Ahojte všem, chcu se zeptat jestli někdo ví jaké jsou podmínky pro to, abych si natáhl UTPčko přes jednosměrnou silnici cca 20m ve výšce asi 10m. normálně mezi rodinýma barákama. Můžu to udělat? musím to někde hlásit? musí to někdo povolovat?
Díky za odpovědi.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Kábl přes silnici?
-
no podle toho co ja vim, tak jedinej kdo muze delat preves pres komunikaci je O2 a elektrikari. Pokud tedy jde o verejnou komunikaci. Pokud je ta silnice a pozemek majetek mesta pak musi dat povoleni mesto. A pokud je to soukrome (tedy je to silnice na pozemku mezi domy a je to nekoho z tech co jsou majiteli tech domu) pak je to na nich.
At mi nekdo opravi pokud je to jinak.
At mi nekdo opravi pokud je to jinak.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Musis mit povoleni majitele pozemku, ktery je pod prevesem a svoleni obou stran prevesu. Ovsem pokud si si jisty, ze te nikdo nepraskne, tak na to kasli a normalne to preves ... Mest oto nekontroluje a je mu to vcelku jedno ... Delaji to tak vsichni a neni problem 

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
presne tak, problem jsou akorat duchodci ktery nemaj co delat a videj ze ji tam neco pribylo a nezdrave se o to zajimaji 

0 x
Pokud by mnel duchodce problem tak mu nabidni internet se slevou pro důchodce . A i když si ho pravděpodobně nekoupí tak alespoň si řekne že když by jsi mu nekdy do budoucnosti mněl dát slevu tak to nikam bonzovat nebude a rači to nechá být . 

0 x
basty píše:fakt? nevim teda, ale rek bych ze na tohle nikdo moc nesere...
Ja bych rekl ze vcelku na to kaslou, jasne v pamatkove rezervaci to neni ono, ale mezi panelakama je to v pohode a v nejak ctvrti s rodinima domkama se to ztrati, ve ctvrtek zkusim poridit fotky jedne takove nasi instalace - 27 prevesu ve vilove ctvrti

Problem byva akorat v centru mest a na budovach, ktere patri mestu, tam se to musi resit pred vecne premeno, protoze kdyz uz pozadas o svoleni s prevesem na budovu, tak ten preves nezatajis

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
uf toho sem se bál-papírování. Jako majitelé rod. baráků sme já a kamoš, a majitel komunikace asi teda město 
Nevíte jaká by za to byla sankce? nějaká finanční pokuta?

Nevíte jaká by za to byla sankce? nějaká finanční pokuta?
0 x
.... 1 Hz, taky frekvence, ne? ....
to neres normal to tam poves a nazdar pokud je to dost vysoko mestu to je urcite fuk a myslim ze snad i sousedum. Maximalne to budes muset sundat.
0 x
myslis ze by za to nemohla byt pokuta? Ono bude pruser kdyz to spadne a neco to nekomu udela...
0 x
tak musis to udelat trochu poradne a kdyz uz se neco stane tak o tom kabelu nic nevis 

0 x
Dobra rada - delej to v pracovni den dopoledne, nedelej to okate, pouzij tenkou bilou UV odolnou snuru a k ni to prisvazinkuj napevno (cili bude viset jen jeden spagat), nedelej to jako zebricek (elektrikarske prevesove svazenky). Pouzij UV odolne svazinky - ty bile a pruhledne NEjsou UV odolne
.
Dam boty, ze si toho nikdo jen tak nevsimne. Hlavne necaruj nic s ocelovym lankem
Textilni UV odolne snury jsou nenapadnejsi a taky funkcni 
Pokud budes potrebovat nejakou radu k prevesu, klidne poradim
Udelal jsem jich uz peknou spoustu 

Dam boty, ze si toho nikdo jen tak nevsimne. Hlavne necaruj nic s ocelovym lankem

Pokud budes potrebovat nejakou radu k prevesu, klidne poradim

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
jo, přesně, stejně jako keci že si nemůžeme natahnou na boku balkonu z 1. patra do 8. patra UTPko. Tak jsme se nasraly a prostě ho tam daly. Pokud ho někdo vysloveně nebude hledat, tak to v životě neuvidí 

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků