❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Síťový kabel s nosným lankem

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
trandak
antispam: Ano

Síťový kabel s nosným lankem

Příspěvekod trandak » 15 years ago

Zdravím ve spolek, mám na Vás malou prosbu: u jednoho klienta bych potřeboval udělat převěs cca 45m od wispstation, který je na sloupu a druhý konec do baráku kam potřebuju dát POE a pak dál do pc. Budu na to potřebovat kabel s nosným lankem, který jsem našel zde: 1. varianta : http://asm.cz/zbozi/kabel-utp-drat-4par ... enger.html
2. varianta : http://asm.cz/zbozi/kabel-ftp-drat-4par ... enger.html
Co si o tom myslíte? Další věc je ta že prodávají jen celá klubka a ty já nevyužiji, tak jsem se chtěl zeptat, zda by neměl někdo na prodej cca 50m tohoto kabelu, nebo jestli by měl někdo zájem o ten kabel, že bysme se o to nějak aspoň částečně podělili. Předem díky za odpovědi. Zdraví Trandák
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 15 years ago

Zdravím.. tak takovy kabel.nevím z hlavy výrobce ani dovozce máme jednak mezi panelaky na 50 m a další na klubku. Pokud by jsi chtěl odmotat z klubka tak by nebyl problem. Máme to v provozu už asi 4 rok. No ale co je potřeba zduraznit je zapotřebí mít na každe straně přepětove ochrany pro UTP . Od te doby mame klid od odpalení portu přepětím. No a nejlepší řešení drop optika což je dražší věc ve vysledku .

Protože vím že bydlíš blízko ..teoreticky od nas tak by se to dalo svezt pri cestě do Žebráku až tam pojedu.

Takže pokud by jsi chtěl ten kabel dej vědět zavazně musí se odmotávat aspo ve 2 lidech :-)

Jirka
0 x

trandak

lyra píše:Zdravím.. tak takovy kabel.nevím z hlavy výrobce ani dovozce máme jednak mezi panelaky na 50 m a další na klubku. Pokud by jsi chtěl odmotat z klubka tak by nebyl problem. Máme to v provozu už asi 4 rok. No ale co je potřeba zduraznit je zapotřebí mít na každe straně přepětove ochrany pro UTP . Od te doby mame klid od odpalení portu přepětím. No a nejlepší řešení drop optika což je dražší věc ve vysledku .

Protože vím že bydlíš blízko ..teoreticky od nas tak by se to dalo svezt pri cestě do Žebráku až tam pojedu.

Takže pokud by jsi chtěl ten kabel dej vědět zavazně musí se odmotávat aspo ve 2 lidech :-)

Jirka

Ahoj poslal jsem SZ. Díky Trandák
0 x

lukas

Příspěvekod lukas » 15 years ago

Na to se vy*er, normalni ocelove lano a na nej namotas FTP kabel, kdyz chces byt moc dobrej, tak si tam das prepetovku. Mam tak ve vzduchu nekolik kilometru uz mraky let a jede to.
0 x
Lukas Kristek

lukas

Příspěvekod lukas » 15 years ago

No a nebo, pokud chces byt teda hodne hustej, tak mam objednany 1000m zavesne MT 12/8mm, melo by to dorazit snad pristi tyden. Potrebuju tak 600m, ze zbytku je mozny neco odmotat. Cena je nekde kolem 18czk/m bez DPH. Ja to pouzivam na vicevlaknove optiky, vyjde to levneji, jak F8 od samsungu, nebo ADSS a dobre se s tim pracuje. Navic je to dielektricke.
0 x
Lukas Kristek

trandak

Tak kabel s lankem už mám doma a vyšel na cca 10 Kč za metr, což si myslím je že je dobrá cena. Ty tam máš ty přepětovky? Popřípadě poprosím o odkaz. Tady bude na jedné straně nanostation a na druhé POE + domácí wifi tak uvidím co na to zákazník jestli jí tam bude chtít.
0 x

trandak

Tak kabel je již natažen a vypadá to dobře a i to šlo docela v pohodě natáhnout. Je tam celkem 48 kabele s nosným drátem, na jedné straně Loco a na druhé ser. POE co se prodává s Locem a bez problémů to šlape. Díky a přeji hezký večer. Trandák
0 x