❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Rusenie meteoradaru

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
mashinepistole2

Rusenie meteoradaru

Příspěvekod mashinepistole2 » 16 years ago

Vcera som nahodou pozeral predpoved pocasia na ct a kukam ze na radorovych snimkoch mate nejak divnu oblacnost :D U nas nejaky rok dva dozadu
TU kontroloval 5Ghz zariadenia v smere rusenia az kym rusenie neodstranili u nas bol na radare, len jeden pasik u vas je ich tam hodne :D Asi byste mali skontrolovat ci niekto neprazite do radru , ak to nezmyzne, TU to bude musiet asi riesit podobne, ako na Slovensku :wink:

Obrázek

http://www.chmu.cz/meteo/rad/rad_data.php
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

to uz jsem videl na meteo mape asi pred rokem mozna dele a ze by se s tim neco delo nee
0 x

reset

Příspěvekod reset » 16 years ago

predbehl jsi me. Chtel jsem to sem dat pred dvema tydny, ale nejak jsem se k tomu nedostal.

Casto to na pocasi taky vidim a docela mi to tam vadi.
Majitele tohoto ruseni by si to mohl trochu upravit.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Maxik
Kontaktovat uživatele:

kdyz to tam sviti pres 400km daleko tak to asi nebude CM9tka ;) Bud nejakej profi spoj s 'nepatrne' vyssim vykonem a smerovou antenou, co vim ty radary by snad nic mimo 5G pasmo rusit nemelo ale kdo vi.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

No, tady si bohužel dneska nikdo s výkonem hlavu neláme, zrovna dneska jsem ladil anténu, na 13km ze směru kde mám mou anténu jsem chytil mou se signálem -76 (v normě) a 2 kousky 2 rozdílných poskytovatelů se signálama -60 a -61. Tak jsem zkusil na straně kam sem mířil dat výkon karty naplno a svou protistranu jsem chytil signálem -69 až -70. Zaměřoval sem dual nstreme, takže 2 totožné antény, tudíž problém na mých vysílacích anténách je vyloučen. Takové lidi bych nechal rovnou platit pokuty, lup, 50 litrů, příště si to rozmyslíš, pálíš znova? 100 litrů, a rovnou to zabal
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

XR na full do poradny parboly nic divneho. Ja tady na par spojich chytam cizi site i na -30 Db a to nejsou na stejnym stozaru :)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

taky se přidávám k pokutám, každej by si to rozmyslel protože poslední dobou to fakt někteří přehání.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

My v praci jednoduse nepouzivame ten nespravny kanal :) proste 5.66 neboli kanal 132 se nepouziva vsichni s tim zijem a nechybi nam :)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Maxik
Kontaktovat uživatele:

a ty myslis ze ten radar rusi jen tenhle kanal tak to bych nerek.
0 x

reset

jo, ty meteoradary pracuji prave na tomto kanalu.
Pres nejakym rokem o tom byla diskuze na czfree
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

Maxik píše:a ty myslis ze ten radar rusi jen tenhle kanal tak to bych nerek.

Tady jsou paramatry toho radaru :-)

http://www.chmu.cz/meteo/rad/rad_sit.html
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Maxik
Kontaktovat uživatele:

pusni vykon 250kW tak tomu asi nebude moc vadit 100mW od wifiny, ale ty wifine ten radar bude vadit dost :) Jinak tez nechapu jak je mozne ze lze tyto pasma v CR bezne vyuzivat k cemu tady to CTU je?
0 x

reset

tomu radaru wifiny nevadi, ale chyta je a zaznamenava na mapach
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

aspon si bereme destniky a nic nas neprekvapi 8)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

no, kdyby každej používal zařízení podle generální licence, ty čáry na radaru by se nestaly. Ten kdo si GL někdy přečetl, tak ví že tam na tohle je myšleno. Každý zařízení by mělo mít 1 minutovou detekci radatu před zahájením funkčnosti. Vsadim se že ani jeden z Vás to nemá. Mělo by to umět detekovat radat i za provozu což znamená mít mikrotika přepnutýho na detekci radaru. Má to někdo z Vás? S tim je samozřejměn spajtý automatické ladění kanálů. Má to někdo z Vás?

Jestli ano, tak při detekci radaru Ačko přeladí kanál na jiný a je klid.

Takže o čem že se to tu bavíme? O neschopnosti ČTU že radary jsou v 5GHz pásmu? Nebo o tom že ČTU bylo tak benevolentní a pustilo náš do rozsahu 5470–5725 a ještě zvíšilo vyzářený výkon na 1W?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků