❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ČTÚ existuje a měří

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
soooc

ČTÚ existuje a měří

Příspěvekod soooc » 16 years ago

Nahazuju fotku toho, co vcera merilo u nas ve meste.

Obrázek

Mereni bylo zamereno na "Kontola vyuzivani kmitoctu pasma 5GHz indoor kmitoctu ve venkovnim prostredi"
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

RAket

Příspěvekod RAket » 16 years ago

soooc píše:Nahazuju fotku toho, co vcera merilo u nas ve meste.

Mereni bylo zamereno na "Kontola vyuzivani kmitoctu pasma 5GHz indoor kmitoctu ve venkovnim prostredi"

U nás na Vysočině ty indoory v 5GHz kontrolují taky. Asi mají nějakou větší akci.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

to bych je chtel videt jak to delaji, kdyz na kazdym vetsim baraku je x sektoru, navic vetsina ma haluzny ESSIDy, jen vul si tam da jmeno, nebo firmu pak se stane snadnou koristi :)
0 x

RAket

Příspěvekod RAket » 16 years ago

Maxik píše:to bych je chtel videt jak to delaji, kdyz na kazdym vetsim baraku je x sektoru, navic vetsina ma haluzny ESSIDy, jen vul si tam da jmeno, nebo firmu pak se stane snadnou koristi :)

prostě zajedou na sajt, kde je nějaký správce a kde to znají nebo kde se dá majitel dohledat..myslím, že essid vůbec neřeší, scanujou spektrákem
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 16 years ago

Essi je zajima, dokonce se divaji na polozku "Radio name". Meri to spektrakem a potom jeste normalnim mikrotikem. Kdyz zistovali kdo jim rusi meteoradar, tam mi presel od nich dopis se scanem z mikrotiku. Ja proto na vsech ap a linkach vyplnuji Radio name a na linkach skryvam essid, tudis jde porad videt, ci dany vysilac je.

Mira
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

Maxik píše:to bych je chtel videt jak to delaji, kdyz na kazdym vetsim baraku je x sektoru, navic vetsina ma haluzny ESSIDy, jen vul si tam da jmeno, nebo firmu pak se stane snadnou koristi :)

Oni prostě měří dole, jak změří, zazvoní a dožadují se odpovědné osoby která umístila antény nahoře. Od zodpovědného člověka pak požadují nákres sítě, popis každé antény na stožáře a nastavení kýkonu.
Oni si všichni co dávajý výkon karty na default, myslí že ČTU je jen takový strašák který nic nezmůže. To je ale velký omyl, tady v okolí nedávno taky byli, dokonce 2x :)
0 x

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 16 years ago

Tak vykony treba dodrziavat - v ramci moznosti. Ked niekto rusi meteoradar, tak to musia riesit ci sa im to paci alebo nie , musia najst zdroj rusenia a nejakym sposobom ho odstranit .
0 x

Leeonek

Formuloval bych to spíš jen takhle

mashinepistole2 píše:Tak vykony treba dodrziavat
0 x

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 16 years ago

Leeonek píše:Formuloval bych to spíš jen takhle

Nomzem nic ine len suhlasit . 8)
0 x

knedlik
antispam: Ano

Příspěvekod knedlik » 16 years ago

Taky souhlasím.. sice jednu páteř mám, kde to není úplně košér, ale zase nejsem jak jedna zdejší konkurence, která to tu válcuje 10Mbit. Nevím jestli to mají na páteři, ale X jejich SSID v našem "městečku" je v indoor pásmu. Asi by se škrábali aj na gulách (nejenom za ušima), kdyby sem ČTÚ přijelo. :D
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 16 years ago

ludia ja neviem co riesite... kedysi ma to tiez rozculovalo ale dnes? pozrite.. osobne som len na povolenych kanaloch (aj ked je niekedy problem sa tam vtesnat) a ini? nech su kde chcu... ved... pre mna len lepsie, pretoze "povolene" kanaly si zaberiem ja a mam ako bonus aj menej rusenia...
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 16 years ago

asdewq píše:ludia ja neviem co riesite... kedysi ma to tiez rozculovalo ale dnes? pozrite.. osobne som len na povolenych kanaloch (aj ked je niekedy problem sa tam vtesnat) a ini? nech su kde chcu... ved... pre mna len lepsie, pretoze "povolene" kanaly si zaberiem ja a mam ako bonus aj menej rusenia...

Moje rec :)

M.
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 16 years ago

miract píše:
asdewq píše:ludia ja neviem co riesite... kedysi ma to tiez rozculovalo ale dnes? pozrite.. osobne som len na povolenych kanaloch (aj ked je niekedy problem sa tam vtesnat) a ini? nech su kde chcu... ved... pre mna len lepsie, pretoze "povolene" kanaly si zaberiem ja a mam ako bonus aj menej rusenia...

Moje rec :)

M.

Az do doby, co ti nekdo na ten jeden volnej kanal kde ti to jede slusne nekdo napali vysilani se signalem -65 a pousti tam par Mbit ... A co udelas v momente, kdy konkurence na podnet CTU zrusi 5.2G pasmo a vleti do normalniho 5G? Se budes divit, jak te krasne zarusi ...
0 x

Leeonek

Pokud se s nima nepude domluvit, přeladím na jiný kanál. Přece mě nechceš tvrdit že ti do všech antén svítí na všech frekvencích konkurence se signálem -65 :) Nebo tam hodím dual nstreme, s tím jsem zatím nikdy neměl problém s rušením, prostě se vždycky najde nějaký volný kanál na kterém to nějak chodí. Problém bude mít v tu chvíli on, protože pak bych nastavil vysílací kanál přesně ten co používá on, protože jsem ho měl dřív. Pokud mu aspoň trochu záleží na kvalitě netu který poskytuje uhne s tama sám ale to už mě nebude zajímat.
Samozřejmě, někteří povedení ISP jsou trotli co Vám budou dělat naschvály a nedá se s nima normálně domluvit. Naštěstí takoví nejsou všichni. Ty přehulené spoje si stejně vlastně děláte sami tím, že tady veřejně cpete nováčkům kteří sem přijdou pro radu, že vysílací výkon nemají řešit, že to je k ničemu. Většina těch co sem přijdou a dělají nějakou tu síť se pak podle toho chová, tak se nedivte že pak máme všichni problémy se někam vrtnout. Z tohoto důvodu tady vždycky ostře vystupuju a budu vystupovat proti tomu když tady někdo něco takového píše. Nelze se pak divit tomu, že si 2 kamoši kteří si chtějí sdílet net a data, hodí přes ulici na 30m 24db paraboly a hodí výkon na defalt (v lepším případě), protože jim někdo poradil že do města na krátké přeskoky jedině parabolu.
Pokud si toto "staří dopisující harcovníci" neuvědomí, bude i toto fórum částečným zdrojem toho, že i pásmo 5Ghz bude za nějaký čas nepoužitelné.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

o tom neni vůbec pochyb, ovšem podle nařízení máme mít všichny kanály laděný automaticky čimž se rozprostře zátěž celího pásma takže to že jsi na nějakym kanále a že jsi tam byl první funguje jenom u 2.4GHz ale u 5.4GHz má bejt automatika právě z tohohle důvodu. Nemluvim o nějakym skákání jako to dělaji drahý mašinky či breezenety ale o tom, že se před zapnutím karty proskenuje pásmo a nastaví se nejvhodnější kanál. Takže ohánět se tim že jsem tam byl první je nepřípustný. Ostatně, všude na 5Ghz mám kanály volený automatikou a neni problém.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků