❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Speedtest.net

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Speedtest.net

Příspěvekod sub_zero » 15 years ago

Stali jsme se partnery tohoto celosvetovyho "merice" rychlosti. Kdo by mel zajem, muze zkusit primy link http://sigmasoft.speedtest.net a podelit se o "pravdivost" vysledku :-) Budeme radi za ohlasy.

info o HW: DELL R410, Xeon5520, 16GB RAM, 4x 450GB SAS Raid 10, Win2008R2, IIS7
linka: 500Mbit
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 15 years ago

UPS: http://www.speedtest.net/result/880907367.png
Sigmasoft: http://www.speedtest.net/result/880908353.png

Ty widle asi nebudou uplne udealni, nebo to jde nejakou spatnou trasou.
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

ted to prave resime a pravdepodobne je to chyba Microsoftu a jejich uzasny optimalizace TCP/IP protokolu.. jenze nikdo z nas neni linuxak, tak je trosku problem s experi :? mentovanim
0 x

Jirka Lazorčák

andreas4all

Příspěvekod andreas4all » 15 years ago

ja som nameral cca 20% menej ako oproti ostatnym.
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 15 years ago

na tech vidlich nainstalujte xampp a puste to pod nim pres php... ja tak mam na mem serveru speedtest mini a zadne problemy s rychlosti nemam.... ;)
0 x
Jan Ptáček

miract
Kontaktovat uživatele:

speedtest mini mam taky na lokanim serveru, ten mi ukazuje neco kolem 80Mbit(100Mbit alcom linka s nejakym provozem).
Rozjet to na linuxu je otazkou 10 minut vcetne instalace zakladniho debianu. :)

muzete zkusit: http://www.praslavice.net/speedtest :wink:
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

ok, rozepisu se tu trosku, jak jsem testovali..
Pokud to budu vse testovat v ramci LOKALNI site, dosahnu rychlosti v radu 400-500Mbit.. s tim problem neni. Rovnez tak treba FTP provoz.
Jakmile ale tohle zacnu testovat smerem z internetu (jako iGW je c7201 + Mikrotik 3.30 x86 na shaping), tak treba pri pripojeni na ten server pomoci FTP (Total Commander) dosahnu pri stahovani prumerne rychlosti cca 14Mbit.. navazu druhe TCP, mam 28Mbit atd atd..Tohle vse se v lokalni siti NEPROJEVUJE, pouze pri pripojeni z venku. Jak mi dnes jeden kolega nakopl, muze to byt vazne problem Win a jejich optimalizace TCP protokolu, ale co jsem o tom cet, tak to byl problem u verzi Win Server 2000, 2003 a v novejch verzich je to "pry" vyladeny ok (podle knowlegebase Microsoftu). A jelikoz mame vsechny servery pod Win, nema pro nas zadnej smysl (a je to i nesmysl) predelavat vse na Linux.
Dalsi test jsme provadeli na FTP umisteny na serveru na Superhostingu (100Mbit linka). Pri uploadovani od nas pomoci Total Commanderu, kazdy spojeni presne 7Mbit, pokud jsem pouzil Fillezillu, jedno spojeni presne 50Mbit. Takze presne tyhle "nemoci" bych oznacil jako primarni problem i toho speedtestu. Samozrejme, zalezi pdole lokality klienta, pac hraje roli i trasa, peering atd. Proto sem to postnul sem, aby jste to otestovali a napsali, jak se vam to jevi.
Je nemysmysl to cpat na Linux, kdyz ostatni servery by nam jeli stejne "pomalu"..
0 x

Jirka Lazorčák

miract
Kontaktovat uživatele:

U toho Total Commander se dej pozor, pokud mas neregistrovanou verzi, tak se projevuje prave tim, ze omezuje rychlost FTP. Fillezillu sice neznam, ale je mozne, ze si otevre vice spojeni, proto to jede rychleji. Jinak k tomu linuxu, napsal jsi ze nikdo z vas neni linuxak, ne ze nechces linux ani videt. :)
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

miract píše:U toho Total Commander se dej pozor, pokud mas neregistrovanou verzi, tak se projevuje prave tim, ze omezuje rychlost FTP. Fillezillu sice neznam, ale je mozne, ze si otevre vice spojeni, proto to jede rychleji. Jinak k tomu linuxu, napsal jsi ze nikdo z vas neni linuxak, ne ze nechces linux ani videt. :)

TC mame legalne ve firme koupenya stejne to jede jako s hnojem. Ale v ramci lokalni site to jede jako z praku i s neregistrovanou verzi. A kdyz sem uploadoval Fillezilou, tak na serveru kolega kontroloval a bylo tam jedno spojeni (ale nejsem si jistej, jestli to jedno spojeni na server je totez, jako pri prenosu souboru)
A k tomu Linuxu..je to jednoduchy, ja se Linuxu nebranim, ale proste neni kdo by to u nas managementoval, staral se o tol optimalizoval a ladil. Na to vazne neni cas a uz jsem ve veku, kdy se ucit novy veci jse hooodne problem (lenivost? :D )
0 x

Jirka Lazorčák

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

poslední dobou se oběvujou zprávy, že neni možný dosahnout třeba 30Mbit na jedno spojení skrz nějakej peer. Ověřil bych i toho. Opravdu celkem dost lidí mi o tom píše.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:poslední dobou se oběvujou zprávy, že neni možný dosahnout třeba 30Mbit na jedno spojení skrz nějakej peer. Ověřil bych i toho. Opravdu celkem dost lidí mi o tom píše.

ano, a ja jeste cet na zahranicnich sidkuzich (na podmet nekoho tady z fora), ze kdyz mas lamdbu treba primo do Sitelu, tak se Te tenhle problem netyka. Pripadami to tak, ze cim vic boxu L2-L3 je po ceste, tim vetsi problem.
0 x

Jirka Lazorčák

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

sem tam neco trosku posteloval, kdo muze at testne pls...
0 x

Jirka Lazorčák

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

jj, jasny.. ale jedes z Plzne do Plzne a na univerzitu :-) ale i tak dobry.. dikec
0 x

Jirka Lazorčák

jirka123

Příspěvekod jirka123 » 15 years ago

sub_zero píše:

jj, jasny.. ale jedes z Plzne do Plzne a na univerzitu :-) ale i tak dobry.. dikec

Sice jedno město,ale linka vede přes Prahu. :?
0 x