❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Supermicro PDSMA+

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
net.work
Kontaktovat uživatele:

Supermicro PDSMA+

Příspěvekod net.work » 17 years ago

Zdravim Vas,

uvazuju o koupe teto desky - mam ale jeden zasadni dotaz... Mate v ni nekdo redukci RB14? funguje to v poradku? mam uz z teto redukce nocni mury, jelikoz napr. v desce asus P5GC funguje mizerne....

DIky moc za odpovedi.

PS.: kdybych nemusel tu redukci pouzit tak ji nepouziju, ale nenapada me jiny zpusob, jak napcat do PC 7xWLAN........ :-(
0 x
Jan Ptáček

hapi

Příspěvekod hapi » 17 years ago

bejt tebou tak bych to nějak nedramatizoval, koupil bych nějakou desku s i945 chipsetem a nacpal tam dvě redukce RB14 a pořešeno

napříkald tohle http://www.abacus.cz/default.asp?cls=st ... id=1016957

sítovka v MKv3 jede ok

podobný řešení máme použítý akorát to je athlon s chipsetem KT400 a 2xRB14 a bez problému http://www.skylan.cz/galerie/SkyLan/Zar ... hlon_2000/

Obecně lze říct že čim víc zařízaní na tý desce je, tim je větší pravděpodobnost že po jejich vypnutí bude o dost víc IRQček pro wifiny.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

Já bych to taky nedramatizoval, nepoužívej RB14, je to šmejd.
Pokud tě to zajímá, měl sem dost velké problémy s PDSMA+ a RB14. Udělal jsem to tak že na páteře mám PDSMA+ kde jsou jen RB11 a jako vysílací AP je RB600 se 6ti minipci a od doby co jsem to takhle vyřešil sice nadávám na RB600 :)) kudy chodím (resp. na MK V3) ale jinak rychlosti ok.
Samozřejmě si můžeš koupit to nejlevnější MSI co ti tady nabízel hapi a možná to i bude fungovat ale kde veme deska 8 nesdílených IRQ na dvou PCI slotech, to opravdu nevím :)
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

neni to tim ze je spatna RB14 ale chipsetem, na I BX440 to jede jako divy 2 redukce 6karet + 4 portova sitovka :) irq se sdili skoro kazde a jede to paradne, nepamatuju ze by s tim routerm byl nekdy problem.
0 x

hapi

Leeonek píše:Já bych to taky nedramatizoval, nepoužívej RB14, je to šmejd.
Pokud tě to zajímá, měl sem dost velké problémy s PDSMA+ a RB14. Udělal jsem to tak že na páteře mám PDSMA+ kde jsou jen RB11 a jako vysílací AP je RB600 se 6ti minipci a od doby co jsem to takhle vyřešil sice nadávám na RB600 :)) kudy chodím (resp. na MK V3) ale jinak rychlosti ok.
Samozřejmě si můžeš koupit to nejlevnější MSI co ti tady nabízel hapi a možná to i bude fungovat ale kde veme deska 8 nesdílených IRQ na dvou PCI slotech, to opravdu nevím :)

kde je veme? ani normální je neveme když MKčko neumí IRQčka nad 15 a jsou jenom 4 něco jako PCI linky takže stejně se bude sdílet ať chceš nebo nechceš. Mimo to 2xRB14 nám tu jede v klidu, zase bych to nehrotil. Navíc ta cena tý supermikro desky je teda fakt úžasná.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

super cena za "super" desku :D
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

mno, tak jaky je zaver? ;) jako to pdsma+ mi bylo doporuceno prave s pouziti single redukci.. jenze ted obsadim vsechny pci sloty a muzu kupovat druhou desku za 6... coz se mi moc nechce... jinak co se tyce tech RB14tek, tak v starsich deskach je mam taky a vubec o nich nevim - naprosta spokojenost - mno a ted sem to dal do asusu P5GC a katastrofa.... tak ja nevim....

to: LEEONEK - ty si psal ze si mel potize prave s touto deskou a RB14.. .o co se presne jednalo?

jeste sem uvazoval, ze koupim nejakou levnejsi, ale osvedcenou desku a do ni napraskam obyc sitovky a na ty sitovky pripojim RB433AH..... co vy na to?

diky za odpovedi
0 x
Jan Ptáček

hapi

co znamená katastrofa? povypínal jsi všechny nepotřebné zařízení? jaká verze MKčka?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:co znamená katastrofa? povypínal jsi všechny nepotřebné zařízení? jaká verze MKčka?

katastrofa v tom, ze rychlost v RB14 se jakokdyby "delila" mezi wlan karty..... nebylo to rusenim, nebylo to nastavenim, nebylo to tou redukci..... je to deskou, resp. sbernici v ni..... povypinane sem mel uplne vsechno krom 1ho COM portu.....
0 x
Jan Ptáček

hapi

hmm to je divný, měl sem tuhle redukci asi ve třech počítačích a problém nebyl a jeden z nich byl dokonce ten mini-itx s celeronem. Koukni jestli nevyšel novej bios.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:hmm to je divný, měl sem tuhle redukci asi ve třech počítačích a problém nebyl a jeden z nich byl dokonce ten mini-itx s celeronem. Koukni jestli nevyšel novej bios.

no, sice neznam verzi biosu ktery je flashnuty primo na tom boardu, ale nastrankach je ke stazeni "first released" bios, tudiz z toho vyvozuji ze je to ten stejny co je tam flashnuty....
0 x
Jan Ptáček

Maxik
Kontaktovat uživatele:

jo zlatej starickej IBX440 tam problemy zadne :)
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

hapi píše:kde je veme? ani normální je neveme

když vypneš uplně všechno (i com port), je možnou použít 3, 4, 5, 7, 9, 10, 11, 12, 13

hapi píše:takže stejně se bude sdílet ať chceš nebo nechceš.

podle toho co jsem napsal nahoře nebudeš

hapi píše: Mimo to 2xRB14 nám tu jede v klidu
ono je asi pravda že záleží na desce a nebo na chipsetu, mám ještě jednu desku (není to teda 440BX ale o moc novější nebude) kde je taky RB14 a tak to teda takové prasárny jako tady na těch novějších opravdu nedělá, sice v menší míře ale karty se ovlivňují taky. Když jsem dal karty do originál RB11 tak 6 CM9 + 2 eth co jsou na desce, tam jedou uplně v pohodě.

hapi píše: Navíc ta cena tý supermikro desky je teda fakt úžasná.

Uvědom si že se jedná o serverovou desku, opakuji SERVEROVOU DESKU a žádné šumítko od MSI nebo jiných podobných výrobců ;)
0 x