❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Tuhnuti routeru

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
neverhappy

Tuhnuti routeru

Příspěvekod neverhappy » 15 years ago

Zdravim. Postavil jsem dva routery na deskach gigabyte p43-es3g. Jeden mam nasazeny 4 mesice ve venkovni bedně. teplota na cpu cca 62 stupnu a okoli 52 stupnu. Druhy absolutne stejny ve vetrane bedne teplota cpu max 42 a okoli max 36 stupnu jsem nasadil pred 16 dny a kazdy cca 3-4 den mi vytuhl. Pomohl jen vytahnuti ze zasuvky a po nabehnuti jede zase.
K tomu prvnimu co nemel ventilaci jsem pripojil ventilator (klasicky koupelnovy), teplota sla krasne dolu, ale router, ktery byl bez problemu vytuhl. Je mozne aby ventilator mohl nejak shodit Router?
Router vytuhl klidne v noci, kdyz nejsou tak vysoke teploty nebo rano, bylo to jedno.
Kde muze byt chyba?. Setkal jste se nekdo s necim podobnym. Uz nevim co s tim. Misto prvniho pujde asi RB, i kdyz pc bylo mnohem lepsi a rb tam jede s 60-80% zatezi.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

kouknul bych do biosu a skusil tam něco poladit. Třeba vypnout virtualizaci, poladit acpi, vypnout spread spectrum...
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 15 years ago

ja bych vyzkousel jako prvni dat tam 2pinovy vetrak tak aby deska nemela zadne info o otackach a teplotach atp.....
0 x
Jan Ptáček

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 15 years ago

Zkusil bych otestovat a pripadne vymenit pameti za jine:). Klidne se ale muze stat, ze ta deska bude nejaka spatna:)
0 x

reset

Příspěvekod reset » 15 years ago

nepises ale jakou tam mas verzi MK , mel jsem stejnej problem.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 15 years ago

To reset: Prvne jsem mel verzi 4.6, pak 4.1.
To hapi: Virtualizaci a spread jsem nenasel. Acpi jde jenom nejake s1 a s3, dal jsem s1.
2 pinovy vetrak tam nemam, v biosu jsem zakazal jakekoliv hlidani teploty krome teploty jadra.
To pthv:Pameti jsem menil, nepomohlo.

Poladil jsem bios a necham to 14 dni bezet, kdyz vytuhne, tak si z toho routeru udelam domaci PC.
Precetl jsem i neco o nastaveni biosu a povypinal vse, co zrejme nepotrebuji, ale jestli to bude lepsi si moc jistej nejsem.
Diky za rady
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 13 years ago

Pro uplnost tohoto topicu.
Tuhnuti se odstranilo po vymene IDE CF disku za SATA SSD disk. Rok a pul tam byl resetator. Router tuhnul cca 1x za 3-10 dnu. Po vymene uz mesic OK.
Snad jsem to nazakrikl.
0 x