❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Multiportove SFP karty

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
zdenek.svarc
Administrator
antispam: Ano

Multiportove SFP karty

Příspěvekod zdenek.svarc » 15 years ago

Zdravim forum,

hledám vhodné multiportové (nezávislé porty) SFP karty (PCI Express, případně PCI-x), jako je krakatice od Hotlava Sytems, která se v EU špatně shání:

http://www.hotlavasystems.com/6FGNICe.php

Za každý námět díky.
0 x

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 15 years ago

nebolo by vhodnejšie riešenie so switchom ?

http://asm.inshop.sk/inshop/aktivne-sie ... smart.html
http://asm.inshop.sk/inshop/aktivne-sie ... smart.html

aôebo cisco ale tam sú v inej kategórii
0 x

zdenek.svarc
Administrator

Jasně, ale v tom případě bych musel použít 10 GE kartu v PC routeru a 10 GE uplink na switchi. Což by sám o sobě nemusel být velký problém, avšak nejsem si jistý, jak výkonný (resp. vůbec možný) by na jednom 10 GE portu byl metarouter.
0 x

Hatatitla

Potom toto
http://www.ipmedia.cz/default.asp?cls=s ... stiid=1396

Je to L3 vie to aj dynamické routovanie , možno tam pôjde natlačiť FW z edgecoru .
0 x

baz

Příspěvekod baz » 15 years ago

Sakrys Zdenku ta karta se mi taky hodne libi. Hledal jsem, prodava to nejaka firma ve Svedsku. Tot vse. Na webu jinak nic, podezrele.
Jaka je cenovka? Aj verze se 6 etherama by se hodila.
To ze se blbe shani v EU by nemusel byt problem, pokud ji amici odeslou primo do CZ, ne?
Pri slusne cene bych se pridal na spolecnou objednavku.

Taky ted resim jeden poradny lokalni router a z toho 4 odvody optikama, zatim jsem si rikal, ze pouziju kvalitni gbit switch a za to konvertor eth-SFP se SM minigbicama. Ovsem myslel jsem pouzit kvalitni switch, ne Ovislink nebo Planet...
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 15 years ago

baz píše:Sakrys Zdenku ta karta se mi taky hodne libi. Hledal jsem, prodava to nejaka firma ve Svedsku. Tot vse. Na webu jinak nic, podezrele.
Jaka je cenovka? Aj verze se 6 etherama by se hodila.
To ze se blbe shani v EU by nemusel byt problem, pokud ji amici odeslou primo do CZ, ne?
Pri slusne cene bych se pridal na spolecnou objednavku.

Taky ted resim jeden poradny lokalni router a z toho 4 odvody optikama, zatim jsem si rikal, ze pouziju kvalitni gbit switch a za to konvertor eth-SFP se SM minigbicama. Ovsem myslel jsem pouzit kvalitni switch, ne Ovislink nebo Planet...

Ze by netgear.. :wink:
0 x

baz

ne, cisco nebo extreme networks z ebaye za par babek, levnejc nez ten ovislink :wink:
mozna spis extreme, pac cisco uz jsem hryznute mel, extreme jeste ne.

ono se staci zamyslet, ze u nas obyc switch /viz linky vyse/ stoji novy 13000, ale to je pres 700 dolaru!
a za 700 dolaru se daji sehnat podstatne lepsi veci, trebaze pouzite, ale jina liga vykonnostne i po strance spolehlivosti.
problem je jen v tom, ze se to neda rozumne strcit do nakladu, teda jeste jsem na to neprisel, jak to udelat.
0 x

Hatatitla

Z ebay.de sa dá nakúpiť aj s papierom .Dokonca sa dá uplatniť aj odpočet DPH .
0 x

baz

na ebay.de je bohuzel draz nez v USA a mensi vyber, jinak by to bylo idealni. presto uz jsem stama taky par veci nakoupil.
0 x

lukas

Příspěvekod lukas » 15 years ago

Pokud by nekdo sel do tech krakatic, dejte vedet, pri rozumne cene bych mel zajem.
0 x
Lukas Kristek

zdenek.svarc
Administrator

Já bych do té karty rozhodně šel, pokud je nás víc, pojďme se domluvit a zkusme oslovit ty Švédy.
0 x

lukas

Proc ne, ja bych zajem taky mel, ale zalezi na cene, aby me to pak nevyslo jeste podstatne draz, jak SFP switch :) Kdyz by byla rozumna cena, vzal bych 1ks na otestovani a kdyz i to bude ok, tak na jaro bych tak z 10 upotrebil.
0 x
Lukas Kristek

lukas

The price for the 6-port NICs with copper RJ45 interfaces is $425 and $525 for the 6-port NICs with SFP interfaces. Note that the SFP NIC does not include the SFP transceivers.

Warranty is 12 months. Pre-shipment payment can be made by credit card or bank wire.

525USD * 17 = 8.925 CZK

Mam sto chuti mu napsat, at si to strci do riti. Zkusim jeste poptat vetsi mnozstvi, ale pochybuju...
0 x
Lukas Kristek

zdenek.svarc
Administrator

The price for the 6-port NICs with copper RJ45
interfaces is $425 and $525 for the 6-port NICs with SFP interfaces. Note
that the SFP NIC does not include the SFP transceivers.

Warranty is 12 months. Pre-shipment payment can be made by credit card,
bank wire, or PayPal.

We also have new multi-port 1GbE and 10GbE NICs that are expected to be on
our website in about a week. In the meantime, here are a couple of
datasheets for your reference.

---

Já na té ceně nevidím naprosto nic přehnaného. Naopak, čekal jsem 2x a 3x tolik, takže do toho rozhodně jdu. Přidá se někdo?
0 x