nenajde sa niekde postup ako fixnut r52 alebo cm9 po burke? karta je funkcna ale asociuje len par klientov.
dakujem
Anton
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
oprava minipci
co vim tak se vyhodi ten prepinac antenich vystupu a da se tam dratek, ale musis na to byt vybaven horkovzduchem a byt sikovny je to docela mrnavy.
0 x
jo , techto karet mam doma na opravu taky nekolik, primarne r52 .
Neodeslo ti to nahodou na vsesmerce ?
Neodeslo ti to nahodou na vsesmerce ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
-
- Kontaktovat uživatele:
Ono už to ale po opravě tímto způsobem není ono, protože část výkonu jde do přijímače a rozhodí se přizpůsobení. Napadlo mě zkusit někde vyvést z kartičky signál RX/TX a ovládat jím přepínač, vytvořený z nějakých rychlých diod. Nezkoušel to už tady někdo ? Mám doma několik desítek karet, postižených tímto všesměrkovým syndromem, ale jsem línej to vyzkoušet. 

0 x
-
co jde do přijímače ? myslíš tím že rozhodíš psv nebo tak něco ? protože tím že yhodíš ubohý switch "doleva doprava" si maximálně polepšíš o cca 3dB k dobru jinak tím nic nepokazíš..když spočítáš jakou má 5g vlnovou délku a odpočteš z toho nožky potažmo až k čipu uvnitř tak ta e skutečnosti něco přes milimetr dlohá klema ti to nezkazí.. etšina karet má rxtx switch schovaný pod stíněním a za ním ještě a|b switch..
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
I přijímač má přece na vstupu impedanci 50ohm. Tím, že se to propojí, dojde ke změně impedance na polovinu. Už jsem to i zkoušel, ale ta karta je pak pro vážnej úmysl nepoužitelná.
0 x
to se mi nechce verit na tak kratkem kousku to ovlivneni prizpusobeni bude temer nulove, uz vidim ty spoje po tistaku jak jsou prizpusobene 

0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Ty spoje po tišťáku jsou totiž spočítaný na konkrétní impedanci. Co by asi udělala radiostanice, kdyby jsi si zaklíčoval do vstupu ? Ten přepínač mimo přepínání antén totiž řeší i odpojení rx při činnosti tx a obráceně.
Aby jsi to pochopil, nejde o dýlku toho spojovacího drátku, ale jde o "paralelní" spojení dvou laděných obvodů s impedancí 50ohm.
Napadlo mě právě najít na pinech toho originál přepínače ten, kde se mění logická úroveň v závislosti na přepnutí vysílání / příjem. Tím pak otvírat diody vždy jen v konkrétní cestě. Horší je, že nevím, jestli se nějak moc nezhorší šumový vlastnosti.
Aby jsi to pochopil, nejde o dýlku toho spojovacího drátku, ale jde o "paralelní" spojení dvou laděných obvodů s impedancí 50ohm.
Napadlo mě právě najít na pinech toho originál přepínače ten, kde se mění logická úroveň v závislosti na přepnutí vysílání / příjem. Tím pak otvírat diody vždy jen v konkrétní cestě. Horší je, že nevím, jestli se nějak moc nezhorší šumový vlastnosti.
0 x
-
Pořád nějak tápu.. přece jsou tam dva switche.. jeden rx / tx a druhý doleva doprava na konektor, většinou odejde jenom ten levý pravý a ne rx aby bylo nutné nad něčím takovým bádat a hábat s RX/TX switchem.... jinak chceš snad říct, že musíš mít na kartě výstupní impedanci 100R aby si na to připojil 100R anténu a měl výsledně 50R jakožto paralelné spojeno ? to by pak na 50R kartě a 50R anténě muselo být 25 a to už je trochu podezřelé.. stejně tak u audio vybavení.. nějak by to nevycházelo..
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud na výstup obvodu o impedanci 50 OHM připojíš zátěž ( v tomto případě anténní kabel s anténou na konci ) 50 OHM, pak bude vše ok. Tím, že paralelně připojíš v tomto místě ještě druhou zátěž o impedanci 50 OHM ( vstupní obvod přijímače ), pak klesne impedance v tomto místě na polovinu, čímž se obvod rozladí, což způsobí problémy s výstupním výkonem a také s citlivostí přijímače. Naopak by to přijímač nemělo "zahltit", jak jsem nedávno někde četl, protože buď karta vysílá nebo přijímá. Pokud by byl koncový stupeň karty výkonnější, mohlo by dojít k destrukci aktivních součástek ve vstupní části přijímače.
Teď tu zrovna nemám po ruce kartu, ale mám takový pocit, že ta přepínací součástka, co odejde, obsahuje jak přepínač R/T, tak i ant a/ant b a vedou do ní dva ovládací signály.
Mimo jiné jsem to dokonce i zkoušel natvrdo propojit - výsledek cca o 5 - 20 dB horší signál na příjem než u nové karty( značně závisel i na délce pigtailu, což potvrzuje hrubě rozhozenou impedanci ) a výkon také nic moc.
Teď tu zrovna nemám po ruce kartu, ale mám takový pocit, že ta přepínací součástka, co odejde, obsahuje jak přepínač R/T, tak i ant a/ant b a vedou do ní dva ovládací signály.
Mimo jiné jsem to dokonce i zkoušel natvrdo propojit - výsledek cca o 5 - 20 dB horší signál na příjem než u nové karty( značně závisel i na délce pigtailu, což potvrzuje hrubě rozhozenou impedanci ) a výkon také nic moc.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Jsme-li u těch audio komponent, pak připojením dvou repro oproti jednomu na výstup zesilovače opravdu získáme poloviční zatěžovací impedanci, na těchto kmitočtech však příliš nezávisí na impedanci napájecího vedení a ani nedojde změnou impedance k velkým kmitočtovým odchylkám u rezonančních obvodů.
0 x
-
akorát nechápu proč pořád řešíme nějaké dvě zátěže, bavím se o kartě která ma jeden RX/TX přepínač, ze kterého vede JEDEN sloučený signál a pak je za tím ant switch který ten jeden výstup jenom hodí doleva doprava, nic víc pokud by tam byly odděleně obě sig. cesty tak by byl samozřejmě průser je napřímo propojit.. a k tomu audio.. je logické že by Ztotal klesla na polovinu a v lepším případě by to vypla nadproudovka konce..
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Jenže pokud se nemýlím, tak CM9 má jeden přepínač pro R/T i A/B v jednom. Potom by tedy bylo nutné buď přijímač při zaklíčování vysílače odpojit, jinak bude situace taková, že na jeden anténní svod budou paralelně připojeny dvě zátěže ( přijímač i vysílač ) najednou a díky tomu se výstupní obvody podstatně rozladí. Ve smyslu vysílače by pak dvě zátěže představoval anténní systém a přijímač. Kartu, která má vyveden pouze jeden společný anténní výstup jsem zatím bohužel neviděl ( z výše uvedených druhů ).
To je jedno, neřeš to, jen jsem nenašel způsob, jak ti to vysvětlit.
To je jedno, neřeš to, jen jsem nenašel způsob, jak ti to vysvětlit.
0 x
-
chápu to až moc dobře jenom mě nejde do hlavy že by měla jenom jeden switch.. nuže kuchnem uvidíme..každopádně bych ukončil debatu o tom kolik má která karta switchů a jaký to má vliv..karta nestojí tolik aby si člověk který to má "na kšeft" musel hrát s oživováním mrtvoly zvlášť když to má vliv na ty nejdůležitější vlastnosti karet a samotná karta stojí pětikilo s dph
0 x