Nemate nekdo cerne na bilem od CTU, co se povazuje za verejnou a co za neverejnou sit? Hosi zacinaji trosku vychylovat. Dneska jsem na CTU stravil 2.5 hodiny. Pozval jsem si tri urednicky + potom prisel ctvrty na pomoc a ani jeden mi nebyl schopny vysvetlit, jak vypada neverejna sit dle §2 pismene O, zakona 127/2005.. VEHEMENTNE SE VSAK BRANILI FAKTU, ZE POKUD PREDEM REKNU KDO DO SITE NEMUZE, tak ze to neni nikoho predem vylouceni!! Vylozene mi rekli, ze pujdou po vsech neverejnych sitich, protoze posyktujou verejnou sluzbu..
Nebylo by od veci, abych si o tomto udelal trosku hlubsi predstavu, protoze to co mi dneska predvedli bych cekal pred 20 lety, ale ne dnes..
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Osvědčení ČTU, veřejné vs. neveřejné
Osvědčení ČTU, veřejné vs. neveřejné
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
pídil jsem se po tom asi před 2 měsíci a defakto žádná neveřejná síť už neexistuje, všichni spadají pod veřejnou a tim to hasne.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi píše:pídil jsem se po tom asi před 2 měsíci a defakto žádná neveřejná síť už neexistuje, všichni spadají pod veřejnou a tim to hasne.
Jestli neni de facto, tak minimalne de jure ano.. Kolikpak z vas provozuje neverejnou telco sluzbu ?
0 x
Insider píše: VEHEMENTNE SE VSAK BRANILI FAKTU, ZE POKUD PREDEM REKNU KDO DO SITE NEMUZE, tak ze to neni nikoho predem vylouceni!
Tohle je ptákovina kterou tady někdo roztruboval před časem, ale je to blbost, ani to tak nikdy nebylo, byla to jen něčí doměnka. Ověřoval jsem si to od dvou na sobě nezávislých lidí z čtu.
0 x
Provozovatelem neverejne site je u nas jedna firma - ma metropolitni sit, ktera propojuje skoly a urady naseho mesta. Do site se nikdo novy nepripojuje a ta firma ji pouze provozuje a udrzuje. To je podle me jeden z mala pripadu existence takove site. Nebo jeste nejaka sit na platebni terminaly, propoje mezi fabrikama, ktere se jednou postavi a pak nerostou. To je muj nazor.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
Leeonek píše:Insider píše: VEHEMENTNE SE VSAK BRANILI FAKTU, ZE POKUD PREDEM REKNU KDO DO SITE NEMUZE, tak ze to neni nikoho predem vylouceni!
Tohle je ptákovina kterou tady někdo roztruboval před časem, ale je to blbost, ani to tak nikdy nebylo, byla to jen něčí doměnka. Ověřoval jsem si to od dvou na sobě nezávislých lidí z čtu.
Nicmene zakon zni, ze verejnou sluzbou je sluzba ze ktere neni nikdo predem vyloucen..
0 x
jo ale to už neplatí, tohle platilo ještě v době kdy člověk nemusel mít ŽL od ČTU. Teď už všichni spadáme do jednoho bych řek. Navíc ve směrnicích EU neni ani zmínka o nějakých veřejných nebo neveřejných sítí. Ale na beton to nemůžu zaručit.
0 x
hapi píše:jo ale to už neplatí, tohle platilo ještě v době kdy člověk nemusel mít ŽL od ČTU. Teď už všichni spadáme do jednoho bych řek. Navíc ve směrnicích EU neni ani zmínka o nějakých veřejných nebo neveřejných sítí. Ale na beton to nemůžu zaručit.
Takže když si dám na střechu všesměrku, abych mohl připojit své 3 sousedy přes ulici (vesnice, rohový barák) kvůli hraní her a svou kameru na 100 m vzdálené parcele, musím mít ŽL od ČTU jako normální ISP?
0 x
tohle je dost blbá otázka nemyslíš? ŽL je jenom když za to bereš prachy a když poskytuješ net.
0 x
hapi píše:tohle je dost blbá otázka nemyslíš? ŽL je jenom když za to bereš prachy a když poskytuješ net.
Radši budu dělat blbýho mezi "svejma", než pak před ČTU, kteří jeli okolo, viděli na střeše všesměr a tak se zastavili na kus řeči

Poskytovat internet = uzavírat se zákazníky smlouvy, nebo pouštět do mezisousedské pikosítě internet?
0 x
poskytovat internet=i pouštět do pikosítě internet :)
Nejsme dnešní abysme si mysleli, že když si někdo na střechu hodí všesměr aby si mohl s kamošema zahrát gamesku že tam nepouští i net a protože ho tam pouští, rozhodně to nedělá zadarmo. Lidi na čtu nejsou zase tak blbí aby si nedali dohromady 1+1 :) myslím že je tady spousta najivek co si myslí že to nějak okecají, skutečnost je, že neokecají, nejhůř Vás někdo práskne, a je vymalováno.
Pak takový človíček pozná co je to chytat malou rybu, to jde rychle, protože malá ryba se honí snadno. Velké ryby se těžko chytají, navíc o jejich polapení nikdo nemá zájem. Takhle je to ale u nás bohužel se vším.....
Nejsme dnešní abysme si mysleli, že když si někdo na střechu hodí všesměr aby si mohl s kamošema zahrát gamesku že tam nepouští i net a protože ho tam pouští, rozhodně to nedělá zadarmo. Lidi na čtu nejsou zase tak blbí aby si nedali dohromady 1+1 :) myslím že je tady spousta najivek co si myslí že to nějak okecají, skutečnost je, že neokecají, nejhůř Vás někdo práskne, a je vymalováno.
Pak takový človíček pozná co je to chytat malou rybu, to jde rychle, protože malá ryba se honí snadno. Velké ryby se těžko chytají, navíc o jejich polapení nikdo nemá zájem. Takhle je to ale u nás bohužel se vším.....
0 x
Mě by zajímalo proč vlastně řešíte neveřejnou síť.
Tak to dělejte veřejne . Co navíc:
1) nemůsite se bát ČTU (jestli Vám napálí pokutu že jste neveřejný a navenek se tváříte jako veřejný). No co tak jednou vyplníte ty jejich statistiky.
2) Můsíte logovat, no co tak logujete spojení to je problém.
Potřebujete zatlačit proti konkurenci, tak musíte bejt jedině Veřejná sít. Jelikož první co bych udělal kdyby jste se mi tlačili do rajónu, jestli máte povolení jako veřejná sít.
Tak to dělejte veřejne . Co navíc:
1) nemůsite se bát ČTU (jestli Vám napálí pokutu že jste neveřejný a navenek se tváříte jako veřejný). No co tak jednou vyplníte ty jejich statistiky.
2) Můsíte logovat, no co tak logujete spojení to je problém.
Potřebujete zatlačit proti konkurenci, tak musíte bejt jedině Veřejná sít. Jelikož první co bych udělal kdyby jste se mi tlačili do rajónu, jestli máte povolení jako veřejná sít.
0 x
Děláme veřejnou sit a z výkazů a statistik co vyplnujem jsem obrovsky nadšenej do toho jejich htpps je to taky nekdy problem odeslat .
0 x
Jasný že je to hrůza, ale zase to není každej den. Ale je pravda že někdy se tím prokousat je .....
lyra píše:Děláme veřejnou sit a z výkazů a statistik co vyplnujem jsem obrovsky nadšenej do toho jejich htpps je to taky nekdy problem odeslat .
0 x
Leeonek píše:Nejsme dnešní abysme si mysleli, že když si někdo na střechu hodí všesměr aby si mohl s kamošema zahrát gamesku že tam nepouští i net a protože ho tam pouští, rozhodně to nedělá zadarmo.
Tak ne každý prdne na střechu všesměr a hned chce na 5 připojených klioších generovat zisk 1 kKč/měsíc

0 x