ahoj, potřebuji nastavit postfix, který bude přeposílat všechny zprávy na SMTP u mého ISP (dodavatele)
problém je, že u mého ISP mám do SMTP své uživatelské jméno a heslo.
nikde jsem nenašel, kam to uživatelské jméno zadám.
vyplním: relayhost = a dále nevím kam dám to jméno a heslo
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
postfix nastavení
postfix nastavení
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
to ti vyresi nasledujici:
nasledne spust
a restart postfixe
Kód: Vybrat vše
# do /etc/postfix/main.cf
#smtp_sasl_type = cyprus
smtp_sasl_auth_enable = yes
relayhost = <smtp.server>
smtp_sasl_password_maps = hash:/etc/postfix/isp_auth
smtp_sasl_security_options =
echo "<smtp.server> <login>:<heslo>" >> /etc/postfix/isp_auth
nasledne spust
postmap hash:/postfix/isp_auth
a restart postfixe
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
ok, danke
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
no, a ještě mi dej ip adresu toho SMTP serveru a já ho budu používat na spamy 
doufám že tam máš omezení aspoň podle ip.

doufám že tam máš omezení aspoň podle ip.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
si snad děláš srandu, ne?
0 x
ne nedělám, takových adeptů tu je.
0 x
nechápu, z čeho si vydedukoval, že mám povolený rozsah 0.0.0.0/0 ? a že mám přihlášení bez certifikátu...

0 x
he, tam nemusíš mít povolenej rozsah, v základu je to celí otevřený takže asi tak, ale neřeš, jenom jsem tě na to upozornil protože čištění ip adresy z blacklistů je na měsíce.
No a vlastně, proč to posíláš přes svýho ISP když to můžeš posílat přímo ze svýho SMTP pryč bez něj?
No a vlastně, proč to posíláš přes svýho ISP když to můžeš posílat přímo ze svýho SMTP pryč bez něj?
0 x
jo hapi, tak daleko jsem se ještě nedostal nevím kam to mám odkázat jinam než na další smtp než je u poskytovatele 

0 x
Postfix jse da nastavit jako smtp server takže nepotrebuje relay host ,potom stačí povolit port 25 a vse funguje .
Zajímavý věci jsedají nají na http://abclinux.cz jsou tam i navodu
Zajímavý věci jsedají nají na http://abclinux.cz jsou tam i navodu
0 x
odesilat to osobne z vlastniho smtp serveru je asi nej. ale videl bych v tom jediny problem, nutnost mit reverzni zaznam .
Lze to i bez reverze, ale v tomto pripade budete mit problem odeslani posty asi tak na polovicku serveru.
Lze to i bez reverze, ale v tomto pripade budete mit problem odeslani posty asi tak na polovicku serveru.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
tak jsem něco vykoumal, ale při podesílání zprávy na volného to píše:
Feb 22 22:29:04 dream-matejov postfix/smtp[28525]: connect to mx.volny.cz[212.20.96.186]:25: Connection timed out
Feb 22 22:29:04 dream-matejov postfix/smtp[28533]: connect to mx.volny.cz[212.20.96.186]:25: Connection timed out
Feb 22 22:29:04 dream-matejov postfix/smtp[28528]: connect to mail.matejov.eu[93.185.104.5]:25: Connection timed out
nevím čím to může být, zda-li mám ještě nastavit něco namém routeru (SMTP server je za routerem)
Feb 22 22:29:04 dream-matejov postfix/smtp[28525]: connect to mx.volny.cz[212.20.96.186]:25: Connection timed out
Feb 22 22:29:04 dream-matejov postfix/smtp[28533]: connect to mx.volny.cz[212.20.96.186]:25: Connection timed out
Feb 22 22:29:04 dream-matejov postfix/smtp[28528]: connect to mail.matejov.eu[93.185.104.5]:25: Connection timed out
nevím čím to může být, zda-li mám ještě nastavit něco namém routeru (SMTP server je za routerem)

0 x
okoun píše:tak jsem něco vykoumal, ale při podesílání zprávy na volného to píše:
Mohla by byt nekde chybka ve firewallu, kdyz to nechce se pripojit na vic serveru:)
0 x
mam neco nastavovat na routeru? nebo je to blokle u ISP?
0 x
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
okoun píše:mam neco nastavovat na routeru? nebo je to blokle u ISP?
treba to ma Tvuj ISP zablokovany, ze postu muzes posilat jen pres jeho SMTP server, to by chtelo napred overit u nej. Ale vypada to tak, pac to resolvuje dnsky, ale nespoji se.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..