❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Montuje tu někdo také TV-Satelity?
Montuje tu někdo také TV-Satelity?
Mám dotaz - když bych chtěl montovat na živnost TV satelity - a pro ty montáže bych si pořídil přenosnou malou LCD televizi pro ladění - musel bych za ní platit koncesionářské poplatky?
0 x
teo píše:Mám dotaz - když bych chtěl montovat na živnost TV satelity - a pro ty montáže bych si pořídil přenosnou malou LCD televizi pro ladění - musel bych za ní platit koncesionářské poplatky?
Neprodava se neco bez tuneru? Pak by jsi nemusel platit na 100%.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
soooc píše:teo píše:Mám dotaz - když bych chtěl montovat na živnost TV satelity - a pro ty montáže bych si pořídil přenosnou malou LCD televizi pro ladění - musel bych za ní platit koncesionářské poplatky?
Neprodava se neco bez tuneru? Pak by jsi nemusel platit na 100%.
Myslíš něco jako monitor, to zas není tak špatný nápad, mám ladicí satelit co má VGA nebo S-Video výstup to by možná šlo

0 x
-
Mno, uplne nejlepsi je samozrejme koupit si merici pristroj, ktery ma na sobe displej a kdyz si zmeris signal z druzice tak se hned muzes podivat na nejake programy. Na trhu je jich par (i kdyz se spatne shaneji, zvlaste ty levnejsi).
Jinak myslim ze nekde v zakone je ze koncesionarsky poplatek se neplati za prijimac, ale za pripojku elektricke energie. Co pripojka tak to poplatek, je jedno kolik mas doma televizi. A ti kdoz odebiraji elektrinu a nemaji TV tak musi napsat prohlaseni a CT jim to mozna sezere a odpusti poplatky. Ale mozna se pletu a mam spatne informace.
Jinak nase sit se etablovala ze samych "satelitaku"
Jinak myslim ze nekde v zakone je ze koncesionarsky poplatek se neplati za prijimac, ale za pripojku elektricke energie. Co pripojka tak to poplatek, je jedno kolik mas doma televizi. A ti kdoz odebiraji elektrinu a nemaji TV tak musi napsat prohlaseni a CT jim to mozna sezere a odpusti poplatky. Ale mozna se pletu a mam spatne informace.
Jinak nase sit se etablovala ze samych "satelitaku"

0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Pokud si tu bednu koupi na firmu, tak se to ridi jinymi pravidly - co kus televize, to jeden poplatek.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
-
soooc píše:Pokud si tu bednu koupi na firmu, tak se to ridi jinymi pravidly - co kus televize, to jeden poplatek.
je to mozny, tyhle zakony neznam, nikdy jsem to nedelal oficialne, vzdy jen jako part-time job

edit: nicmene myslim ze merici pristroj se nepovazuje za televizni prijimac ...
0 x

Můžu se mimo jiné zepat, vy co montujete satelity, jestli co se přijímačů týče dáváte přednost Homecastům nebo Topfildům?
(Já osobně mám doma něco profi... takže je mi jasné že mi vyjmenujete i lepší značky, ale mě zajímají tady tyto dvě, jelikož co sem se poptával tak se nejčastěj montují...)
(Já osobně mám doma něco profi... takže je mi jasné že mi vyjmenujete i lepší značky, ale mě zajímají tady tyto dvě, jelikož co sem se poptával tak se nejčastěj montují...)
0 x
-
teo píše:Můžu se mimo jiné zepat, vy co montujete satelity, jestli co se přijímačů týče dáváte přednost Homecastům nebo Topfildům?
Pokud uz se teda bavime o tech fakt levnejch, tak Globo, s tim mam jen ty nejlepsi zkusenosti. No a jinak montujeme jen a pouze Humax - nic jineho. Nejlevnejsi Humax neni zas az tak drahej a lidi se k nemu v 99 procentech nechaji presvedcit. Komplety zakoupene v supermarketech a oukej elektrach zasadne nemontujeme.
BTW: z tech dvou co jsi nakous, bych snad dal prednost Homecastu, ale rozumnej duvod ti nereknu

0 x

michal.siman píše:Pokud uz se teda bavime o tech fakt levnejch, tak Globo, s tim mam jen ty nejlepsi zkusenosti. No a jinak montujeme jen a pouze Humax - nic jineho. Nejlevnejsi Humax neni zas az tak drahej a lidi se k nemu v 99 procentech nechaji presvedcit. Komplety zakoupene v supermarketech a oukej elektrach zasadne nemontujeme.
BTW: z tech dvou co jsi nakous, bych snad dal prednost Homecastu, ale rozumnej duvod ti nereknu
A který konkrétně Humax?
Já osobně sem dělal přes deset instalací přátelům a známým, to digi tv, ale to jsou ty "okousané" Humaxy - palec dolů

Který model máš namysli? (pro Skylink či Gital)
0 x
-
teo píše:A který konkrétně Humax?
Já osobně sem dělal přes deset instalací přátelům a známým, to digi tv, ale to jsou ty "okousané" Humaxy - palec dolů![]()
Který model máš namysli? (pro Skylink či Gital)
Digi? Namontoval jsem jich par desitek. Nevim proc na tom je logo Humax nebo Hunday nebo co jeste vsechno. Nevim proc to pro ne delaj a takhle si k***i jmeno. To ti opravdu nevysvetlim

Ale k veci, treba tohle http://www.tivis.cz/audio-video/digital ... e-2-gital/ je super prijimac. Montujeme je neustale. Maji jeden jedinej problem, ze jedna verze firmware tuhla na jednom kanale, ale po flashi ok. Jinak o tech prijimacich nevime. Kam se dali tam slapou. Ted jsem mel moznost vyzkouset take DVB-T prijimac od Humaxe, spicka.
0 x

teo píše:Mám dotaz - když bych chtěl montovat na živnost TV satelity - a pro ty montáže bych si pořídil přenosnou malou LCD televizi pro ladění - musel bych za ní platit koncesionářské poplatky?
1: maš 50ku ? (jakou?) 6ka ti nestaci
2: urcite meřák ..na tv se vykasly ty lepsi kousky se daji sehnat od 8000,-
jinak pokud vse splnujes tak lcd televizy mit muzeš a poplatky neplatis pouzivas pouze pro ladeni ne pro sledovani....
humax sou dobre kousky ...homecast take ale osobne radsi humax... stech levnejsich opticum7500 cw .. velmy dobry kousek
0 x
-
bryketa píše:... ale osobne radsi humax... stech levnejsich opticum7500 cw .. velmy dobry kousek
dik to rikam, humax nebo globo (coz je opticum)
btw kdyz uz se tady zminuje digi a globo tak to je idelani kombinace, HBO a podobne blbosti sledovat doma nejsou na skodu, zvlast kdyz se za to moc nezaplati ze

0 x

Sem tam něco namontuju,
osobně pro DVB-S doporučuji příjímače TechniSat DIGIT MF4-S CC (int. Cryptoworks + CI slot) nebo TechniSat DIGIT S2 (int. Cryptoworks), cena u obou je cca 2300,- Kč s DPH.
Pro DVB-T doporučuji také TechniSat a to model DigiPal 2 TX, cena cca 1400,-
osobně pro DVB-S doporučuji příjímače TechniSat DIGIT MF4-S CC (int. Cryptoworks + CI slot) nebo TechniSat DIGIT S2 (int. Cryptoworks), cena u obou je cca 2300,- Kč s DPH.
0 x
Saty píše:Sem tam něco namontuju,
pekny, co to umi mimo toho, ze tam musis strcit kartu a sledovat tv ?
co trochu sofistikovanejsi reseni, kterym lze prijimat satelit i bez karty , dale aby to umelo streamovat po siti , atd atd ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
-
Saty píše:Sem tam něco namontuju,
mno, parkrat jsem technisat mel tu cest ladit, neco vic nelogickyho jsem nevidel. Je ale fakt ze pomer cena/vykone neni spatnej, rozhodne to nejsou zadny sunky i kdyz nic navic neumi - rozhodne jsem neslysel ze by to nekomu lehlo.
0 x