❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Vyznam L3 licence

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Olda123

Vyznam L3 licence

Příspěvekod Olda123 » 16 years ago

Zdravim , zajimalo by mne jaky ma vyznam licence L3 napriklad v RB411 . Udajne chyby podpora modu AP ,ale kdyz si clovek vytvori pod interfacem ktery je v rezimu bridge virtual AP tak muze normalne pripojovat klienty a plne konfigurovat jako ve verzi L4 . Ja teda nevidim jediny duvod proc si treba jen kvuli jednomu sektoru porizovat RB411A kdyz to zvladne i RB411 . Muzete mi to nekdo vysvetlit jestli je to chovani typicke nebo je to nejaky bug toto ? Dik
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 16 years ago

Olda123 píše:Zdravim , zajimalo by mne jaky ma vyznam licence L3 napriklad v RB411 . Udajne chyby podpora modu AP ,ale kdyz si clovek vytvori pod interfacem ktery je v rezimu bridge virtual AP tak muze normalne pripojovat klienty a plne konfigurovat jako ve verzi L4 . Ja teda nevidim jediny duvod proc si treba jen kvuli jednomu sektoru porizovat RB411A kdyz to zvladne i RB411 . Muzete mi to nekdo vysvetlit jestli je to chovani typicke nebo je to nejaky bug toto ? Dik

no ale pokud to bude v rezimu bridge tak to pak asi nepujde routova ne? myslim mezi lan a tim virualnim AP, nebo ano?
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Olda123

zkusim ,ale myslim ze to pujde . precijen jde na ten virtual interface nahodit libovolna ip adresa .
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 16 years ago

Otazka je jestli je to BUG ?.

A někdo z mikrotiku na to za čas přijde. Tak bude docela dobrý až updatnu mikrotiky a ehjle ono už to nepujde. A najednou třeba měnit 10 APček na RB411A aby to šlapalo. :(

Nevim jestli má cenu, šetřit tech 400,- a kupovat radši minimálně 411A . Ono budovat síť za co nejméně peněz se někdy nevyplatí.

Ale jako nápad je to super, to se musí nechat. :D
0 x

Olda123

no pokud to opravi tak to bude na nic ,ale urcite to bude napsane v change logu a ten si vždy pročítám . navic když to použiješ jako páteř nebo jednoučelové apcko (na nic jineho se to asi ani nehodi) tak nemas duvod tam nahravat novy firmware a i když ho nahrajes tak vzdy muzes downgradovat . asi by bylo dobre se nekoho z mikrotiku zeptat jak to je ( nebo raci neupozornovat ? :D )
0 x

Olda123

tak ted jsem pres to pripojeny a routovani funguje bezchybne . zda se ze to lze nastavit jakkoli . pokud nekdo chce demo nastaveni toho mikrotiku . neni problem
0 x

baz

Příspěvekod baz » 16 years ago

Tak jsem doufal, ze na to nikdo neupozorni :evil:
Takto muzem cekat, ze nam to v nejake pristi aktualizaci zatrhnou a mame po ptakach s levnyma kvalitnima AP.
No aspon ze to bude fungovat se stavajicima proverenyma verzema, zpetne to nastesti uz nikdo nezrusi.
Fakt dik :roll:
0 x

Olda123

nemyslim si ze by vyvojari mikrotiku navstevovali toto forum :)
0 x

baz

Příspěvekod baz » 16 years ago

To mozna nenavstevuji, ale vzdy se najde iniciativni kokot, ktery si mysli, ze je nutne to hlasit vejs :(
Pokud to neni chyba, ale vlastnost, kterou muzes vyuzit pro svou potrebu, neni treba se o tom moc zminovat.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 16 years ago

tak si kupte L4 licenci, ty dve stovky neni takovy rozdil.
A nebo pouzij tu cracklou ;)
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Olda123

bavime se o routerboardu (jde mi o RB411 vs RB411A)
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 13 years ago

5.20 - uz to nefunguje , mel/mam tak docasne nastesti jen jedno RB
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

od 5.14 to opravili (tento dlouhodobý bug)
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 13 years ago

ale skoro jsem se trefil :-)
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

Vodny
antispam: Ano

Příspěvekod Vodny » 11 years ago

Mám tento RB s L3 a ver.5.24 můžu DWG? na <5.20 aby mi tam šlo to VirtAP?
0 x