❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jakou knihu ke studiu?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
RaMa

Jakou knihu ke studiu?

Příspěvekod RaMa » 17 years ago

Ahoj.
Jakou knihu by jste doporucili ke studiu? Site sice obladam ale chtel bych neco komplexniho. Kdyz si nebudu vedet rady, nahlednu. Mela by obsahovat podrobne NAT, routovani, smtp, pop3 atd. Proste All in One :-)

Diky za tipy :idea:
0 x

reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

otevri knihu zvanou internet, nalistuj pana googla, ptejse a cti
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 17 years ago

1. google
2. kdyz nenajde, tak je to asi ztracené :)
3. http://knihy.cpress.cz/knihy/pocitacova ... ce-a-site/

all in one neni.
0 x

RaMa

reset, basty:

kluci, meli by jste se dat dohromady! Ja se ptam na to, co by jste mi doporucili ke studiu! Vase odpoved je jako od pubertaku. Snazite se mi rict, ze nejsem schopny na internetu hledat pojmy a ukazat, ze jste nejlepsi...

Hledat na internetu muzu, ale tam moc relevantni informace o tom, zda je kniha dobra, dobre psana a zda je tam kvalitne podane vysvetleni nenaleznu. Z toho duvodu se taky ptam na foru, ktere je urceno pro poskytovatele. Predpokladam, ze zde budou lide znaly tematu a radi poradi.

Za pripadne rady a tipy ostatnim a ochotnym predem dekuji.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

a co studujes?
0 x

RaMa

basty píše:a co studujes?

Nemyslim studium do skoly ale samostudium, ze sveho osobniho zajmu a pro rozsirovani svych znalosti. Proto hledam neco vice odbornehe.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 17 years ago

Knihy jsem k dispozici měl ze začátku a musim říct, že jsou na nic. Když jsem začínal na linuxu, nebyly mi moc platný. Nakonec vítězí manuály k tomu co chci vědět a pak tu máme strejdu googla.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

basty
Kontaktovat uživatele:

presne tak, knihy jsou nanic. Cetl jsem jich hodne ale da ti to takovy znalosti ktery vyuzijes jen malo kdy...
0 x

reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

zase bych kniham toliko nekrivdil, jsou fine a pokud neni nic jineho, tak se z nich da i cerpat. Ale inet je inet.
Pokud nevis s cim zacit, tak si to rozhodne neco precist chce (bud knizne nebo nejake clanku no inetu), ale pokud uz vis co priblizne hledat a hlavne pokud ti nedela problem en jazyk, tak zabrowsit do dokumentace (ktera je knizne minimalne) a tam se da najit temer vse.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

RaMa

Na jednu stranu je pravda, ze jsou knizky svym jsou na nic. Na druhou stranu se v nich dozvis i neco, k cemu by jsi se pres manualy nikdy nedokousal. Obavam se vsak, ze ceske publikace budou vysvetlovat zaklady a v anglickych bych se topil - zatim jsou zadnou anglickou odbornou knihu necetl.

Tak co jste cesli?
Co kniha od Cpressu - Mistrovstvi v pc sitich? - nemate ji nekdo? nebo neco jineho?

Dik.
0 x

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

Opravdu se u tohoto vlákna docela bavím. Viz. třeba Velký průvodce. Toho bych mohl doporučit, jelikož jsem začínal.
Omlouvám se. Až teď jsem si všiml toho Kdyz si nebudu vedet rady, nahlednu. Pokud dobře vím, žádná taková neexistuje.
RaMa píše:Co kniha od Cpressu - Mistrovstvi v pc sitich? - nemate ji nekdo? nebo neco jineho?

Není tím myšlena náhodu tato knížka?
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!

RaMa

0 x

ocior

Příspěvekod ocior » 17 years ago

RaMa píše:Ahoj.
Jakou knihu by jste doporucili ke studiu? Site sice obladam ale chtel bych neco komplexniho. Kdyz si nebudu vedet rady, nahlednu. Mela by obsahovat podrobne NAT, routovani, smtp, pop3 atd. Proste All in One :-)

Diky za tipy :idea:

To co chces je nesmysl. Zadne vse v jednom neni. Na site si porid "Velký průvodce protokoly TCP/IP a systémem DNS" od Dostalka. Par rozumnych knizek vydal oreilly, ale vsechno to hrozne rychle zastarava, navic pro tebe bude hadam problem anglictina. Dostalek je temer vecny :)

Ted me tak napada, ze uz asi vim pro koho jsou ty blbosti v CCNA od cisca :) Nekde si to stahni, snad budes spokojeny. Ale jestli chces neco opravdu nekdy delat, tak zacni hned. Rozumnych lidi je vsude malo. Pokud jsi schopny samostatne konstruktivne premyslet a pracovat, tak te vsude radi uvidi. Jeste si u toho "samostudia" i neco vydelas.
0 x
Dan Skoupý

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!

zdenek.svarc
Administrator
antispam: Ano

Příspěvekod zdenek.svarc » 17 years ago

RaMa píše:reset, basty:

kluci, meli by jste se dat dohromady! Ja se ptam na to, co by jste mi doporucili ke studiu! Vase odpoved je jako od pubertaku. Snazite se mi rict, ze nejsem schopny na internetu hledat pojmy a ukazat, ze jste nejlepsi...

Hledat na internetu muzu, ale tam moc relevantni informace o tom, zda je kniha dobra, dobre psana a zda je tam kvalitne podane vysvetleni nenaleznu. Z toho duvodu se taky ptam na foru, ktere je urceno pro poskytovatele. Predpokladam, ze zde budou lide znaly tematu a radi poradi.

Za pripadne rady a tipy ostatnim a ochotnym predem dekuji.

Souhlas. Kniha je kniha a dobrá osobní reference má tisíckrát větší relevanci, než co vyplivne Google. Z těch odpovědí si nic nedělej. Pár místních přispěvovatelů už jsou natolik zaslepeni sama sebou, že je kolikrát lepší se akorát usmát a mávnout rukou :-) Doporučit můžu:

http://knihy.cpress.cz/knihy/pocitacova ... ne-vydani/
0 x