než držet svůj stroj...
0 x
Čistě teoreticky budu si moci za těch 120Kč měsíčně nainstalovat virtuální server Ubuntu 10.4 LTE a pod tím jet znovu virtuálně třebas ROS 32MB a XPčka 192MB ?
No když totálně tak totálně,ne ?
http://hosting.wedos.com/cs/virtualni-servery.html
Tak mě napadá vzít nějakou silnější virtuální mašinu a "rozparcelovat" si ji na přeprodej
)
No a teď vážněji...chápe někdo proč 512MB/15GB disk stojí 120Kč a 2GB/60GB disk místo cca 400Kč stojí 600?
Zajímalo by mě jestli při puštění nějakého testu na CPU dojdu každý den ke stejnému výsledku nebo každou chvilku ten virtuální
server bude mít jiný výkon... .
PS: Tož kdo zvás na tom prubne ISPadmina ?:)
No když totálně tak totálně,ne ?

http://hosting.wedos.com/cs/virtualni-servery.html
Tak mě napadá vzít nějakou silnější virtuální mašinu a "rozparcelovat" si ji na přeprodej

No a teď vážněji...chápe někdo proč 512MB/15GB disk stojí 120Kč a 2GB/60GB disk místo cca 400Kč stojí 600?
Zajímalo by mě jestli při puštění nějakého testu na CPU dojdu každý den ke stejnému výsledku nebo každou chvilku ten virtuální
PS: Tož kdo zvás na tom prubne ISPadmina ?:)
0 x
David2006 píše:No a teď vážněji...chápe někdo proč 512MB/15GB disk stojí 120Kč a 2GB/60GB disk místo cca 400Kč stojí 600?
Protoze neumis cist, u jednoho neni Windows server, takze to bude Linux u druheho je Windows server a ten taky neco stoji, takze ta sluzba bude trochu drazsi.
0 x
Tak to jsem jak je mím dobrým zvykem zkrátka přehlédl
. Každopádně zajímavé vzhledem k ceně jak již zde bylo řečeno.

0 x
já to pochopil tak,že u tý dražši varianty je vyhrazený RAM i CPU a u levnější jen RAM ale CPU je sdíleno
0 x
No tak to jsem pochopil tak že CPU máš pořád "sdílené" ,ale někde v jiných firmách a virtual hostingách nechávají i možnost platit si právě za "MHz" třebas začnou na 800MHz a pak to jde po skocích nahoru.
Proto jsem se optal zda někdo netuší jestli budu mít stejný výpočetní výkon každý den....jediné co jsem oběvil že na to asi dle nich dlabou a nechají to jet naplno a deklarují jen vágně že k přetížení nebude docházet.....si tam pustím výpočet Pí a UFO pro jistotu ještě Prime95 (aby nedocházelo k chybným výpočtům z důvodu paměti:) )a jsem zvědavej....zvědavej jak dlouho to semnou vydžej
.
Proto jsem se optal zda někdo netuší jestli budu mít stejný výpočetní výkon každý den....jediné co jsem oběvil že na to asi dle nich dlabou a nechají to jet naplno a deklarují jen vágně že k přetížení nebude docházet.....si tam pustím výpočet Pí a UFO pro jistotu ještě Prime95 (aby nedocházelo k chybným výpočtům z důvodu paměti:) )a jsem zvědavej....zvědavej jak dlouho to semnou vydžej

0 x
Toto píšou - Dbáme na to, aby žádný náš server nebyl přetížen a proto jsou fyzické prostředky serverů nadimenzovány tak, aby nedocházelo k jejich sdílení nebo omezování mezi jednotlivými zákazníky. Mezi naše hlavní výhody, kromě zcela bezkonkurenční ceny, patří i to, že pamět RAM je vyhrazená, stejně tak jako u variant nad 2 GB RAM je vyhrazen příslušný výkon procesoru. Na rozdíl od jiných poskytovatelů máme i další výhodu - provádíme pravidelné (týdenní) zálohování dat.
Výhody VPS u WEDOS:
* nízká cena v poměru k nabízenému výkonu (na každé 2 GB RAM obdržíte 1 vlákno procesoru)
Výhody VPS u WEDOS:
* nízká cena v poměru k nabízenému výkonu (na každé 2 GB RAM obdržíte 1 vlákno procesoru)
0 x
Ajfel píše:David2006 píše:No a teď vážněji...chápe někdo proč 512MB/15GB disk stojí 120Kč a 2GB/60GB disk místo cca 400Kč stojí 600?
Protoze neumis cist, u jednoho neni Windows server, takze to bude Linux u druheho je Windows server a ten taky neco stoji, takze ta sluzba bude trochu drazsi.
... to zaprvé za druhé u nejlevnější varianty píší toto: "Základní verze VPS, po stejných skocích lze objednávat a rozšiřovat. Zřízení je ZDARMA." a na konci je toto: "Vždy se objednává po uvedených modulech (obsahujících RAM, příslušný podíl výkonu procesoru a prostor na HDD), přičemž každý modul je jednotnou cenu a zákazník si objedná kolik modulů sám potřebuje. Na stránce vidíte cenu základního modulu a cenu příkladu s více moduly. "
Chápu to tak, že si můžu nakonfigurovat dle své představy. Například 2x 512 MB RAM, 4x 15GB na disku, procesor v základu a OS Debian

0 x
Píší:
možnost volby operačního systému (Linux CentOS, Windows 2008 Server)
Takže jiné OS asi ne (?)
možnost volby operačního systému (Linux CentOS, Windows 2008 Server)
Takže jiné OS asi ne (?)
0 x