Nevie niekto poradit ako prist na koren problemu s PC routrom (hlavna brana do netu s NAT a QOS) , na ktorom dochadza k periodickym 5min. "uletom" vytazenia CPU na 100% na 2-3s a potom to spadne na obvyklych 16-20% pri 30Mbit traffic,(pocas coho traffic spadne napr. z 30Mb/s na 10Mb/s co je pochopitelne ked CPU ide do kolien) Je to nezavisle od trafficu (cize ked je aj 5Mbit/s to robi s tym CPU,nespustaju sa ziadne skripty, proste nic evidentne sa nedeje co by to mohlo sposobovat. Je jedno ci je zapnuta alebo vypnuta volba multi-cpu. Je to dual-core 2.2GHz Intel.
Dakujem.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Zahlcovanie CPU
-
- Kontaktovat uživatele:
keksik píše:Nevie niekto poradit ako prist na koren problemu s PC routrom (hlavna brana do netu s NAT a QOS) , na ktorom dochadza k periodickym 5min. "uletom" vytazenia CPU na 100% na 2-3s a potom to spadne na obvyklych 16-20%
Nainstalovat si htop? Stáhnout se dá zde.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!
a mě napadá každých 5 minut generování grafů. Jak na mikrotiku tak na linuxu kde bejvá taky použito 5 minut. Ale plný zatížení na linuxu mi nikdy nebrzdilo net, ten měl vždy přednost. U mikrotiku nevim.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
mozna skus zmenit cas ukladani grafu, ktery je default 5 min, nebo koukni do biosu jestli neusina hdd
0 x
S tym ukladanim graphingu ma to ani vo sne nenapadlo. Prepol som to na 1h a co sledujem pomohlo to. Mozno je to aj kombinacia s tym uspavanim HDD, to som nepozeral, ale je to dost mozne (lebo odkedy to robi sa mi zda ze som sa rypal v biose toho PC). Dobra prace chlapi ! Vrele diky.
0 x