❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

scan na 5G úděs :(

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
okoun
antispam: Ano

scan na 5G úděs :(

Příspěvekod okoun » 15 years ago

jen tak jsem zkoušel spustit scan sítí na 5G a s úděsem jsem zjistil že jedna nejmenovaná velká Wi-Fi firma ve středních čechách běžne venku vysílá na pásmech 5,2 GHz a 5,3 GHz...
WTF :shock:
je tohle normální, že to tak prasej? Je to u vás také tak? Nejedná se o páteřní spoje ale o Outdoorová 5G AP, mám je 100 chutí nahlásit na CTU
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

lukas

Příspěvekod lukas » 15 years ago

Se k temto vlaknum normalne moc nepripojuju, ale toto me pobavilo :) Ja to povazuju za beznou vec, neni misto, jde se dal ... Ani mi neprijde, ze by to nekdo nejak resil. V okoli 50km tak vysilaji vsichni uz dlouha leta.
0 x
Lukas Kristek

lukas

Příspěvekod lukas » 15 years ago

A mimochodem - v tomto pasmu bezne pracuji i narodni operatori.
0 x
Lukas Kristek

honzam

Příspěvekod honzam » 15 years ago

To jsi toho ještě neviděl dost. Podívej se sem
viewtopic.php?f=10&t=5610&p=46165&hilit=lokalitu#p46165
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

bezna vec, kazdej kdo chce na 5 fungovat a neni na vesnici pouziva vsecky dostupne kanaly.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 15 years ago

Maxik píše:bezna vec, kazdej kdo chce na 5 fungovat a neni na vesnici pouziva vsecky dostupne kanaly.

jak kdo :)
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 15 years ago

okoun píše:jen tak jsem zkoušel spustit scan sítí na 5G a s úděsem jsem zjistil že jedna nejmenovaná velká Wi-Fi firma ve středních čechách běžne venku vysílá na pásmech 5,2 GHz a 5,3 GHz...
WTF :shock:
je tohle normální, že to tak prasej? Je to u vás také tak? Nejedná se o páteřní spoje ale o Outdoorová 5G AP, mám je 100 chutí nahlásit na CTU

Pokud ho prasknes, tak dostane upozorneni na preladeni, max. nejakou malou pokutu. Ale to hlavni je, za se BUDE muset presunout do pasma 5,4-5,7 GHz, tim padem tam podstatne zhoustne provoz=ruseni a odnesez to i ty. Tady na Olomoucku uz CTU dost razantne resit pouzivani indoor kanalu a par firem uz dostalo i pokuty. Taky doporucuju se z vlastni zkusenosti nepouzivat kanaly 120 a 124 kvuli meteoradaru. Vyhnete se tim zbytecnemu papirovani s CTU a stejne budete muset preladit.
0 x

Stanislav Hrncir

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 15 years ago

z mých zkušeností platilo, že pošleš li na čtu anonymní udání tak to neřeší případně ti pošlou odkaz že si můžeš zaplatit novou službu "řešení sporů - nelicencované pásma" za cca 10 000 bez dph kdy přijedou a budou se zabývat tím že "tě někdo ruší" případně neanonymní udání na to že druhý porušuje VO a tam napřed zajedou k tobě, zkontrolujou tebe a pak teprve jdou řešit toho druhého takže si to udávající vetšinou rozmyslí po prvním mejlu protože by si musel napřed dostatečně zamést před svým prahem..
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 15 years ago

no z toho co zde píšete začínám chápat že za pár let bude normání někho zabít :roll:
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Maxik
Kontaktovat uživatele:

zda se zacinas chapat, jak to v dzungli chodi :)
0 x

Stanislav Hrncir

když už sme u té džungle..na todle jsem včera narazil na czfree snad to bylo jako inzerát na 2.4GHz "grill"
Přílohy
gril2.jpg
(63.85 KiB) Staženo 707 x
gril1.jpg
(41.39 KiB) Staženo 709 x
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

to je moc pekny ozarovac :)
0 x

David Liška
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod David Liška » 15 years ago

Jo to jsem taky vyrobil a když jsem ten výkon pustil do 24dB síta, tak se odpájely ramena toho dipólku v zářiči a upadly.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

nebylo by lepsi ten magnetron pouzit primo na ozarovani paraboly nez pres koax s dalsim ozarovacem ? Jak moc je to ucinne na destrukci cizich ap :)?
0 x

Stanislav Hrncir

nevím, nikdy jsem to projistotu nezkoušel ale není to tak velké aby to nešlo kloudně uchytit do satelitní stredové paraboly nebo snad parabolky od miracle a smažit rovnou z ohniska :) ale předpokládám, že než si kupující oné srandy zapojí MOT z mirkovlnky s kondíkem a diodou tak to pak změří multimetrem za 99 z hornbachu a dřív než to použije tak ho to zabije..
0 x