❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Výběr železa na router
Výběr železa na router
Zdravím, potřebuju nahradit stávající router, výkonem nedostačující za nějaký PC, aby to mělo nějakou rezervu do budoucna. Teď tam je nějakej alix se třema eth a procesorem 500MHz, teče tam 50/10 Mbps, 28 NATů, asi 20 firewall pravidel, asi 60 manglů a 56 QT, jenže ve špičkách procesor leze k 80%. Nově bych potřeboval 4 eth, a výkon na budoucí 100Mbps. Válej se mi tu PCI 1G intel LowProfile síťovky a 2U case, do kterýho se vleze full ATX, taky tu mám haldu DOM modulů s ROS, tak to bych chtěl využít. Ten Alix má uptime 419 dnů, takže i spolehlivost by se hodila. V dnešní nabídce procesorů a desek už se nějak neorientuju, tak mi pls poraďte, co máte osvědčené, díky Peyrak
0 x
v jinym tematu jsme se tak nějak schodly, že podstatnou práci vykonává cache procesoru a čim větší, tim nižší zátěž i když takt a jádra jsou stejný. Pak ti můžu doporučit i sítovky připojený přímo do severního můstku a ne přes jižní takže podle toho vybrat chipset. Máme na serveru desktopový desky od gigabite a napíchaný v tom dvě intelácký sítovky do pcie a jede to bez problemu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků