❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

VoIP ustredna

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
michal.siman

VoIP ustredna

Příspěvekod michal.siman » 16 years ago

Chtel bych mit na siti ustrednu, takovou tu vec, kam se nekdo dovola, ono se to automaticky zvedne, rekne neco jako "dovolali jste se do ...." a pak to nabidne moznosti kdyz se tisknou jednotliva tlacitka. Chtel bych aby to tak nejak trosku selektovalo dotazy na hot line a hlavne aby to nabizelo nejdriv nez nekdo bude opravdu chtit pomoc odkaz na web help desk atd.

co na to pouzit aby to bylo opensource? koukal jsem na asterisk, ale nevim jestli umi to co potrebuju.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 16 years ago

Asterisk umi naprosto vsechno a hrave se vyrovna, neni-li lepsi, ustredne za nekolik mega. Chce jen proniknout do konfiguraci a mit cas na studovani ustredny.

Mirek
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 16 years ago

miract píše:Asterisk umi naprosto vsechno a hrave se vyrovna, neni-li lepsi, ustredne za nekolik mega. Chce jen proniknout do konfiguraci a mit cas na studovani ustredny.

Mirek

a podelis se se mnou o nejake zkusenosti kdyz si to nainstaluju?

koukal jsem take na http://www.askozia.com/pbx/ myslis ze to ma smysl? nebo je lepsi cestej linux a v nem asterisk?
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 16 years ago

Ja osobne to neistaloval, delali to kolegove v praci. Zalezi jak moc to chces vyuzivat, kazdopadne bych asi zacal tim odkazem, nebo necim funkcnim a potom pripadne presel na vlastni implementaci na cistej linux.

Mira
0 x

judzin

Příspěvekod judzin » 16 years ago

Zkus http://www.elastix.org ted sice stranky momentalne nebezi, delaji nejakou upravu, je to kompletni distro asterisku obalene hromadou dalsich veci, na strankach najdes i pdf s peknym manualem, mam na to ustrednu v praci pro cca 50 lidi a beha to paradne.
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 15 years ago

michal.siman píše:
miract píše:Asterisk umi naprosto vsechno a hrave se vyrovna, neni-li lepsi, ustredne za nekolik mega. Chce jen proniknout do konfiguraci a mit cas na studovani ustredny.

Mirek

a podelis se se mnou o nejake zkusenosti kdyz si to nainstaluju?

koukal jsem take na http://www.askozia.com/pbx/ myslis ze to ma smysl? nebo je lepsi cestej linux a v nem asterisk?

Cus, skozda, ze neco nereknes :)
Umime konfigurace Asterisku vcetne osazeni GSMkartama za velmi rozumny penize a pokud chces jen recepci, T-Mobile to poskytuje za par kacek.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

nordscan

Příspěvekod nordscan » 15 years ago

Akurat koncim s nastavovanim niecoho podobneho..
skusal som asterisknow, ale presiel som na elastix,
ktory sa ma to iste plus veci navyse, ktore sa casom zidu v kombinacii 4portovej ISDN2 karty a dvoch 2oj kartovych gsm bran.

Tak pokial mas trochu casu na studovanie nie je problem to rozchodit aj sam... vrelo odporucam.. inak potom sa daju do toho zohnat aj
profesionalne ceske hlasky od voipex.cz gratis napriklad...
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 14 years ago

Tak jsem se nakonec dokopal k ustredne, resp. je tu volny HW a trosku vic casu.

Me umysli jsou takove: chtel bych aby ta ustredna umela asi toto: prijme z GSMka nebo z VoIP linky volani, spusti se nejaky hlasovy automat, takove to "dobry den, dovolali jste se tudle, chcete-li tohle tak zmacknete 1cku, chcte tamto tak 2ku a nebo vyckejte na operatorku ...." a tady bych chtel aby se dalo jako reakce na nejakou volbu opet volat pres GSM (tedy aby volany co vola na tu ustrednu byl spojen s jinym GSM).

a proc to chci? protoze si volam vsichni pres mobili zadarmo. ja poridim dalsi cislo, tohle cislo chci aby bylo jako jedine platne pro ohlasovani poruch, a na tomhle cisle se bude ozyvat automat a podle pozadavku volaneho to spoji ten hovor na mobil technika co ma sluzbu. zakaznik tak vola stale jedno cislo a vzdy se dovola. pokud by to technik nebral nebo bylo obsazeno, pak by to mohlo zkusit jine cislo spojit atd.

takze, jaky system na to? asterisk? neco jineho? a jaky hardware kdyz potrebuju pripojit k te ustredne dve gsm karty?
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 14 years ago

michal.siman píše:Tak jsem se nakonec dokopal k ustredne, resp. je tu volny HW a trosku vic casu.

Me umysli jsou takove: chtel bych aby ta ustredna umela asi toto: prijme z GSMka nebo z VoIP linky volani, spusti se nejaky hlasovy automat, takove to "dobry den, dovolali jste se tudle, chcete-li tohle tak zmacknete 1cku, chcte tamto tak 2ku a nebo vyckejte na operatorku ...." a tady bych chtel aby se dalo jako reakce na nejakou volbu opet volat pres GSM (tedy aby volany co vola na tu ustrednu byl spojen s jinym GSM).

a proc to chci? protoze si volam vsichni pres mobili zadarmo. ja poridim dalsi cislo, tohle cislo chci aby bylo jako jedine platne pro ohlasovani poruch, a na tomhle cisle se bude ozyvat automat a podle pozadavku volaneho to spoji ten hovor na mobil technika co ma sluzbu. zakaznik tak vola stale jedno cislo a vzdy se dovola. pokud by to technik nebral nebo bylo obsazeno, pak by to mohlo zkusit jine cislo spojit atd.

takze, jaky system na to? asterisk? neco jineho? a jaky hardware kdyz potrebuju pripojit k te ustredne dve gsm karty?

Hoj Michale, s tema GSM kartama je problem, resim to same. Dostat je do ustredny neni jednoduche a je to relativne drahe. Osobne bych mozna doporucil udelat virtualni mobilni ustrednu u operatora ( treba T-Mobile to umi a za par korun ), akorat nevim, jak je to spolehlive.

"adapter" do ustredny stoji od cca 4000 do 25 000 podle toho, jak moc dobry chces. Profi reseni ustredny se slotama na GSmka se dela ale stoji kolem 60 000, jsou to hrozny rakety :(

Ma li nekdo lepsi info, sem s nim...
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 14 years ago

U t-mobile jsem zkousel nejakou tu virtualni sekretarku a reknu ti ze je uplne o nicem.

je to velice jednoduche, vlastne to umi jen odrikat nejakou predem nahranou zpravu na kterou muzes reagovat cislicema 1 az 9 a po stisknuti to zase umi bud rici zpravu nahranou a nebo presmerovat na nejake jine cislo. a tim to skoncilo. zadne podminky, me by se treba hodilo kdyby to melo nejake podminky. jako treba kdyz v te uvodni zprave nezmacknes zadnou cislici tak aby te to spojilo automaticky nekam. nebo treba kdyz je obsazene jedno cislo tak presmeruj na jine a uplne nejvic mi tam chybi ruzne nastaveni pro ruzne doby, aby to hlasilo neco jineho po seste vecer napriklad atd. sice ta sluzba stoji stovku, ale je na nic.
0 x

qidoRV

Příspěvekod qidoRV » 14 years ago

místo gsm karty by bylo možné připojit třeba gsm bránu Agatha - ATISgroup, ta totiž umí simulovat klasickou tel. linku, takže by neměl být problém přepojovat hovory z VoIP na mobil. A pokud připojíš dvě, tak klidně z mobilu na mobil.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

V idealnim pripade by podle me bylo, kdyby ta brana mela ethernetovej port a podporovala SIP protokol.

napriklad:
http://www.antiradary-distributor.cz/gs ... 20353.html
0 x

qidoRV

Příspěvekod qidoRV » 14 years ago

miract píše:V idealnim pripade by podle me bylo, kdyby ta brana mela ethernetovej port a podporovala SIP protokol.

napriklad:
http://www.antiradary-distributor.cz/gs ... 20353.html

jo tak tohle vypadá podstatně lépe než ta agátha
0 x