❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Supermicro IPMI Modul

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Martin_H

Supermicro IPMI Modul

Příspěvekod Martin_H » 15 years ago

Ahoj, mám takový problém s tímto modulem. Mám desku PDSMi-LN4+ s modulem AOC-IPMI20-E. Když jsme tuto desku nastavovali a zkoušeli tak vše bylo ok tzn. dostal jsem se na modul nastavoval ho dival se na senzory a fungovala i vzdálená správa jako vypínaní a restartování. Byl jsem k tomu připojen přímo jen přes switch. Ale problém nastal ve chvíli kdy jsem to nasadil na bod (deska slouží jako hlavní router) tak už jsem se na to nedostal. Na desce běží Mikrotik 4.1. Je možné že modul podporuje přístup jen v tom daném segmentu ale pak by to bylo asi k ničemu když to nemůžu spravovat vzdáleně tzn. přes Internet. IP mám na WANu xx.xx.xx.2 a na tom modulu xx.xx.xx.4 brána poskytovatele je xx.xx.xx.1. V modulu je vše správně nastaveno. Nevím si s tím rady pokud s tím máte zkušenost díky za každou radu.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 14 years ago

stejný problém teď taky řeším - když PC propojím kabelem přímo = není s tím problém, ale přes síť se na IPMI nedostanu...
Je tam potřeba nastavit něco extra? Zkoušel jsem jak /24 tak i /30 subnet (na IPMI mam DHCP)...

Neví někdo co s tím?
0 x
Jan Ptáček

kauc2
antispam: Ano

Příspěvekod kauc2 » 14 years ago

skus si zadat do IPMI MAC brany mne to potom zacalo fungovat aj cez routy.
0 x

Cheprer
antispam: Ano

Příspěvekod Cheprer » 13 years ago

mno kdyz uz tu totok rozebirate, mam X6DHE-G a X6DH8-G. A ma tam problem ze nejsem ani za svatou anezku schopen rozchodit IPMI modul. Kdyz jedu bod po bodu navodu, tak zkoncim na tom ze prez floppy se mi "asi" neflaschne novy fw do ipmi modulu. A na tom skoncim, zbytek postupu je zbytecny, jelikoz to nefunguje. A hlavne problem je ten ze tam mam w2008 server, a ty desky stejne tak ipmi podporuje pouze w2003 server, takze i vetsina aplikaci mi tam nejede, ale to neni dulezite jelikoz tam mam pusteny jiny os ve virtualu, a i na stole sem instaloval tam 2003 a zadna zmena, sice se mi "asi" sparovat LAN1 s ipmi... ale i tak mi to ipmi viewer nedetekuje.
0 x