❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Fakturování ministerstvu vnitra za logování provozu

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
soucez
Kontaktovat uživatele:

Fakturování ministerstvu vnitra za logování provozu

Příspěvekod soucez » 15 years ago

Posíláte měsíčně faktury ministerstvu za logování provozu dle 486/2005 Sb. V jaké výši? Můžete mi někdo přeposlat mustr takové faktury?
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 15 years ago

soucez píše:Posíláte měsíčně faktury ministerstvu za logování provozu dle 486/2005 Sb. V jaké výši? Můžete mi někdo přeposlat mustr takové faktury?

Na konferenci v Rabí se to řešilo. Neřeknu ti přesně co a jak, ale byla tam kopa lidí, tak snad se někdo najde, kdo dá více info.
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Jo prave jsem to slysel ze zaznamu konference a koukal jsem na tu vyhlasku 486 a je tam fakt i cenik kolik si mas za co uctovat..
0 x

Netlive
antispam: Ano

Příspěvekod Netlive » 15 years ago

To by mně taky zajímalo - logujeme už několik let, úhrada nákladů by bodla - disky, administrace - nejsou zadarmo. A my jsme si to nevymysleli, že ?
0 x
Nejsem vševědoucí, ale něco málo vím..........snad :-)

Medved009
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Medved009 » 15 years ago

a přišly už někomu od nich peníze???
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 15 years ago

Medved009 píše:a přišly už někomu od nich peníze???

Na školení byl jeden pán, co tam o tom mluvil před známým a peníze mu přišly. Poskytl bych více info, ale sám už nevím, jak to přesně říkal. Zkusím se poptat.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 15 years ago

na tohle bych doporucil kontakt s p. Sigutem z Ostravske "potravinove databaze" :D ... ale to uz je pryc dnes je to husta firmicka co stavi sit po Ostravsku : PODA
borec v tom docela umi chodit
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

soucez
Kontaktovat uživatele:

Dade_Marfi píše:na tohle bych doporucil kontakt s p. Sigutem z Ostravske "potravinove databaze" :D ... ale to uz je pryc dnes je to husta firmicka co stavi sit po Ostravsku : PODA
borec v tom docela umi chodit

:D Ten borec v Rabí tvrdil že nemusí logovat a plácal tam docela pěkný blbosti. Celkem mimo :)
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 15 years ago

to soucez - no jasne, jenze on jediny ma pravdu a Vy vseci vyplaseni budete delat zbytecnou praci ... nejlepe zadara
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 15 years ago

Hmm, já teda ani nefakturuju, ani neloguju. Když to policajti 2x chtěli, tak vždycky donesli nějakej black box do racku co měl eth a já jim do toho mirroroval celej provoz, bylo to tam vždy týden, chtěli k tomu veřejnou IP, to bylo vše, a říkali že jim klidně můžu vyfakturovat náklady s tím spojený, ale na to jsem kašlal. Nikdy po mě nikdo nechtěl žádný záznamy.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 15 years ago

kdyz se tato diskuze uz rozjela,
kolik jim tedy fakturovat ?
(popravde nas to nijak nezatezuje, sype se to na disk a pulrocne to promazavame, eto svjo)
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 15 years ago

Peyrak píše:Hmm, já teda ani nefakturuju, ani neloguju. Když to policajti 2x chtěli, tak vždycky donesli nějakej black box do racku co měl eth a já jim do toho mirroroval celej provoz, bylo to tam vždy týden, chtěli k tomu veřejnou IP, to bylo vše, a říkali že jim klidně můžu vyfakturovat náklady s tím spojený, ale na to jsem kašlal. Nikdy po mě nikdo nechtěl žádný záznamy.

Hmmm, ke me zase nikdo s Blackboxem nedosel, jenom mi chodi dopisy, kdo tehdy a tehdy mel pridelenu IP adresu tu a tu a vetsinou je to nejaka, pres kterou se natuje vetsi balik lidi, takze po domluve jsem projel logy, kdyz bylo vic jak 10 lidi v dany okamzik na netu, co se natuji tou IP adresou, tak to ani nechteli vedet. Vzdycky rikali, pokud to budou 3 az 5 lidi, tak seznam, jinak poslat vyjadreni ve smyslu, je to ip adresa firewalu, za kterou je cca 200 lidi, neni mozne presne urcit kdo v dany okamzik pristupoval k internetu. Pokud chteli, kdo pristupoval k emailu, tak jim nejdriv doslo vyjadreni od seznamu treba, ze to bylo z IP te a te, potom ale PCR nebyly schopni rict, na jaky server pristupoval, protoze jsem to nevedel, neslo jim to dohledat, oni mi totiz odmitli sdelit adresu mailserveru, na ktery ten uzivatel byl pripojen. Takze zatim same pozadavky bez mozne odpovedi. V jednom pripade jsem jim dokonce rekl, jestli chteji, poslu jim log 15minut z casu co chteli, ale v nevyexportovanem formatu z flow-capture, a musi si to sami zpracovat, to taky nechteli :)
Ale o fakturovani tady slysim po prvni, do Rabi nejezdim. Taky by me zajimalo, kolik se fakturuje, aby to nebylo min nez vubec clovek vyda za vytvoreni, vystaveni a odeslani faktury :)
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 15 years ago

http://aplikace.mvcr.cz/archiv2008/sbir ... 169-05.pdf

strana 8905. JE tam tabulka kolik si za co fakturuje.
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 15 years ago

hocimin1 píše:http://aplikace.mvcr.cz/archiv2008/sbirka/2005/sb169-05.pdf

strana 8905. JE tam tabulka kolik si za co fakturuje.

Dik, kdyz se na to divam, tak vetsina poplatku je urcena stejne mobilnim operatorum a za cca stejnou sluzbu si muzou uctovat vic. Proste vsichni jsme si rovni, ale nekteri jsou si rovnejsi.
0 x