❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Výběr železa na router

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Peyrak

Výběr železa na router

Příspěvekod Peyrak » 15 years ago

Zdravím, potřebuju nahradit stávající router, výkonem nedostačující za nějaký PC, aby to mělo nějakou rezervu do budoucna. Teď tam je nějakej alix se třema eth a procesorem 500MHz, teče tam 50/10 Mbps, 28 NATů, asi 20 firewall pravidel, asi 60 manglů a 56 QT, jenže ve špičkách procesor leze k 80%. Nově bych potřeboval 4 eth, a výkon na budoucí 100Mbps. Válej se mi tu PCI 1G intel LowProfile síťovky a 2U case, do kterýho se vleze full ATX, taky tu mám haldu DOM modulů s ROS, tak to bych chtěl využít. Ten Alix má uptime 419 dnů, takže i spolehlivost by se hodila. V dnešní nabídce procesorů a desek už se nějak neorientuju, tak mi pls poraďte, co máte osvědčené, díky Peyrak
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

v jinym tematu jsme se tak nějak schodly, že podstatnou práci vykonává cache procesoru a čim větší, tim nižší zátěž i když takt a jádra jsou stejný. Pak ti můžu doporučit i sítovky připojený přímo do severního můstku a ne přes jižní takže podle toho vybrat chipset. Máme na serveru desktopový desky od gigabite a napíchaný v tom dvě intelácký sítovky do pcie a jede to bez problemu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků