❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Licence na RB133C3
Licence na RB133C3
Cawes,mam taky mensi priblem... Mam RB 133C3 Je to klasicka 133C akorat s 175Mhz procesorem. Skousel sem upgrade na novesi ROs a napsalo mi to ze musim upgradovat i SW ID tak sem udelal i to,ale problem je takovy ze novy ROs nechodi dobre a pro dany model je tato nova verze dost pomala. Nicmene zmena SW ID na stary uz pry neni mozne,tak mi to nedalo a prihlasil sem se na mikrotik.com a vyhledal si stary SW ID i klic k nemu,ale ted badam jak ho tam zpet natlacit a nevim si rady... Nemate nekdo zkusenosti s timto? Nechci zahodit jen tak byt i stary RB kdyz by se dal k necemu pouzit a novou lineci nechci taky kupovat... Diky moc..
0 x
To sou snad všechny s 175Mhz cpu ;)lukasdj píše: Mam RB 133C3 Je to klasicka 133C akorat s 175Mhz procesorem.
Kterou verzi?lukasdj píše:Skousel sem upgrade na novesi ROs
Definuj, co to přesně nechodí dobře?lukasdj píše:ale problem je takovy ze novy ROs nechodi dobre
Nemyslím, že ve verzi 3.x je 133C nějak pomalejší například oproti 2.9.xlukasdj píše:a pro dany model je tato nova verze dost pomala.
Stačí nahrát požadovanou verzi mk, zmáčknout tlačítko downgrade a po restartu vložit správný licenční klíč, ne?lukasdj píše:prihlasil sem se na mikrotik.com a vyhledal si stary SW ID i klic k nemu,ale ted badam jak ho tam zpet natlacit a nevim si rady...
0 x
RB133C je pomalá přece z důvodu polivoční ramky než klasická RB133, to je dovůd její pomalosti na MKv3.0
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
O jaké pomalosti se tady bavíme? Uroutuje míň? Na téměř všech klientských RB133C jsem přešel na V 3.10 protože ve verzi 2.9.x mi nešlo skenování ze strany klienta. Rychlosti dosahované u klientů se oproti verzi 2.9.xx nikderak nesnížili.
0 x
Leeonek píše:To sou snad všechny s 175Mhz cpulukasdj píše: Mam RB 133C3 Je to klasicka 133C akorat s 175Mhz procesorem.Kterou verzi?lukasdj píše:Skousel sem upgrade na novesi ROsDefinuj, co to přesně nechodí dobře?lukasdj píše:ale problem je takovy ze novy ROs nechodi dobreNemyslím, že ve verzi 3.x je 133C nějak pomalejší například oproti 2.9.xlukasdj píše:a pro dany model je tato nova verze dost pomala.Stačí nahrát požadovanou verzi mk, zmáčknout tlačítko downgrade a po restartu vložit správný licenční klíč, ne?lukasdj píše:prihlasil sem se na mikrotik.com a vyhledal si stary SW ID i klic k nemu,ale ted badam jak ho tam zpet natlacit a nevim si rady...
Udelat downgrade nestaci... Uz sem to skousel... Nahral sem tam 3.30 ktera se sekala a pak 4.4 a to bylo to same.. V puvodni verzi tj. 2.9.51 bylo vse OK,mel sem to nechat tak a bylo by po starostech... Ale pozde bycha honit... Nicmene kdyz zadam licencni klic po downgradu tak mi napise ze klic je neplatny...
0 x
lukasdj píše:Nicmene zmena SW ID na stary uz pry neni mozne,tak mi to nedalo a prihlasil sem se na mikrotik.com a vyhledal si stary SW ID i klic k nemu,ale ted badam jak ho tam zpet natlacit a nevim si rady...
Normalne si to downgradni na 2.9.51 logni sa na mikrotik.com najdi si key k svojmu tiku,oznac a skopiruj a vo winboxe system/licence len klikni na paste key ... hodi ti to stary SW-ID ... vyskusane na rb532 a 133C
kopirovat ten key v tvare
-----BEGIN MIKROTIK SOFTWARE KEY------------
BFexRXO6clMs6FnDnJZ7P2Xd15rBE6yD8MgKZZVhail0
O8z7GWT+WBiFna7C7h2KblUr8t3YTpFKy3OYBc9oCA==
-----END MIKROTIK SOFTWARE KEY--------------
0 x
a este jedna vec. downgrade na 2.9.51 neide z v.3.2x ak mas 3.30 tak musis najprv downgrade na 3.14 alebo 3.17 a potom na 2.9.51
0 x
janrad píše:a este jedna vec. downgrade na 2.9.51 neide z v.3.2x ak mas 3.30 tak musis najprv downgrade na 3.14 alebo 3.17 a potom na 2.9.51
Jasne,to chapu,ale mozna sem to zle napsal... To vse sem uz udelal,ale predtim,kdyz sem ruzne experimentoval s tim,jak to tam natlacit nove,tak sem formatoval nand a zmenilo se mi i SW ID,to znamena ze kdyz pastuju key,tak mi napisel ze je invalid a tudiz se neda timto klicem registrovat.... Takze otazka spis jinak, da se vratit nejak zpet SW ID ???
0 x
lukasdj píše:janrad píše:a este jedna vec. downgrade na 2.9.51 neide z v.3.2x ak mas 3.30 tak musis najprv downgrade na 3.14 alebo 3.17 a potom na 2.9.51
Jasne,to chapu,ale mozna sem to zle napsal... To vse sem uz udelal,ale predtim,kdyz sem ruzne experimentoval s tim,jak to tam natlacit nove,tak sem formatoval nand a zmenilo se mi i SW ID,to znamena ze kdyz pastuju key,tak mi napisel ze je invalid a tudiz se neda timto klicem registrovat.... Takze otazka spis jinak, da se vratit nejak zpet SW ID ???
HEUREKA!!!!!!!! Uz je to vyreseno...! Prace vetsi jak s kozou ale stalo to za to!! Vsem diky za pomoc! A hlavne pekne svatky
0 x
janrad píše:vies aj napisat ako si to vyriesil ? mozno to niekomu pomoze
Jasne!
Kdyz sem tam mel natlacenou 3.30 a downgrade nesel,tak sem musel downgradovat i boot loader (ke stazeni ZDE http://www.free-net.sk/adm5120-2.14.fwf),potom sem tam natlacil zpet verzi 2.9.46 (ke stazeni na http://ftp.mikrotik.info/ ) a vratilo se mi zpet i SW ID na puvodni. Tak sem zasel na mikrotik ,lognul sem se a nasel sem si klic k puvodnimu SW ID a zadal ho ... Najednou sup a bylo hotovo! Takze jestli mate nekdo podobny problem tak staci napsat SS a poradim... Cawte a diky
0 x