Brý večer..
mám dotaz, ohledně softu na monitoring sítě.
Přemýšlíme o nasazení nějakého komplexního balíku, který by monitoroval dostupnost /icmp/, umožnoval by číst OIDy /snmp/, popř. by síť zobrazil v podobě mapy /např. Dude/. Nejlépe z architekturou server-klient /aplikace na serveru, management, prohlížení přes web/.
Pochlubte se, co používáte, jaké máte zkušenosti nebo co byste doporučily.
Díky.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Monitoring Sítě
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Monitoring Sítě
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Maxik píše:Pouzivam Dude na PC routeru v routerOS.
Takže nepoužíváš vůbec aplikaci Dude pro WIN?
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
dude na tiku hlida a sbira data a dudem pro win se na to jen pripojis jako klient a ukaze ti grafy a mapu
0 x
-
Maxik píše:dude na tiku hlida a sbira data a dudem pro win se na to jen pripojis jako klient a ukaze ti grafy a mapu
Ako zapnut alebo rozchodit dude na mk routry ? Predvcerom som nadtym spekuloval a nejako som nic nevyspekuloval

0 x
nainstalovat balíček DUDE do routeru, do PC nainstalovat nejnovější verzi programu DUDE a potom si vybereš připojení ke vzdálenému serveru zadáš IP routeru a už to jede, pak můžeš v nastavení serveru povolit webovou administraci a připojit se na http://IPserveru/dude
0 x
-
Aha , dude do routra som aj nainstaloval ale nejak som nikde nevedel najst kde sa to potom dalej nastavuje .
0 x
-
Tvari sa to ze to fubguje, ale ten dude klien pre windows to je hotova katastrofa , na daco kliknem a zamrzne 

0 x
Ja pouzivam predposledni verzi 3.0beta7 a jede v pohode....
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******
mashinepistole2 píše:Tvari sa to ze to fubguje, ale ten dude klien pre windows to je hotova katastrofa , na daco kliknem a zamrzne
tak vyzkoušej poslední verzi dude a nezapomeň při instalaci vybrat reset konfigurace
0 x
- hermanek.t
- Kontaktovat uživatele:
JA pouzivam nagios ma status mapu, umi posilat smsky , psat maily a monitoruje snad uplne wsechno co jsem potraboval pokud budete chtit tak wam dam prava na okouknuti....

0 x
Už to mam... zase byla chyba mezi klávesnici a pc
!

- hermanek.t
- Kontaktovat uživatele:
Tak mi napsal prvni clovek tak jo http://81.31.47.217/nagios2 user demo heslo demo
0 x
Už to mam... zase byla chyba mezi klávesnici a pc
!

-