vynechme stránku papírování a různých povolení
potřebuji postavit stožár, stačí 5m. myslíte že by to šlo udělat z toho: http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=1766
dát jich 5 na sebe, tedy nevím jak to složím, ale možná by to nějak šlo
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
stavba stožáru do 5m
stavba stožáru do 5m
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
tak dej 3 ks dvoumetrových a zapusť ten poslední metr do betonu do země ne 

0 x
Prijde mi, ze jinde (treba na Aspe) je maj malinko levnejsi
I4Wifi: 2457 bez DPH za 1 metr
Aspa: 3258 bez DPH za 2 metry

I4Wifi: 2457 bez DPH za 1 metr
Aspa: 3258 bez DPH za 2 metry
0 x
-
na tomi sem bral 2.5m to byly nejvetší co šly v tu dobu sehnat cca před rokem
0 x
já jen netuším jak to budu skládat, jestli to mám složit na zemi a potom lanem postavit a nebo to stavět postupně, ale to zase nevím jak vyšplhám po prvním kusu abych na něj dal ten druhý 

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak pětimetrovej stozar ve dvou postavite jako nic. Pruser je tak od 8M výš.
0 x
David Liška píše:Tak pětimetrovej stozar ve dvou postavite jako nic. Pruser je tak od 8M výš.
my sme stavali taky podobny akurat pred tyzdnom, meral 14m. stavali sme to 6 ludia, ale nebola to sranda. uprimne povedane, skoro som sa pri tom posral ked to uz uz padalo
0 x
judzin píše:Ahoj
ono do 5m potrebujes nejake povoleni?
Ja mam vzato, ze to spada do kategorie stavby stozaru pro telekomunikacni ucely do celkove vysky 15m. Na to musis mit uzemni rozhodnuti. Je nejspis jedno jestli je to 1m nebo 15m vysoke.
0 x
no pokud bude "přenosnej" tak ne, stačí ho ukotvit lanem
0 x
počkej, takže pokud budeš stavět odšroubovatelnej stožár řekněmě, že si hodíš do země metrovej základ a nad zem ti budou koukat 10cm s dírama na další nástavce, tak do 15m nemusíš mít ani územní souhlas jo ???
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
okoun píše:no pokud bude "přenosnej" tak ne, stačí ho ukotvit lanem
Nekdo uz tady hazel fotky "mobilniho stozaru" na bazi skody favorit

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
soooc píše:okoun píše:no pokud bude "přenosnej" tak ne, stačí ho ukotvit lanem
Nekdo uz tady hazel fotky "mobilniho stozaru" na bazi skody favoritTakze bych to klidne vyresil takto se skodou 1203
Abys tu 1203 nenasel po nejakem "vanku" koleckama nahoru.

0 x
Já sdpíš myslel něco na bázi že by byl základ (asi se tim právě poruší pravidlo přenositelnosti) a že by to bylo odšroubovatelné, jeslti to by naopak nezmamenalo onu prenositelnost... nic na bázi š 120 se mi faktdělat nechce....
prostě řešim vystavení klasického menšího příhradového stožáru (do 10m) chtěl bych mít 1x1m základ a na to to mít posazený...případně by mě zajímalo zda by nestačili nějaký patky typu 2m trubka natlačená do země, kde by na konci měla nějaké to uchycení pro příhradu.. i takové trubky by při troše štěstí bagr zamáčknul do země...
díkec
prostě řešim vystavení klasického menšího příhradového stožáru (do 10m) chtěl bych mít 1x1m základ a na to to mít posazený...případně by mě zajímalo zda by nestačili nějaký patky typu 2m trubka natlačená do země, kde by na konci měla nějaké to uchycení pro příhradu.. i takové trubky by při troše štěstí bagr zamáčknul do země...
díkec
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
-
to že to bude mít betonový spodek nic neznamená protože papírově bude ten betonový spodek součást toho stožáru respektive ty šrouby s nějakou zabetonovanou armaturou.. neošulíš to opravdu dokud to nebude mít kolečka nebo to nebude "pumpovací" vojenský stožár který "nafoukneš" vo výšky a pak zase sfoukneš a odneseš
0 x